Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

WordPress Hosting Nedir? Web Hosting Nedir?

Wordpress hosting, Kendinize ya da şirketinize ait bir web sitenizin olmasını istediğinizde, başlangıç aşamasında vermeniz gereken en önemli kararlardan biri, web siteniz için ideal hosting çözümü...

WordPress Hosting Nedir?

Kendinize ya da şirketinize ait bir web sitenizin olmasını istediğinizde, başlangıç aşamasında vermeniz gereken en önemli kararlardan biri, web siteniz için ideal hosting çözümünü bulmaktır.

Web Hosting Nedir?

Web hosting; sitenizin yayınlanabilmesi için site dosyalarınızın bir sunucuda depolanmasını kapsayan, paylaşımlı hosting, WordPress hosting, sanal sunucu, bulut sunucu gibi türleri bulunan ve tüm web siteleri için gerekli olan bir hizmettir.

Web hosting sağlayıcıları, bu hizmeti sunabilmek için güvenlik, yangın ve doğal afet gibi tehditlere karşı önlemler alınmış veri merkezlerinde çok sayıda sunucuya sahiptir. Çoğu web sitesi sahibi, hosting sağlayıcıları sayesinde web sitelerini barındırmak için sunucular üzerinde alan kiralayarak tümüyle bir sunucuyu satın almanın yükünden ve sunucu bakımı gibi sorumluluklardan kurtulmuş olur.

WordPress Hosting’in Özellikleri Nelerdir?

WordPress Hosting; en popüler CMS (İçerik Yönetim Sistemi) olan WordPress’in performansını artırmak, sorunsuz çalışmasını sağlamak, onu daha güvenli ve işlevsel hale getirmek için tasarlanmış bir web hosting hizmetidir.

WordPress hosting planlarının ayrıntıları, web hosting sağlayıcıları arasında farklılık gösterebilir. Bazıları WordPress’in güvenlik açıklarını göz önünde bulundurarak web sitenizin maksimum süre çalışır durumda kalmasına odaklanabilir, bazıları uygun fiyat ve güncelleme gibi avantajlar ya da hız için önemli bileşenler sunabilir. Bazıları da teknoloji konusunda bilgili olmayan ve uzman desteğine ihtiyaç duyanlar için “yönetilen barındırma hizmeti” içeren WordPress Hosting planları sunabilir.

WordPress hosting; aslında web hosting türlerinin dışında farklı bir plan türü değildir; bazı barındırma türleri WordPress’i daha da güçlü kılmak için ona özgü güvenlik ve hız çözümlerine odaklanmıştır. Yani WordPress hosting herhangi bir hosting türünün kapsamına girebilir (paylaşımlı WordPress hosting, bulut tabanlı WordPress hosting gibi).

Kişisel bloglar ya da küçük işletmelerin web siteleri gibi muhtemelen sadece 1 GB depolama ve 5 GB bant genişliği gibi düşük kaynak gereksinimi söz konusu olan küçük ölçekli projeler için paylaşımlı WordPress hosting planlarını inceleyebilirsiniz. Ancak, orta ölçekli e-ticaret siteleri daha fazla depolama alanı ve bant genişliğine ihtiyaç duyacağında bulut tabanlı veya sanal sunucularla desteklenen WordPress Hosting paketleri bu tür siteler için daha uygun olacaktır.

WordPress Hosting’in Avantajları

  • WordPress hosting planları, web hosting hesabınız ile WordPress arasında uyumluluk vadeder. Bu, WordPress’in kullandığı programlama dili olan PHP’nin en güncel sürümüyle çalışmayı içerir.
  • Sunucular WordPress için optimize edilmiştir, bu nedenle web siteniz çoğu web sitesinden daha hızlı yüklenir.
  • WordPress web siteleri belirli güvenlik açıklarıyla karşı karşıya kalabilmektedir. WordPress hosting paketleri WordPress’e yönelik tehditler konusunda güncel ve gelişmiş güvenlik tedbirlerine odaklanmaya çalışır.
  • WordPress genellikle yılda birkaç kez güncelleme yayınlar, bazı WordPress hosting planları bu güncellemeleri sizin takip etmenize gerek kalmadan otomatik olarak sitenize uygular.
  • Bir WordPress hosting planının en iyi yanlarından biri, WordPress’le ilgili herhangi bir sorunuz için WordPress konusunda uzman destek personeli ile görüşebilmektir. Ancak bu desteğin süre ve kapsam açısından sınırlılıklarının olup olmadığı baştan araştırılmalıdır.
  • Bazı hosting sağlayıcıları, WordPress Hosting planlarına otomatik yedeklemeler, ücretsiz SSL sertifikaları, ücretsiz premium eklentiler gibi özellikleri dahil eder.

WordPress Hosting’in Sınırlılıkları

WordPress hosting, WordPress üzerinde çalışan birçok web sitesi için en makul seçeneklerdendir, ancak herkes için uygun değildir:

  • WordPress hosting planlarının en belirgin sınırlılığı, WordPress dışındaki CMS’ler ile oluşturulan siteler için kullanılamamasıdır.
  • WordPress hosting, paylaşımlı hosting planlarından daha pahalıdır. Basit, küçük çaplı projeler ve çok çok kısıtlı bütçeler için en uygun fiyatlı barındırma seçeneği değildir.
  • Yukarıda listelediğimiz avantajlar bazı WordPress hosting planlarına dahil değildir. Her sağlayıcının hosting planları farklılık gösterebilir.

Sonuç

WordPress hosting, hız ve güvenlik odağı ile WordPress sitelerinin herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığını azaltan, WordPress platformuna özgü bir barındırma seçeneğidir. Popüler web hosting türlerinin bir alt kümesi olarak da tanımlayabileceğimiz bu hosting çözümü WordPress kullanan her web sitesi için elbette ki zorunlu değildir, ancak çoğu durumda en makul seçim olduğu söylenebilir.