TeknoTalk

WordPress Tüm Sitelerin Yüzde 30’unda Kullanılıyor

İnternette Kullanılan Sitelerin Yüzde 30’u WordPress Kullanıyor.

WordPress Tüm Sitelerin Yüzde 30’unda Kullanılıyor.

SanFrancisco Merkezli Automattic şirketininde çalışanların bir kutlama yapması için artık iyi bir nedenleri var. WordPress içerik yönetim sistemi (CMS) şimdi web üzerindeki tüm sitelerin yüzde 30’una güç sağlıyor.

W3Techs’e göre   Avusturyalı danışmanlık şirketi Q-Success tarafından işletilen ve Alexa üzerinde sıralanan en iyi 10 milyon siteyi inceleyen bir servise göre; WordPress’in CMS Pazarının – İçerik Yönetim Sistemi Pazarının yüzde 60’ına hükmediyor.

Joomla, Drupal, Magento, Shopify, Google Blogger ve Squarespace gibi rakip sistemler ile büyük bir farkla (Joomla, sitelerin yüzde 3’üyle 2 puan aldı) WordPress şu sıralar en iyi durumunda.

2013 yılından beri hizmet veren şirketin bu başarısının altında kullandığı iki yöntem dikkat çekiyor. Ücretsiz sunulan ve kişinin kendi kendine sayfa oluşturabileceğin WordPress.com ve bu kullanım kolaylığına ek hizmet olarak sunulan barındırma seçenekleri.

Dünya genelindeki kullanıcı tabanı ve açık kaynak kodlu yapısı ile CMS’in şimdiki kralının hakimiyeti daha uzun yıllar sürecek gibi görünüyor.

 

Exit mobile version