Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

X CEO’su, platforma görüntülü aramaların geldiğini doğruladı

Eski adıyla Twitter yeni adıyla X'e Görüntülü Aramalar özelliği ekleniyor. X CEO'su, platforma görüntülü aramaların geldiğini doğruladı.

X (eski adıyla Twitter) CEO’su, platforma görüntülü aramaların geldiğini doğruladı

Elon Musk’ın Twitter’a yaptıkları hala tartışılıyor. Kaybedilen güven ve karizmanın düzeltilmesi ve platformun bambaşka bir şeye dönüşmesi an meselesiydi. Şimdi ise yeni bir özelliğin geldiği bizzat X CEO’su tarafından doğrulandı.  Eski adıyla Twitter yeni adıyla X’e Görüntülü Aramalar özelliği ekleniyor.

 

X (eski adıyla Twitter) CEO’su Linda Yaccarino bugün görüntülü sohbetin platforma geldiğini doğruladı.

 

CNBC’den Sara Eisen (TechCrunch aracılığıyla) ile yaptığı bir röportajda Yaccarino, “Yakında telefon numaranızı platformda kimseye vermek zorunda kalmadan görüntülü sohbet aramaları yapabileceksiniz” dedi.

 

Bu yeni adım aslında Yaccarino ve Musk’ın X’i uzun formatlı videolar, ödemeler ve içerik oluşturucu aboneliklerini içeren ve platformu bir “her şey uygulamasına” dönüştürme misyonunu yansıtıyor.

Duyuru, bu hafta X tasarımcısı Andrea Conway’den gelen biraz şifreli bir gönderisi takip ediyor. Tweetinde “Az önce X’te birini aradım,” yazdı ve ardından dört patlayan kafa emojisi koyduğu görülüyor.

Yaccarino, “Yeniden markalaşmanın kalbinde yer alan X’in, halkın gerçek zamanlı olarak bir araya geldiği, özgür ifadeyle beslenen bu küresel şehir meydanına dönüştüğü konusunda zihnimizi açık tutmalıyız.”

“Ve bir saniyeliğine bunun üzerinde durmak istiyorum çünkü ‘gerçek zamanlı’, X’in canlılığı ve insanların onunla nasıl etkileşime girdiği konusunda en önemli şeydir. Ve şimdi hepsi tek bir kusursuz arayüzde” dedi.

Platformun yeni özelliklere yer açan  ilk hamlelerinden biri uzun biçimli video özelliğiydi. Şirket, Mayıs ayında abonelerine iki saate kadar video yüklemesine izin veren bir Twitter Blue avantajı eklemişti.