Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Xbox One, PS4’ü Geçti!

Konsol rekabetine yönelik son veriler, Microsoft'un oyun konsolu Xbox One'ın, PS4'ü Nisan ayında geride bıraktığını gösteriyor

Konsol rekabetine yönelik son veriler, Microsoft’un oyun konsolu Xbox One’ın, PS4’ü Nisan ayında geride bıraktığını gösteriyor

Oyun konsolu pazarında rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Microsoft ve Sony’nin en güncel cihazları Xbox One ve PlayStation 4, dünya çapında birçok pazarda birbirleriyle mücadele ediyor. Genel tabloda, Sony’nin PS4 ile önde gittiği yarışta lokal ve dönemsel sonuçlar Xbox One lehine gelişebiliyor.

Xbox One’da önemli artış

NPD Group araştırma şirketinin son verileri, Birleşik Devletler’deki Nisan ayı oyun konsolu satışlarını kapsıyor. Verilere göre, Xbox One Kasım ayından beri geriden takip ettiği PS4’ü uzun bir süreden sonra geride bırakmış durumda. Satışını geçtiğimiz yılın aynı dönemine yüzde 64 oranında artıran Xbox One, ülkede liderlik koltuğuna oturdu. Xbox One satışlarının artışında, 50 dolarlık indirimin etkili olduğu düşünülüyor.

xbox-one-vs-ps4

Bugüne kadarki tüm satışlarda durum ne?

Xbox One konsol satışlarının yanı sıra Xbox Live servisi de büyümeye devam ediyor. Hizmetin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 24 oranında bir büyüme kaydettiği paylaşılan veriler arasında. Xbox One, Nisan ayı liderliğine rağmen bugüne kadarki tüm satışlarda PS4’ün bir hayli gerisinde. Bugüne kadar toplam 18.5 milyon PS4 satışına karşın yaklaşık 10 milyon adet Xbox One satışmış durumda.