Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Xbox Series X, Xbox’ın Yeni Adı ve PC’ye Benziyor

Microsoft Yeni Oyun Konsolunu tanıttı. Fiyatı açıklanmayan XBox Series X olarak adlandırılan yeni konsolun özellikleri nelerdir?

Xbox’ın en yeni modeli duyuruldu ancak adında ufak bir değişiklik var

Microsoft oyun konsolunun en yenisini, XBox Series X olarak duyurdu. Bizim yakında geleceğini duyurduğumuz ve Project Scarlett olarak adlandırılan proje gerçek adına da kavuşmuş oldu.

Microsoft bir sonraki oyun konsolunu tanıttı. Yeni oyun konsolunun adı Xbox Series X olarak açıklandı. Proje aşamasındaki adını bildiğimiz yeni konsol 2020 yazında satışa sunulacak ve şimdiden eleştrilir bir şekilde “Tower Kasa” denilen PC kasalarına benzetildi. Dik bir kasa avantajlı mı? dezavantajlı mı? karar sizin… Ancak isterseniz yatayda kullanabilirsiniz o ayrı…

Xbox şefi Phil Spencer, bir blog yazısında Seri X tasarımı yazdı ve Microsoft’un; “Xbox One X‘in” işlem gücünü dört katına çıkardığı ve en sessiz ve verimli şekilde satışa sunulmasını sağladığından bahsediyor. Havayı üstten geçiren tek bir fanın yardım ettiği Xbox One X’ten daha yüksek olmadığı söyleniyor.

Teknik açıdan Microsoft, Xbox Series X’in 4K görselleri saniyede 60 kare ve potansiyel olarak 120FPS’ye kadar işleyebileceğini söylüyor. Konsol ayrıca 8K özelliği ile birlikte donanım hızlandırmalı ışın izleme ve değişken yenileme hızı sunacak.  Gövdenin altında özel bir işlemciye, bir Xbox Series X GPU’ya ve yeni nesil katı hal depolamasına sahip olacak, bunlardan önemlisi “yükleme sürelerini neredeyse tamamen ortadan kaldıracak”.

Geriye dönük uyumluluğa gelince, dört nesil boyunca sevdiğiniz oyunlardan vazgeçmemize gerek yok. Xbox One aksesuarları ve Xbox Game Pass desteklenecek.

Yeni Konsol ile birlikte Microsoft yeni Xbox Kablosuz Denetleyicisini de açıkladı. Daha fazla insanın daha rahat oyun performansı yaşaması için çevre birimlerini yeniden tasarladığını söyleyen Microsoft denetleyicide; ekran görüntüleri, oyun klipleri yakalamak için ortada DualShock 4 tarzı Paylaş düğmesi var. Xbox Elite Series 2 denetleyicisine benzer şekilde yükseltilmiş bir D-Pad var ve beklendiği gibi Windows 10 ile uyumlu çalışıyor. Ancak Xbox One ile de uyumlu olduğunu belirtmekte fayda var.

Yenilenmiş konsol doğal olarak Xbox Series X ile birlikte verilecek.

Yeni konsolun fiyat olarak kaça patlayacağı konusunda bir açıklama henüz yapılmadı.

Microsoft