Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Xbox’un Patronu xCloud’un iOS’a önümüzdeki yıl geleceğini söyledi!

Xbox'un Patronu xCloud'un iOS'a önümüzdeki yıl geleceğini söyledi. Microsoft oyun patronu Phil Spencer'ın Microsoft Çalışanlarına söylediği...

Microsoft’tan Phil Spencer’ın xCloud’un iOS’a geldiğini söylediği bildirildi

Xbox patronunun, çalışanlara Microsoft’un bulut oyunlarının gelecek yıl Apple cihazlarına ve bilgisayarlarına geleceğini söylediği bildirildi.

Apple’ın iOS App Store politikaları, artık bulut oyun hizmetlerinin önünde durdukları ve Epic Games ile yasal bir savaşla karşı karşıya oldukları için her zamankinden daha fazla inceleme altında. Microsoft, xCloud oyun akışının bir sürümünü iOS’ta test etti, ancak Apple’ın kısıtlamaları nedeniyle uygulamasıyla daha ileri gidemedi. O zamandan beri Amazon , Safari ekibinin yardımıyla bir web uygulaması aracılığıyla iOS üzerinde çalışan Luna bulut oyununu duyurdu ve görünüşe göre Microsoft benzer bir yol izlemeyi planlıyor.

Business Insider, Microsoft oyun patronu Phil Spencer’ın, All Hand Call sırasında, şirketin Game Pass ve bulut akışını 2021’de bir noktada tarayıcı tabanlı bir çözüm aracılığıyla iOS cihazlarına getirmeyi planladığını söyledi.

The Verge‘den bir rapor da bunu destekledi. Ayrıca Spencer gelecek yıl Windows PC’ler için akış üzerinde xCloud’u başlatma planını yaptığını söyledi.

Spencer’in yorumunun zamanlaması özellikle ilginç çünkü Microsoft bugün erken saatlerde “seçimi teşvik edeceğini, adaleti sağlayacağını ve Windows 10’da yeniliği teşvik edeceğini” iddia ettiği on uygulama mağazası ilkesini ayrıntılı olarak açıkladı. Microsoft, verdiği sözler arasında, Windows’tan rakip uygulama mağazalarını engellemeyeceğini ve geliştiricinin uygulama içi satın alımlar için; ödeme işleme seçimine dayalı olarak mağazasındaki uygulamaları engellemeyeceğini söyledi – özellikle Apple ve Epic arasındaki kavga bu konuya odaklanıyor. Ayrıca, “içeriğin bir cihaza yüklenip yüklenmediğine veya buluttan akışa alınmasına” dayalı olarak bir uygulamayı engellememe sözü vererek Apple ile arasındaki kendi sorununa da değindi.

Epic Games çalışanları buna “uygulama mağazalarının geleceği” diyordu. Epik CEO’su Tim Sweeney tweeted Microsoft resmen tüm geliştiriciler ve tüketiciler için açık bir platform ve adil bir pazar olarak Windows şeklindeki uzun vadeli ilkeleri kodlanması görmek harika” dedi.

Microsoft, yeni politikasının, şirketin ilan ettiklerini uygulamasına yardımcı olacak şekilde Epic; Spotify ve diğerleri tarafından oluşturulan Uygulama Adaleti Koalisyonu fikirlerine dayandığını söyledi. Özellikle, 10 ilke yalnızca Windows için geçerlidir ve Microsoft’un çok daha kısıtlı olan Xbox konsolu oyun platformu için geçerli değil. Konsol donanımının nasıl satıldığına ilişkin iş modelindeki temel farklılıklardan söz eden Microsoft; “Oyun konsolları için doğru ilkeler kümesini oluşturmak için daha yapacak çok işimiz var” diyor.