Sosyal Medya

Android

Xiaomi’nin Yeni Sesli Asistanı Xiao AI, Siri’ye Yeni Rakip Geldi

Xiaomi'nin Yeni Sesli Asistanı Xiao AI, Siri'ye Yeni Rakip Geldi. Xiaomi, Xiaomi telefonları için özel olarak hazırlanmış bir ses asistanı olan Xiao AI'yi gösteren İngilizce altyazılı bir video gösterdi.

Xiaomi Sesli Asistan Hizmetini Duyurdu.

Xiaomi’nin Sesli Asistanı Xiao AI, Siri’ye Yeni Rakip Geldi.

Xiaomi, Xiaomi telefonları için özel olarak hazırlanmış bir ses asistanı olan Xiao AI’yi gösteren İngilizce altyazılı bir video gösterdi. Yayımlanan videoda göreceğiniz gibi, kapsamı Apple Siri ve Google Asistan‘ın özelliklerine oldukça benziyor.

Çinli teknoloji devinin sesli asistanı yeni Mi Mix 2S modelinde önceden yüklü geliyor. Xiaomi sözcüsünün aktardığına göre yeni özellik diğer MIUI yazılımı kullanan Xioami cihazları içinde güncelleme ile getirilecek.

Xiao AI Hangi Ülkelerde Kullanılacak?

Xiaomi’nin yeni sesli asistanı, Hindistan ve Çin pazarı dışına sunulacak mı henüz bilinmiyor. Xiaomi geçtiğimiz günlerde Microsoft ile bir iş birliği yaptığında, bir noktada Cortana ses asistanının Mi AI Hoparlör ile entegre edilmesini içerebileceğini, bu da telefonların kapsamadığını gösteriyor. Bunun yerine, Hindistan’daki Xiaomi telefonları elbette Çin’de bulunmayan Google Asistan’ı kullanabilir ancak şimdilik İngilizce ve Hintçe olarak çalışıyor.

TheVerge