Sosyal Medya

Mobil

Xiaomi Pinecone, Xiaomi’nin Kendi Mobil Yongası 28 Şubat’ta Duyuruluyor!

Xiaomi Pinecone, Xiaomi'nin ilk Mobil işlemcisi Pinecone 28 Şubat'ta Duyuruluyor! Xiaomi kendi mobil yongasını duyurmaya hazırlanıyor!

Xiaomi kendi mobil yongasını duyurmaya hazırlanıyor!

Xiaomi Pinecone, şirketin kendi mobil yongası kalabalık mobil pazarda daha ileri taşıyabilir.

Xiaomi kendi mobil yongası Pinecone’u bu ayın sonunda Pekin’de duyurmaya hazırlanıyor. Bu adım şirketin uzun vadede hayatta kalmanın anahtarı olabilir. Çinli teknoloji devi Xiaomi Weibo üzerinden bu ayın sonunda kendi mobil işlemcisini duyuracağını doğruladı. “Pinecone” adı verilen mobil işlemci 28 Şubat’ta Pekin’de duyurulacak.

Xiaomi Pinecone!

Daha önceki söylentilere göre bu işlemciyi kullanacak ilk cihaz “Meri” adı verilen Mi 5c olması bekleniyor. Meri, 8 çekirdekli, 3 GB RAM ve Android 7.1.1 üzerinde çalışıyor. (Sızdırılan görüntülerde Android 6.0 kullanılsa da)

Xiaomi’nin kendi yonga setini üretme planları aslında bir sır değil. Çinli yarı iletken teknolojileri konusunda uzman Laoyao göre, Pinecone Electronics zaten Xiaomi ve yonga seti üreticisi Leadcore tarafından Kasım 2014’te kurulan bir ortak girişim. Bu ortak girişimin yüzde 51’lik hissesi Xiaomi’ya ait.

Başka bir deyişle bu proje 2 yıldan beri sürüyor. Bunun şirket için anlamı, Qualcomm ve MediaTek’e tamamen güvenmektense, kendi yonga setleri için Leadcore’un hücresel radyo teknolojisinden yararlanarak maliyetleri uzun vadede düşürebilir.

Bu sayede Xiaomi, çip üretimiyle rahatladığında, kalabalık mobil pazarda öne çıkmak için potansiyel olarak gelecekteki yonga setlerine çok daha fazla özellik ekleyebilir. Tıpkı Samsung, Apple ve Huawei’nin yaptığı gibi. Pinecone’un bu konuda ne kadar başarılı olacağını görmek için biraz daha zamana ihtiyacımız olabilir.