TeknoTalk

Xperia 5 II, Sony’nin 120 Hz ekrana sahip ilk telefonu olabilir

Xperia 5 II, Sony’nin 120 Hz ekrana sahip ilk telefonu olabilir

Sony, premium Xperia 1 II akıllı telefonunu nasıl takip ediyor? Kendi başına bazı gelişmeler sunabilecek daha düşük maliyetli bir model sunarak.

Android Headlines, Sony’nin 120 Hz ekrana sahip ilk telefonu olan 6,1 inç, 120 Hz OLED ekranın etrafında ortalanacak bir Xperia 5 II için resimlere ve teknik özelliklere sahip olduğunu iddia ediyor. Yalnızca bir Full HD + çözünürlüğe razı olmanız gerekir (okuma: yüksek 1080p), ancak yanıt hızı 4K’dan daha önemliyse Xperia 1 II’yi tercih edebilirsiniz.

Birçokları için kritik tasarım, orijinal Xperia 5’te bulunmayan 3,5 mm kulaklık jakını geri yükleyerek Xperia 1 II’yi taklit edecek olması. Görünüşe göre Sony, birçok üreticinin Bluetooth veya bir dongle ile mutlu olmanızı istediği bir çağda;  kablolu sesin hala bir satış noktası olduğuna inanıyor.

Cihazda Zeiss lensler ve 4K 120FPS video kaydı ile ana, ultra geniş ve 3X telefoto çekimler için üç adet 12 MP kameraya sahip olacaksınız. Sıkı durunda, ayrıca bir Snapdragon 865 yongası, 8 GB RAM, 128 GB genişletilebilir depolama alanı ve 5G desteği de satın alacağınız özellikler arasında yer alacak.

Sızıntının zamanlamasına rağmen Xperia 5 II, IFA’da gösterilmedi. Bunun yerine Sony’nin 17 Eylül’de bir çıkış yapmayı hedeflediği bildiriliyor. Ancak maliyeti esas soru ancak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz 1200 dolarlık amiral gemilerinde çok daha uygun fiyatlı olacak.

Galaxy S20 gibi modellerde 120 Hz neredeyse standart hale gelince 6 ay sonra geriden Sony’nin de bunu takip etmesi olmazsa olmaz. Zira teknoloji yeniliğini yakalayamadığınızda akıllı telefon kullanıcısı oldukça acımasız…

Exit mobile version