TeknoTalk

Xperia XZ2, Sony’nin en hızlı, en ilginç amiral gemisi telefonu

Sony’nin yenilenen tasarımı ile dikkat çeken Xperia serisi, akıllı telefonda eğlenceyi en üst seviyeye taşıyor

Xperia XZ2, Sony’nin en hızlı, en ilginç amiral gemisi telefonu olarak dikkat çekti. MWC 2018‘te duyurulan yeni modelin dikkat çekilen özellikleri neler?

Sony akıllı telefon pazarında kalıcı olmayı çok istedi ancak son bir kaç yıldır çıkardığı modeller ile bunu tam olarak sağladığını söyleyemeyiz ancak yeni Xperia XZ2 ve XZ2 Compact şirketin bu yöndeki nihai amacı için atılmış önemli bir adım olarak görülebilir.

Şirket hız ve büyüleyici güzellik ile hızla tüketilem medya içerikleri oluşturma konusunda güçlü bir denge oluşturmak istemiş. Gelin dikkat çeken özelliklere birlikte bakalım.

Xperia XZ2’nin bu özelliklerine dikkat;

Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact!

Sony Mobile, Xperia’nın mühendislik ve tasarımında eşsiz bir evrime imza atarak bugün amiral gemisi ürün yelpazesine iki yeni akıllı telefon, Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact’ı eklediğini duyurdu. Ayrıca büyük merakla beklenen kablosuz “açık kulak” stereo mikrofonlu kulaklık Xperia Ear Duo’u kullanıma sunduğunu açıkladı.

Kullanıcılarına bugüne kadarki en kapsamlı eğlence deneyimlerini sunma üzerine inşa edilen her iki telefon modeli kamera, ekran ve ses teknolojisinde muazzam ilerlemelerin yanı sıra elde mükemmel şekilde oturacak harika yeni bir tasarım ile geliyor.

Sony Mobile’ın, son derece loş ışıktaki resimler dahil; görülmeyeni görme gücüne sahip yeni ultra yüksek hassasiyetli kamera teknolojisi;akıllı telefon kamerasında yeni bir devrin kapılarını aralıyor. Özgür hissetmek için tasarlananan Xperia Ear Duo; müzik dinleyip bildirimleri alırken eş zamanlı olarak etraftaki ses veya konuşmaları duyabilmek için “Çift Dinleme” teknolojisine sahip.

“Şayet önceliğiniz eğlence ise, yeni Xperia XZ2 ve XZ2 Compact sizin akıllı telefonunuz” diyen Sony Mobile Communications Global Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hideyuki Furumi, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İçinde bulunan, birinci sınıf teknolojiden yeni şık, sofistike tasarımına kadar, bu akıllı telefonlar ihtiyaç duyduğunuz her şeyi ve muhtemelen daha da fazlasını sunuyor. Video kayıt; izleme ve müzik dinleme için yeni ürünlerimiz ile Sony’nin sınırlarını daha da ileriye taşıyarak; en üst düzeyde eğlence sunuyoruz.”

Kamera teknolojisi inovasyon ön gösterimi

Sony Mobile, akıllı telefonda sofistike bir kameranın bulunmasının ne kadar önemli olduğunu bilerek sınırlarını daha da ileriye taşıyan; son derece loş ışıktaki resimler dahil, görülmeyeni görme gücüne sahip yeni ultra yüksek hassasiyetli kamera teknolojisini tanıttı. Yeni geliştirilen çift kamera ve Sony Mobile’ın gerçek zamanlı işlem yapmayı mümkün kılan; yeni geliştirilen füzyon görüntü sinyal işlemcisi, fotoğraflar için 51200, videolar için ise 12800 olan eşi görülmemiş ISO hassasiyeti sunuyor. Halen sadece değiştirilebilir lensli fotoğraf makinelerinde mümkün olan ISO hassasiyeti sayesinde ise; son derece karanlık koşullarda görüntülerin kusursuz çekilmesine imkan veriyor. Ultra yüksek hassasiyet, kullanıcıların daha parlak görüntüleri daha az gürültülü ve daha net çekmesine olanak sağlıyor. Sony’nin yeni kamera teknolojisi, fotoğraf ve kamera meraklılarının iştahını daha da kabartacak bir teknolojik inovasyon olarak gösteriliyor.

Xperia Ear Duo, kablosuz mikrofonlu kulaklığı yeniden hayal etmek üzere üretildi

Sony Mobile Communications Akıllı Ürün İş Grubu Başkan Vekili Hiroshi Ito;

“Xperia Ear Duo, neredeyse yüzyıla yakın bir sürede ses ve akustik araştırmalarında öğrendiklerimizi temsil ediyor. Hayatı kolaylaştırmak için tasarladığımız “Çift Dinleme” deneyimi sunan; ilk kablosuz mikrofonlu kulaklık, eş zamanlı olarak müzik dinleyip bildirimleri duyarken etrafınızdaki dünyadan sesleri de duyma becerisi ile çığır açıyor”.

 

Sony

Exit mobile version