Sosyal Medya

Donanım

XPG ve GIGABYTE Intel Z490 ve AMD B550 Platformlarında Limitleri Zorladı

XPG ve GIGABYTE Intel Z490 ve AMD B550 Platformlarında Limitleri Zorladı

Başta SPECTRIX D50 olmak üzere tüm DDR4 bellek ailesini yeni nesil AMD ve Intel yongasetli GIGABYTE anakartla test eden XPG, her iki platformda da yüksek performans elde etti

Oyuncular ve espor meraklıları için yüksek performanslı PC bileşenleri ve çevre birimleri üreten XPG, önde anakart üreticileriyle DDR4 belleklerinin yeni nesil platformlardaki performansını gösteren testlere devam ediyor.

Yeni Nesil Intel ve AMD Sistemlerle Mükemmel Uyum

Geçtiğimiz haftalarda MSI anarkartlarda yaptığı testlerle 5000MHz frekansına ulaşan marka, bu kez de GIGABYTE marka anakart modellerinde yüksek saat hızları elde etmeyi başardı. Yeni nesil anakart platformlarının tanıtılmasının ardından bu platformlarda en iyi performansı gösterecek bellekler üzerinde çalışmaya başlayan XPG, bu alandaki çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Markanın GIGABYTE ile ortaklaşa yaptığı testlerde XPG SPECTRIX D50 DDR 4 RAM’ler hem Intel Z490 hem de AMD B550 platformlarında performans, istikrar ve hız aşırtma (overclock) testlerinden tam not aldı.

GIGABYTE ile işbirliği içinde testleri gerçekleştiren XPG Overclocking Lab (XOCL) hız aşırtma yaparak, XPG SPECTRIX D50 bellek modülünü GIGABYTE Z490 AORUS XTREME WATERFORCE anakart üzerinde 4800MHz hızında çalıştırmayı başardı. Farklı GIGABYTE anakart modelleri ile testleri tekrarlayan XOCL ekibi tüm modellerde benzer sonuçlar elde etti.

Testlerde kullanılan XPG DDR4 bellek modelleri şunlardı:

SPECTRIX D50, D60G, D80, D41 ile GAMMIX D30 ve D10.

Belleklerin test edildiği Intel yongasetli GIGABYTE anakart modelleri ise şöyleydi:

Z490 AORUS XTREME, AORUS MASTER, AORUS ULTRA, AORUS PRO AX, AORUS ELITE AC, AORUS ELITE, VIOSON G

Öte yandan AMD yongasetli GIGABYTE anakartlar ise AMD B550 AORUS MASTER; AORUS PRO AC, AORUS PRO ve VISION D modellerinden oluştu.

Tüm XPG bellek modelleri mükemmel sinyal aktarımı; ürün güvenilirliği ve istikrarlı çalışma sağlaması için yüksek kaliteli yongalar ve ısı dağıtıcılar kullanılarak üretiliyor. Böylece ürünlerin performansı ve kullanım ömrü artırılmış oluyor. Ayrıca, Intel® Extreme Memory Profiles (XMP) 2.0 teknolojisini destekleyen XPG bellekler; hız aşırtma işlemini zahmet olmaktan çıkarıp kolay ve güvenli biçimde yapma imkânı veriyor.

Testlerde kullanılan SPECTRIX D80 ise etkin soğutma ve yüksek performans sunmak amacıyla; dünyanın ilk sıvı-hava karma soğutma sistemine sahip bellek modeli olma özelliğini taşıyor. XPG bellek modelleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için xpg.com/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.