TeknoTalk

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Alınabilecek!

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Alınabilecek!

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Nasıl Alınır?

Adelet Bakanlığı personelince geliştirilen yazılım sayesinde yabancı dilde sabıka kaydı almak artık kolaylaşıyor.  e-Devlet üzerinden artık İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerine çevrilmiş sabıka kayıtları alınabilecek.

“e-devlet” üzerinden yabancı dilde sabıka kaydı dönemi başladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla farklı dillere tercüme edilmiş sabıka kayıtlarının internet üzerinden alınmasını sağlamak amacıyla çalışma başlatıldı. İlk olarak sadece genel müdürlüğe müracaat edilerek alınan tercüme edilmiş adli sicil sorgulama sonuçlarının 2016 yılı Şubat ayından itibaren yapılan çalışmalarla adliyelerdeki adli sicil bürolarından alınması sağlandı.

Sürecin ilk adımında Adli sicil bürolarından verilmeye başlanan hizmet; bakanlık tarafından daha da geliştirmek için yabancı dile çevrilmiş sabıka kayıtlarının “e-devlet” aracılığıyla alınması amacıyla TÜRKSAT’la işbirliği yaptı.

Özel Yazılım Geliştirildi!

Ortak işbirliği sonucu Genel Müdürlük personeli tarafından yazılım geliştirildi. Test çalışmalarının tamamlanmasıyla İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilde sabıka kayıtlarına “e-devlet” üzerinden ulaşma dönemi 20 Mart’ta başladı.

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Nasıl Alınır? 20 Mart’tan itibaren Hizmet Devreye Girdi!

Vatandaşların bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden internete girerek, tercüme edilmiş sabıka kayıtlarını almaları artık çok kolay. Vatandaşların yabancı dillere çevrilen sabıka kayıtlarını almaları için adli sicil bürolarına gitmelerini de  gerek kalmadı.

Uygulamanın ilk 2 gün Karnesi ise Şöyle ;

20-22 Mart 2017 tarihleri arasında 682 İngilizce, 50 Fransızca, 78 Almanca ve 25 İtalyanca olmak üzere 835 tercüme edilmiş sabıka kaydı sorgulaması ve işlemi yapıldı.

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Kimler Alabilecek? 

Bu uygulamadan adli sicil ve arşiv kaydı bulunmayan vatandaşlar yararlanabilecek.

E-Devlet Üzerinden Yabancı Dilde Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?

e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama ekranından Adli Sicil Kaydı Sorulama Seçilir.

Bilgilendirme Yazısını okudum Seçildikten sonra Devam Et  Butonuna basılır.

Burada Kurum Türü Seçeneğinde Yabancı Ülke (Tercümeli) Seçilir.

Bu seçenekten sonra Dil Seçimi Seçeneği Çıkacaktır. Buradan İngilizce, Fransızca,Almanca ve İtalyanca Dillerinden ihtiyacınız olanı seçebilirsiniz.

Daha Farklı Dillerde Sabıka Kaydı Tercümesi Nasıl Yaptırılır?

Eğer ihtiyacınız olan sabıka kaydı İngilizce, Fransızca, Almanca veya İtalyanca gibi bir dilde işinizi görmüyorsa, online sabıka kaydı tercümesi işlemlerinizi halleden Protranslate.net gibi bir platformdan destek alabilirsiniz. Hem sabıka kaydınızın noter onaylı tercümesi, hem de talep eden yurtdışı kurum ve organizasyonlar için ıslak imzalı , yeminli damgalı bir tercümesi yapılmış sabıka kaydı için size yardımcı olabiliyorlar. Online olarak belgenizi gönderiyorsunuz, size yeminli tercümesi yapılmış, noter tasdiki alınmış şekilde sabıka kaydınızı kargolayabiliyorlar. Bu konuda da buradan destek alarak işlemlerinizi istediğiniz dilde tamamlatabiliyorsunuz.

 

 

 

E-devlet

Exit mobile version