Sosyal Medya

Sosyal Medya

Yakın Zamanda Facebook Üzerinden Taksi Çağırabilirsiniz!

Uber, Facebook Messenger üzerinden taksi çağırmamıza olanak sağlayacak olan anlaşmayı yaptı.

Facebook ve Uber yeni bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmaya göre Messenger üzerindeki adrese yapacağınız tek bir tıklama ile belirtilen adrese Uber aracılığı ile bir araç çağırma olanağınız olacak.

Aslında Uber’in attığı bu adım başka bir uygulama üzerinden araç çağırma fikri konusunda yapılan ilk adım değil. Ünlü mesajlaşma uygulaması WeChat, bu konuyla ilgili bir çalışma yapmıştı ve WeChat üzerinden çeşitli firmalar aracılığıyla araç çağırma işlevini devreye sokmuştu. Ama çeşitli anlaşmazlıklar sonucunda bu projeden geri adım atılmıştı.

488916-facebook-messenger-request-an-uber

Ayrıca Uber bu hizmet aracılığıyla araç çağıran her kullanıcıya 20 dolar değerinde Uber kredisi hediye ediyor. Hizmet şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir kaç eyalette kullanılabiliyor. Ama sızdırılan bilgilere göre yılbaşı dönemine kadar bütün Amerika için kullanılabilir olacak. Facebook’un Messenger için “Messenger, sadece bir mesajlaşma uygulaması olmayacak” açıklamasının ardından bu tarz yeniliklerin olacağı bekleniyordu. Messenger yaklaşık 700 milyon aktif kullanıcıya sahip eğer, bu uygulama başarıya ulaşırsa kullanım alanının artacağına kesin gözüyle bakabiliriz.