Sosyal Medya

Donanım

Yakında PS3 Üretimi Duruyor, 10 Yaşındaki Konsola Elveda!

Yakında PS3 Üretimi Duruyor, 10 Yaşındaki Konsola Elveda Deme Zamanı Geliyor. Sony uzunca bir süredir PS3'ü emekli etmek istiyordu!

Sony yakında PS3 üretimini ve Japonya’daki sevkiyatlarını durduruyor!

PS3 Üretimi Duruyor – Sony oyun konsolu emektarının üretimini durduruyor. Şirket 10 yılı aşkın süredir hizmet veren konsolun Japonya’daki üretimi ve sevkiyatını durdurmaya hazırlanıyor.

Gematsu ve Japon web sitesi Gamestalk, şirketin PS3’ün kendi ülkesindeki üretimini “yakında” durduracağını keşfetti. Japonya’daki üretimde bulunan tek model 500GB black PS3 serisi.

Sony PS3 Üretimi Duruyor, Emektar Konsol Emekli Oluyor!

Üretimin hangi tarihte sona erdirileceği henüz net değil  ancak Fukuoka, üretimin bu ay sona erdiğine dair bir bildirim aldığını attığı tweet ile duyurdu. Daha önceki alınan siparişlerin teslimatından sonra ise tüm sevkiyatlarda sona erdirilecek.

PS3 konsolu isteyen herkes bu anlamda ikinci el piyasasına bakmak zorunda kalacak.

Sony PS3 konsolunu geçen yıldan beri emekli etme planlarına uygun hareket ediyor. Ağustos ayında ise konsol PS Now’a erişemeyecek.

PS3 Kasım 2016’da 10 yaşına girdi ve Sony konsollarının 10 yıllık ömrünün olduğunu düşünürseniz verilen karar pekte şaşırtıcı olmayacaktır.

Yine de PS3 üzerinde oyun oynamaya devam eden kullanıcılar için bu üzücü bir haber. Üretim durduktan sonra şirketin güncellemeleri ve PS Store desteğini devam ettirmesi gerekiyor.

Gematsu, Sony Japan, Gamestalk