Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yandex Metrica ve AppMetrica’nın bilgi güvenliği tescillendi

ISO 27001 sertifikası alan Yandex Metrica ve AppMetrica'nın risk yönetimi sisteminin en iyi küresel uygulama standartlarında oluşturularak bilgilerde tam koruma sağladığı kanıtlandı.

Yandex Metrica ve AppMetrica’nın bilgi güvenliği tescillendi

ISO 27001 sertifikası alan Yandex Metrica ve AppMetrica’nın risk yönetimi sisteminin en iyi küresel uygulama standartlarında oluşturularak bilgilerde tam koruma sağladığı kanıtlandı.

 

Yandex’in web sitesi analitiği aracı Yandex Metrica ile Yandex Ads ürün portföyünün bir parçası olan ve hepsi bir arada uygulama analitiği platformu AppMetrica’nın, ISO 27001 sertifikası onaylandı. Bu sertifika, hizmetlerin uluslararası bilgi güvenliği standartlarına tam olarak uygun olduğunu kanıtlıyor.

ISO 27001, şirketlerde bilgi güvenliği yönetim sisteminin (ISMS) nasıl yapılandırılması ve sistemde hangi kontrollerin kullanılması gerektiği gibi konularda gereklilikleri belirleyen uluslararası bir standart olarak öne çıkıyor.

Denetçiler, yönetim süreçlerinin, teknoloji ve ekipman kullanımının Uluslararası Standardizasyon Örgütü‘nün gerekliliklerine ne ölçüde uygun olduğunu değerlendirdi. Denetim sonuçları, Metrica ve AppMetrica’daki risk yönetimi sisteminin en iyi küresel uygulamalara uygun olarak oluşturulup geliştirildiğini ve bilgilerin korunmasını tam olarak sağladığını gösterdi. Metrica, ISO 27001 sertifikasını ilk olarak 2019 yılında aldı ve o tarihten bu yana her yıl onaylanıyor.

 

Eylül ayının başlarında Yandex, AppMetrica’nın SDK kaynak kodunu yayınladı. Yandex ayrıca daha önce Metrica’nın kaynak kodunu da yayınlamıştı.