Sosyal Medya

Donanım

Yapay zeka ile güçlendirilmiş yeni ExpertBook B5

ASUS, yapay zeka destekli Intel Core Ultra işlemcisi ve üretkenliği maksimize eden tasarımıyla dikkat çeken en yeni ExpertBook B5 dizüstü bilgisayarını görücüye çıkardı.

 

Yapay zeka ile güçlendirilmiş yeni ExpertBook B5

 

ASUS, yapay zeka destekli Intel Core Ultra işlemcisi ve üretkenliği maksimize eden tasarımıyla dikkat çeken en yeni ExpertBook B5 dizüstü bilgisayarını görücüye çıkardı. Özellikle iş dünyasındakilerin hayatını kolaylaştıracak dizüstü bilgisayar; ultra hafif tasarımı, askeri sınıf dayanıklılığı, gün boyu süren pil ömrü ve en yeni Wi-Fi 7 teknolojisi gibi çeşitli özellikleriyle ofiste veya ofis dışında her işin rahatlıkla yapılmasını sağlıyor.

Bugünün teknolojilerini yarın için yeniden tasarlayan dünyanın lider bilgisayar üreticilerinden ASUS; en son model Intel® Core™ Ultra işlemcileri ve NVIDIA® ekran kartlarını bir araya getiren, ultra hafif, yapay zeka destekli ExpertBook B5’i (B5404 ve B5604) kullanıma sunuyor. Özellikle hareketli bir iş hayatı olanlara destek olması için tasarlanmış ExpertBook B5; güven ve rahatlıkla birçok farklı işin aynı anda her yerde yapılmasını mümkün kılan taşınabilir bir yardımcı.

Tasarımıyla verimliliği yeni bir seviyeye taşıyan ExpertBook B5; yapay zeka destekli akıllı kamera ve gürültü engelleme gibi özelliklerinin yanında, kesintisiz Wi-Fi 7 ve 4G LTE bağlantısıyla da, her işin daha hızlı ve sorunsuz gerçekleştirilmesini sağlıyor. Biyometrik oturum açma, RAID 0/1 destekli SSD ve kurumsal düzeyde koruma sağlayan opsiyonel akıllı kart okuyucusuyla da dizüstü bilgisayar, güvenlik konusunda tam donanımlı.

Yapay zekayla maksimum verimlilik

İş dünyasındakilerin verimliliğini maksimize etmek için tasarlanan ExpertBook B5; en yeni Intel Core Ultra işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX™ 2050 grafik kartlarıyla destekleniyor. Dizüstü bilgisayar; üstün performans ve güvenlik için Intel’in güçlü yapay zeka desteği ve ekosisteminden yararlanıyor. Böylece; kurumsal hayatta daha karmaşık iş yüklerinin kolayca halledilmesine, üretkenliğin artmasına ve farklı görevlerin aynı anda kesintisiz şekilde yerine getirilmesine imkan tanıyor.

İş hayatındaki görevleri kolaylaştırmanın yanında yeni ExpertBook B5; genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için yapay zeka destekli kamera ve gürültü engellemeyi bir araya getirerek optimize edilmiş görsel-işitsel özellikleriyle online toplantıların kesintisiz olmasını sağlıyor. Hareket izleme teknolojisi, kullanıcının yüzünü otomatik olarak merkezde tutuyor ve odağı ayarlayarak sohbetin ortasında kamerayı ayarlama zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Eş zamanlı olarak, iki yönlü yapay zeka destekli gürültü engelleme teknolojisi ise; hoparlörün etrafındaki sesi filtreleyip konuşmanın diğer ucundaki kişiden gelen gürültüyü ortadan kaldırarak online toplantılar aynı odada yapılıyor gibi hissettiriyor.

Kurumsal düzeyde güvenlik

ExpertBook B5, güvenliği en üst düzeye çıkarmak, BT yönetimini kolaylaştırmak ve hibrit çalışanlara sorunsuz bir iş deneyimi sunmak için birçok tasarım özelliği ve teknolojisiyle donatıldı. Entegre parmak izi sensörü, yüz tanımayla oturum açma için opsiyonel IR kamera ve akıllı kart okuyucu dahil olmak üzere çoklu oturum açma seçeneklerinin cihaza dahil edilmesi; hem kolaylık hem çok faktörlü kimlik doğrulama imkanı sağlıyor. Dahası; cihazın gelişmiş güvenlik yapılandırması sayesinde, kuruluşların ve özellikle küçük, orta ölçekli işletmelerin veri ihlalleri konusunda endişe duymasına gerek kalmayacak.

Bu kapsamlı yapılandırma; kullanıcıların daha yüksek derecede güvenlik ve kolay güncelleme deneyimi yaşamasını sağlayarak ExpertBook B5’i hem ofiste hem de hareket halindeyken verimliliği maksimize etmek ve çalışmak için ideal bir seçim olarak gösteriyor.

Hareket halindeyken en iyi yardımcınız

Yalnızca 1,29 kg ağırlığında ve 1,89 cm inceliğindeki tamamen metalden yapılmış ultra hafif kasasıyla ExpertBook B5, mobilite için özel tasarlandığından seyahat halinde yapılması gereken işler için oldukça uygun. ASUS’un iş modeli merkezinde bulunan sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında üretilen dizüstü bilgisayar; son derece zorlu MIL-STD 810H ABD askeri sınıf standardını karşılayacak şekilde güçlendirildi ve dayanıklı olmasını sağlamak için panel basıncı, şok ve düşme testleri gibi kapsamlı kurum içi değerlendirmelere de tabi tutuldu.

Verimliliğin iş günü boyunca devam etmesini sağlayan geniş pil ömrü ve hızlı şarj teknolojisinin yanında ExpertBook B5; barındırdığı en yeni WiFi 7 teknolojisiyle kalabalık alanlarda bile ultra hızlı kablosuz bağlantılar, genişletilmiş menzil, son derece sağlam güvenilirlik, daha hızlı aktarım ve daha az parazit için daha geniş spektrum sağlıyor. Her yerde bağlantı bulabilmek için opsiyonel 4G LTE desteği de mevcut olmakla birlikte ExpertBook B5; iki adet Thunderbolt™ 4 USB-C™ bağlantı noktası, HDMI® 2.1 ve opsiyonel akıllı kart okuyucu dahil olmak üzere en yeni bağlantı seçenekleriyle donatıldı.

https://www.asus.com/tr/