Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

“Yapay Zeka ile Yeni Dünya” Semineri’nde Yapay Zeka Hakkında Bilinmeyen Kalmadı

Dijital dönüşüme öncülük eden Logosoft, geleceğe güvenle yürüyen üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği “Yapay Zeka ile Yeni Dünya” Semineri’nde yapay zeka hakkında bilgiler verdi.

“Yapay Zeka ile Yeni Dünya” Semineri’nde Yapay Zeka Hakkında Bilinmeyen Kalmadı

 

Dijital dönüşüme öncülük eden Logosoft, geleceğe güvenle yürüyen üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği “Yapay Zeka ile Yeni Dünya” Semineri’nde yapay zeka hakkında bilgiler verdi.

 

Logosoft CEO’su Nejat Saldanlı ve Microsoft MVP Onur Yüksektepeli, Logosoft’un İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiği “Yapay Zeka ile Yeni Dünya” Semineri’nde üniversite öğrencilerine yapay zeka hakkında önemli bilgiler verdiler. Logosoft, Microsoft MVP Onur Yüksektepeli’nin katılımıyla bu seminerleri devam ettireceğini duyurdu.

Seminerde ayrıca Microsoft 365 için Microsoft Copilot ürününün de özellikleri tanıtıldı. Microsoft Copilot, yaratıcılık ve içerik yaşam döngülerinin pek çok aşamasında yaratıcılık ve üretim süreçlerini hızlandırıyor. Kullanıcıların %70’i Copilot ile daha üretken olduklarını açıklarken,  yapay zekanın gücünü kullanan Copilot, işletmelerin daha önce hiç olmadığı kadar çok şey başarmasına da yardımcı oluyor.

 

Microsoft Copilot, Excel, Teams, Outlook, Word ve PowerPoint’te de birçok kolaylık sunuyor. İşletmeler Copilot ile Excel’de basit işlemlerle, verileri anında gözden geçirebilirken, filtreleme, biçimlendirme, sıralama ve düzenleme gerçekleştirebiliyor. PowerPoint’te dosya ve girdiler kullanılarak saniyeler içinde yeni bir sunum oluşturulabiliyor. Outlook’ta yanıtlamanız gereken önemli e-postaları ön plana çıkararak size zaman kazandırır, ayrıca uzun e-postaların özetini çıkarabilir. Teams te Copilot toplantıların özetini çıkarabilir ve toplantı boyunca hangi kararlar alındığını, kişilerin önerileri gibi tüm detayları anlık olarak sunabiliyor, Word ile de projelerin zorlukları ve sunduğu fırsatlar gibi detaylar için belgeler analiz edilebilirken, Teams’de ise konuşmalar sırasında dile getirilen yeni önerilerin artı ve eksilerini değerlendirmek için Copilot’ı kullanmak işletmelere büyük kolaylık sağlıyor.

Dijital dönüşüme önem verdiklerini ve iş ortaklarıyla sürdürülebilir gelişimi hedeflediklerini belirten Saldanlı “Yapay zeka 2023’e damgasını vuran yeni bir süreç gibi dursa da aslında yapay zeka kavramı, bir çok kişinin bir şekilde kullandığı, insan zekası benzeri davranışlar gösteren bir yazılım. Bu yazılıma veriyi yorumlayabilmesi ve hatta karar verebilme yeteneği nedeniyle zeka diyoruz. Daha ileride duygulara da sahip olacağını düşünürsek yakın gelecekte tam olarak bir zekaya ulaşılacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.