Sosyal Medya

Fintech

Yapay Zeka, Oyun ve Web3 girişimlerine odaklanan DOMiNO Ventures, 2023 verilerini açıkladı

Yapay Zeka, Oyun ve Web3 alanında Türkiye, Orta Asya ve Doğu Avrupa’dan çıkan global odaklı teknoloji girişimlerine DOMiNO Ventures, 2023 yılında 11 yeni yatırım yaparak portföyünü genişletti.

Yapay Zeka, Oyun ve Web3 girişimlerine odaklanan DOMiNO Ventures, 2023 verilerini açıkladı

 

DOMiNO Ventures, 2023 yılında Yapay Zeka, Oyun ve Web3 odaklı 11 girişime yatırım yaptı

 

Yapay Zeka, Oyun ve Web3 alanında Türkiye, Orta Asya ve Doğu Avrupa’dan çıkan global odaklı teknoloji girişimlerine DOMiNO Ventures, 2023 yılında 11 yeni yatırım yaparak portföyünü genişletti. Hollanda merkezli fon, Amsterdam ve İstanbul ofislerine ek olarak Estonya, Polonya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Özbekistan’da faaliyet gösteriyor.

 

DOMiNO Ventures ekibi 2023 yılı içerisinde 8.620 girişim inceleyip, 1627 girişim ile ilk görüşme gerçekleştirdi ve 144 girişime detaylı inceleme yaptı. İncelenen girişimlerin %47’sini Türkiye oluştururken %34’ünü Orta Asya ve %19’unu ise Doğu Avrupa ve Amerika’da oluşturuyor.

 

Hollanda merkezli DOMiNO Ventures, portföyüne sırasıyla Hirize, Atlas Space, njoyKidz, Artifica, Cineshort, Iftrue, Co-One, Ginoa, , Cognitiwe, Gamer Arena, Lumian, ve Igor’u ekledi. Portföyünde bulunan girişimlerin bu yıl içerisinde toplam 17.2 M EUR tutarında fon toplandığı açıklandı. Yıl içerisinde gerçekleştirdiği 11 yatırımın 5’ini duyuran fon, yeni yatırımlarını önümüzdeki aylarda duyurmayı planlıyor. 11 yatırımın sektörel dağılımı ise 6 Yapay Zeka, 2 Web3, 2 Gaming ve 1 Fintech şeklinde.

8 Ülkede Operasyon, 50’den Fazla Global ve Yerel Partner

 

DOMiNO Ventures ekibi 2023 yılında Orta Asya açılımını gerçekleştirerek Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Özbekistan’da birçok etkinliğe katılım sağladı. Son iki çeyrek içerisinde Orta Asya ve Kafkaslar bölgesinde 1.000’e yakın girişimi inceleyerek girişimciler ve yatırımcılar ile görüşmeler yapan DOMiNO ekibinin hedefi bu bölgede 2024 yılı içerisinde 5 girişime yatırım yapmak.

 

Orta Asya ülkelerinin, son yıllarda önemli bir ekonomik büyüme ve teknolojik gelişim yaşadığını belirten DOMiNO ekibi, bu durumun girişimciliği destekleyen bir ortamın oluşmasına katkıda bulunduğunu ve bölgedeki fırsatları erken aşamada yakalamayı sürdereceklerini belirtti.


2024 Yılında Yapay Zeka, Web3 ve Oyun Alanlarında 12 Yatırım Hedefi

 

DOMiNO Ventures Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk, yaptığı açıklamada; “Geniş ekibimizle 2023 yılı içerisinde 11 global odaklı teknoloji girişimine yatırım yapmayı başardık. 2024 yılı içerisinde Yapay Zeka, Web3 ve Oyun alanında 12 yeni yatırım yapmayı ve yatırım yapılan girişimlerin küresel pazarın önemli oyuncuları haline gelmelerini hedefliyoruz.” dedi.

 

DOMiNO Ventures, global yatırım stratejisiyle 2024 yılında da yükselen sektörlere odaklanmaya ve girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmaya devam edecek.

DOMiNO Ventures’ı daha detaylı incelemek ve hakkında bilgi edinmek için www.dominovc.com adresini ziyaret edebilirsiniz.