Sosyal Medya

Genel

Yarın Düzenlenecek Apple Etkinliğinde Neler Tanıtacak?

Apple’ın bu yılki en büyük etkinliği yarın San Francisco’daki Bill Graham Civic Auditorium’da gerçekleştirilecek.

Apple’ın bu yılki en büyük etkinliği yarın San Francisco’da ki Bill Graham Civic Auditorium’da gerçekleştirilecek.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin tanıtılması beklenen etkinlik, 9 Eylül Çarşamba günü Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak. Peki, Apple’ın “Hey Siri, give us a hint” (Hey Siri, bize bir ipucu ver) davetiyle tüm dikkatleri üzerine çektiği etkinlikte bizi neler bekliyor? İşte yarınki etkinlikte karşımıza çıkması beklenen tüm Apple ürün ve hizmetleri…

1 – Kamera 8 MP’den 12 MP’ye çıkıyor

iPhone-6s-kamera
Tek yıllarda “S”, çift yıllarda yeni model tanıtan Apple’ın geleneğinin bu yıl da değişmesi beklenmiyor. Dolayısıyla Apple’ın yarın tarihindeki 11. ve 12. iPhone modelleri karşımıza çıkacak. Hem iPhone 6S hem de iPhone 6S Plus modelinde arka kamera 8 MP’den 12 MP’e yükseltilecek. Ayrıca yeni iPhone modelleri 4K çözünürlükte video kaydı yapabilecek.

2 – Yeni işlemci ve LED flaş desteği

a9-islemci
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde bulunan A8’e göre yüzde 20 daha iyi performans sunan gelişmiş A9 işlemci yer alacak. Yeni A9 işlemci sayesinde iPhone’un kamerasıyla daha yüksek kalitede fotoğraflar çekilebilecek. Ayrıca ön kamera LED flaş desteğine kavuşacak.

3 – Force Touch iPhone’lara da girecek

iphone-6s-force-touch-yeni
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın en güçlü kozlarına biri ‘Force Touch’ teknolojisi olacak. Halihazırda MacBook ve Apple Watch’larda bulunan bu özellikle ekrana güçlü basıldığında farklı uygulama ve komutlar çalıştırılabilecek. Örneğin, WhatsApp kullanırken ekrana güçlü bastığınızda fotoğraf galerisini açıp, daha hızlı fotoğraf paylaşılabilecek veya Twitter uygulamasında ekrana güçlü basarak yeni bir tweet oluşturulabilecek.

4 – Ekran boyutu aynı, RAM yükseltilecek

iphone-6s-ekran
Apple’ın yeni iPhone modellerinde 4.7 inç ve 5.5 inçlik ekran boyutlarında değişikliğe gitmesi beklenmezken, 1 GB’lik RAM’in 2 GB’ye çıkarılması kuvvetle muhtemel. iPhone 6S’yi 2000 mAh, iPhone 6S Plus’ı ise 3000 mAh’lik batarya ile sunmayı planlayan Apple’ın yeni iPhone modelleri, iOS 9 işletim sisteminin son sürümü ile gelecek.

5 – iPhone 6C ve pembe renk de geliyor

iphone-6c-6s-and-6s-plus-2
Apple, uzay grisi, gümüş ve altın renk seçeneklerine, özellikle kadınlara yönelik olarak “Rose Gold” adıyla “pembe”nin bir tonunu da ekleyebilir. Apple’ın yarınki etkinliğinde iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın yanısıra tanıtması beklenen bir diğer ürün ise iPhone 6C olabilir. Sızan bilgilere göre 4 inçlik bu yeni model, önceki C modellerinin aksine plastik değil, metal kasa ile gelecek.

6 – Profesyoneller için 12.9 inçlik iPad Pro

ipad-pro-yeni
Apple’ın yenilikleri, önceki yıllardaki Eylül ayı etkinliklerinde olduğu gibi bu yıl da iPhone ile sınırlı kalmayacak. Şirketin yarın tanıtması beklenen bir diğer ürün ise uzun zamandır beklenen büyük ekranlı iPad Pro olacak. Harici klavye ve özel kalemiyle sunulması beklenen iPad Pro’nun ekran büyüklüğü 12.9 inç, hafıza kapasitesi ise 64 GB ve 128 GB olacak. Daha ince bir iPad Mini de yine yarın karşımıza çıkabilir.

7 – Apple TV’ye Siri ile sesli komut özelliği

apple-tv-yeni
Apple’ın son 2 yıldır güncellenmeyen Apple TV’si de yarınki etkinlikte yeni yüzüyle karşımıza çıkmadı beklenen ürünler arasında. Akıllı ev sistemlerine odaklanan yeni Apple TV’de bulunacak akıllı asistan Siri ve Homekit özelliği ile sesli komutlar verilip, TV üzerinden ev içindeki diğer akıllı cihazlarla iletişime geçilebilecek.