Sosyal Medya

MacOS

Yeni 16-inç MacBook Pro’da yeni klavye mekanizması kullanılabilir

Apple'ın Kelebek Klavye Tasarımının Ömrü Kısa Oldu. Apple Yeni 16-inç MacBook Pro'da yeni klavye mekanizması kullanılabilir. İşte Detaylar!

Apple’ın yeni 16-inç MacBook Pro’da yeni klavye düzeneğini kullanacağına dair söylentiler giderek artıyor

Yeni 16-inç MacBook Pro’da yeni klavye mekanizması kullanılabilir. Daha öncede üzerinde oldukça şikayet edilen Butterfly – Kelebek klavye düzeneğinin ömrünün kısa olduğunu sizlere iletmiştim. Son söylentiler bu sorunlu klavye sisteminde geriye dönüşün başlayacağı ilk ürün olarak Apple’ın yeni 16-inç MacBook Pro‘su olacağını gösteriyor. İşte detaylar!

Apple’ın kelebek klavyesinin ömrü gerçekten kısa olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Apple bu yıl piyasaya sürülmesi öngörülen tüm yeni modellerinde; kelebek klavye tasarımı yerine eski makas mekanizmalı tasarımı kullanmaya başlayacağı söylentileri giderek ayyuka çıktı. MacRumors‘ta değerlendirmesi yayınlanan Apple Analisti Ming-Chi Kuo’ya bu konudaki beklentilerini Apple yatırımcıları için paylaştı.

Kuo’nun daha önceki paylaştığı bilgiye göre yeni 16-inç MacBook Pro’nun yıl sonuna yetiştirilmeye çalışıldığı yönündeydi. Ona göre 2020’den sonra tüm modellerde makas klavye tasarımına geçiş yapılacak. Ancak kelebek klavye tasarımındaki artan şikayetleri göz önüne alırsak, Eylül ayına yetişmesini beklediğimiz yeni MacBook Pro modelinde bu geçişi görebiliriz.

Apple sorunlu klavyeler ile ilgili onarım programı başlatmış olsa da sorunu giderme konusunda yeterince başarılı olduğunu söylememiz oldukça zor.

Engadget