Sosyal Medya

Donanım

Yeni Apple TV 4K, yenilenmiş uzaktan kumanda ve A12 Bionic çip!

Yeni Apple TV 4K özellikleri ve değişen uzaktan kumanda da neler var? Apple pandemi nedeniyle evlere kapanları bu cihazlar kendine çekmek istiyor...

Yeni Apple TV 4K, yenilenmiş bir uzaktan kumanda ve A12 Bionic çip alıyor

Özellikle dokunmatik özellikli yeni uzaktan kumandası çok konuşulacak cinsten, zira ilk dakikadan itibaren beğenilmediğini söyleyebiliriz…

Pandemi ile birlikte evlerinde Netflix gibi akış cihazları ve platformlarına olan ilgiden nasibini henüz alamayan Apple, nihayet 4K destekli yeni Apple TV’sini ve dokunmatik yenilenmiş uzaktan kumandasını kullanıcısının beğenisine sundu. 2017’den beri bir güncelleme almayan Stream Box Apple TV, aslında daha iyi değişiklikleri hak ediyor…

Neler yapıldı diye baktığımızda A12 bionic işlemci ile daha iyi bir performans vaadi var. Apple, güncellenmiş silikonun Apple TV’nin Dolby Vision ile HDR videoyu daha yüksek kare hızlarında oynatmasına ve videoyu daha hızlı çözmesine izin verdiğini söylüyor.

Çip ayrıca iPhone 12 Pro’nuzda çektiğiniz 60 fps Dolby Vision videoyu AirPlay üzerinden yayınlamanıza izin verecek kadar güçlü. Yeni ama ilginç özellik bir anlamda iPhone üzerinden Apple TV renklerinin ayarlanabilme imkanının getirilmesi oldu.

Eski Apple TV sahipleri için en önemli farklardan birisi de yenilenmiş Siri destekli dokunmatik özellikleri olan uzaktan kumanda! Çevresel özelliklerine vurgu yapılan tanıtımda, yüzde yüz geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretildiği belirtildi. Daha ergonomik bir tasarımın yanında ek düğmeler de var.

TV açma kapama ve film izlerken istediğiniz kareye daha hızlı geçmenize yardımcı bir dokunmatik navigasyon seçeneği de var.

Apple ayrıca Siri düğmesini uzaktan kumandanın yan tarafına yeniden konumlandırdı. Bu yeni uzaktan kumanda eski modellerle de uyumlu olacak ve fiyatı 59 dolar olarak açıklandı.

Peki Apple TV 4K fiyatı ne olacak?

  • 32GB’lık model 179 dolar,
  • 64GB’lık model 199 dolar,
  • 30 Nisan’da satışta olacak.

4K destekli istemeyenler için Apple, Apple TV HD modelini 149 dolardan satmaya devam edecek…