TeknoTalk

Yeni Apple Watch EKG Kalp Monitörü Olarak Kullanabilir

Bir Sonraki Apple Watch EKG Kalp Mönitörü Olarak Kullanılabilir.

Yeni Apple Watch EKG Kalp Monitörü Olarak Kullanabilir. Düzensiz Kalp Atışlarınızı iki parmağınızı bastırarak tespit etmek mümkün olabilir.

Şu anki Apple Watch kalp atışı hızınızı önceden tespit edebiliyor ancak, bu verilerle kalp ritminizdeki değişiklikleri ve kalp krizi riskinizi önceden anlamaya yetmiyor.

Görünen o ki Apple bir sonraki yeni Apple Watch EKG Kalp Monitörü olarak kullanabilir duruma getirmeye istekli.

Bloomberg’e göre giyilebilir ürünün iki parmakla sıkılması durumunda yeni Apple Watch;

“Kalpteki elektrik sinyallerini izlemek için kişinin göğsüne fark edilemeyen bir akımı geçirecek ve düzensiz kalp hızı gibi anormallikleri tespit edecek.”

Şu anki Apple Watch, kalp atış hızınızı önceden tespit edebiliyor ancak bu verilerle inme olasılığınızın olup olmadığını anlamak o kadar kolay değil. Dolayısıyla, bir sonraki giyilebilir ürün için, şirketin bir EKG kalp monitöründe eklemeye çalıştığı belirtiliyor.

Yani EKG ve ECG olarak bir elektrokardiyogram testi Apple Watch ile yapmak mümkün olacak!

Bu olası sağlık risklerini, düzensiz kalp atışlarını takip etmek için oldukça ideal bir aksesuar olabilir. Bunu kolunuzda taşıdığınız bir cihazla yapmak, bir doktorun ofisini ziyaret etmekten daha kolay.

Apple EKG Monitörü özelliğinde başarılı olursa, Apple’ın Fitbit, Xiaomi ve Garmin gibi rakiplerine karşı önemli bir avantajı olabilir. Bu üçlü 2017 yılının 3. çeyreğine göre, fitness aletlerinin en büyük üçüncü satıcısı durumunda bulunuyor. Oyunun bu noktasında, teknolojik atılımlar Apple’ın rekabet üstünlüğünü almasının tek yolu gibi görünüyor.

Bloomberg


Yeni Apple Watch EKG Kalp Monitörü Olarak Kullanabilir

Exit mobile version