Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Yeni AWS Yetkinliği, bulut çözümlerinin AWS ortamında kullanımını kolaylaştıracak

Müşteriler önceden seçtikleri AWS hizmetlerini ve Trend Micro yazılımını dakikalar içinde devreye alabilecek.

Yeni AWS Yetkinliği, bulut çözümlerinin AWS ortamında kullanımını kolaylaştıracak

 

Müşteriler önceden seçtikleri AWS hizmetlerini ve Trend Micro yazılımını dakikalar içinde devreye alabilecek.

Küresel bir siber güvenlik lideri olan Trend Micro, bugün Güvenlik ve Bulut Operasyonları kategorisinde Amazon Web Services (AWS) Yerleşik Yetkinliğini (Built-in Competency) elde ettiğini duyurdu. Bu yetkinlik, Trend Micro’yu müşterilerine AWS uzmanları tarafından onaylanmış otomatik bir dağıtım paketinde iyi tasarlanmış bir modüler kod havuzu (MCR) kullanarak temel AWS hizmetlerini otomatik olarak kurmak, yapılandırmak ve entegre etmek için tasarlanmış ortak yerleşik çözüm sunan ve müşterinin -fayda sağlama süresini artıran bir AWS İş Ortağı olarak tanımlıyor.

Bu yetkinlik Trend Micro’yu aynı zamanda müşterilerin bulutta ölçek, basitlik ve operasyonel maliyet kontrolüne yönelik iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için yazılım çözümlerini temel AWS hizmetlerini içerecek şekilde oluşturan bir AWS Çözüm Ortağı Ağı (APN) olarak farklılaştırıyor. Müşteriler, Amazon GuardDuty, AWS CloudTrail, AWS Security Hub ve AWS Organizations gibi temel AWS hizmetleriyle entegrasyon sürecini kolaylaştırarak riski azaltıyor, operasyonel yükü hafifletiyor ve bulut ortamlarında tutarlı bir görünürlük elde ediyor.

Trend Micro Bulut Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Milner, “AWS ile birlikte üretmeyi seviyoruz ve bu lansmanın anahtar noktası neyin mümkün olduğunu bulmak değil, dijital varlıkları korumak ve bugün gördüğümüz gelişmiş riskleri azaltmak için dünyanın en çok neye ihtiyacı olduğunu ortaya çıkarmaktı.  Bulut üzerinde geliştirme artık yalnızca daha erişilebilir olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha az uzmanlıkla çok daha fazla şey yapılabilir hale geliyor ki bu da herkes için paha biçilmez bir değer. Yenilikler ancak güvenli oldukları kadar güçlüdür ve Trend Micro’nun tüm AWS yetkinliklerinde üstlendiği rol de budur” dedi.

AWS, yeni girişimlerden küresel işletmelere kadar ölçeklenebilir, esnek ve uygun maliyetli çözümler sağlıyor. Bu çözümlerin sorunsuz entegrasyonunu ve dağıtımını desteklemek için AWS Yetkinlik Programı, müşterilerin sektörde köklü deneyime ve uzmanlığa sahip AWS İş Ortaklarını belirlemelerine yardımcı oluyor.

Trend Micro/AWS özellik entegrasyonu şunları sağlıyor:

  • AWS üzerinde çalışan iş yükleri için otomatik saldırı tespit sistemi ve saldırı önleme politikası (IDS/IPS) kuralları aracılığıyla güvenlik açığı istismarlarına karşı hızlandırılmış müdahale.
  • Trend Vision One™ platformunun gücünden yararlanarak SecOps’u hızlandıran gelişmiş müşteri risk içgörüleri. Trend Vision One’daki Workbench uygulamasında bir algılama modelini tetikleyen tüm AWS CloudTrail olayları hakkında uyarılar alın.
  • Tehdit korumasını geliştirmek için birden fazla AWS hesabındaki iş yüklerine yönelik tam görünürlük ve koruma. Trend Micro™ Workload Security aracıları, AWS hesaplarında her yeni örnek oluşturulduğunda AWS Sistem Yöneticisi(Dağıtıcı) aracılığıyla sorunsuz bir şekilde devreye alınır.
  • Güvenlik uyarılarının bir araya getirilmesi, önceliklendirilmesi ve düzeltilmesinin otomatikleştirilmesine yönelik merkezi bir konum. Trend Micro™ Container Security, AWS hesaplarındaki güvenlik duruşunun kapsamlı bir görünümü için Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS)/Kubernetes kümeleri için çalışma zamanı korumasından elde edilen güvenlik bulgularını doğrudan AWS Güvenlik Merkezine gönderir.
  • Otomatik olarak güvence altına alınan bulut iş yükleri aracılığıyla hızlandırılmış uyumluluk.

Sandstone Technology CTO’su “Piyasadaki seçenekleri inceledik ve tüm paketi sanal bir pakette sunabilen tek şirketin Trend Micro olduğunu gördük. Trend Micro’nun siber güvenlik platformu, bulut veritabanımız için koruma sağlayan ve 30 günlük raporlama döngüsü boyunca her an uyumluluk raporları sunan tek bir gösterge paneli sunan çözüm oldu. Dolayısıyla kolay bir karar oldu” dedi.

AWS yerleşik çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://trendmicro.com/aws adresini ziyaret edin.