Sosyal Medya

Otomobil

Yeni BMW iX 13-30 Kasım Tarihlerinde Kanyon AVM’de Meraklılarıyla Buluşuyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin elektrikli mobilite alanındaki amiral gemisi Yeni BMW iX, 13 – 30 Kasım tarihleri arasında Kanyon AVM’de meraklılarıyla buluşuyor.

Yeni BMW iX 13-30 Kasım Tarihlerinde Kanyon AVM’de Meraklılarıyla Buluşuyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin elektrikli mobilite alanındaki amiral gemisi Yeni BMW iX, 13 – 30 Kasım tarihleri arasında Kanyon AVM’de meraklılarıyla buluşuyor. Elektrikli mobilitede yeni bir çağın başlangıcını temsil eden Yeni BMW iX’ten ilham alan çok özel bir sanat deneyimi de ziyaretçileri bekliyor. Sanatçı Can Büyükberber’in tasarladığı görsel ve işitsel deneyim sunan dijital sanat eseri  Kanyon AVM’de sergilenecek.

Göz alıcı tasarımı ve en son teknolojileriyle BMW’nin gelecek vizyonuna ışık tutan Yeni BMW iX, 13-30 Kasım tarihlerinde Kanyon AVM’de sahne alıyor.  Can Büyükberber’in Yeni BMW iX’in monolitik tasarım felsefesinden ilham alarak tasarladığı ve otomobilin iç ve dış tasarımını bütüncül bir yaklaşımla ele aldığı çalışma sergileme dönemi boyunca otomobil tutkunlarının ve sanat severlerin ilgi ve beğenisine sunuluyor.

Oscarlı besteci Hans Zimmer’in yeni nesil BMW elektrikli modelleri için geliştirdiği dijital sürüş sesleriyle tasarımını zenginleştiren Can Büyükberber, Yeni BMW iX’in elektrikli ruhunu teknoloji ve sanatla duyusal bir eser olarak yorumluyor. Yeni BMW İX, hazırlanan monolitik çalışma ile fütüristik çizgilerini hareket, form ve ışığın estetik birlikteliğiyle mekansal bir deneyime dönüştürüyor.


Yeni BMW iX Hakkında

BMW’nin en ileri eDrive teknolojisine sahip Yeni BMW iX, Kasım ayı itibariyle xDrive40 versiyonuyla Türkiye’de yollara çıkıyor. Yeni BMW İX xDrive40’ın ön ve arka akslarında yer alan elektrik motorları 326 beygir güç ve 630 Nm tork üretirken, otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 6,1 saniyede ulaştırıyor. WLTP normlarına göre tam şarj ile yaklaşık 425 km menzile sahip Yeni BMW iX xDrive40, hem şehir içi sürüş hem de uzun mesafeler için ideal bir sürüş deneyimi sunuyor. Yüksek güçlü ev dışı şarj istasyonlarında 10 dakikalık şarj ile 100 km menzil üreten bataryalar yalnızca 40 dakikalık şarjla maksimum pil doluluğuna erişiyor. Yeni BMW iX pratik BMW Wallbox kullanılarak da tam doluluğa 8 saatten kısa sürede ulaşıyor.