Sosyal Medya

Donanım

Yeni Canon EOS R5, Bir Öncekinin En Büyük Sorunu Giderildi

Yeni Canon EOS R5, Bir Öncekinin En Büyük Sorunu Giderildi. Yapılan iyileştirmeler onu performans açısından rakipleri ile aynı seviyeye taşıdı.

Yeni Canon EOS R5 duyuruldu, orjinalinin en büyük sorunu giderilmiş görünüyor

2018 yılında EOS R Canon tarafından duyurulduğunda, şirketin geleceğinin tamamen aynasız modellere doğru gittiğini ve ilk full frame aynasız gövde modeline mükemmel lenslerin eşlik ettiği belirtiliyordu.

Gelin görün ki kameranın body – gövdesi yerleşik rakiplerinin bir hayli gerisinde kaldı. Gövde içerisinde görüntü sabitleme eksik, yavaş çekim hızları sınırlı, 4K video’larda sensörün küçük bir kısmı kırpılıyordu.

Ancak bugün Canon tarafından duyurulan Yeni Canon EOS R modeli, belirtilen tüm şikayetleri gidermiş bir şekilde yeniden satışa sunuluyor.

  • Mekanik obtüratörle saniyede 12 kareye veya elektronik olanla 20 kareye kadar çekim yapabilir (özellikle sessiz çekim için kullanışlıdır). Canon, kameranın 2020 Olimpiyatları na atıfta bulunarak, sporcuları ve hızlı hareket eden nesneleri yakalayabildiğini söylüyor.
  • IBIS’e sahiptir, yani kamera hem düşük ışıkta hem de telefoto lenslerde daha iyi performans göstermenin yanı sıra daha düzgün video sunar. Canon, henüz kaç tane görüntü sabitleme durağı sunmadığını söylemese de, çoğu rakip en az 5 durak sunuyor
  • Orijinalin tam sensörü kullanarak 4K video çekemediği durumlarda, R5 8K video çekebilir veya bu çekimi daha keskin 4K videoya örnekleyebilir.
  • Kamera, anında yedeklemeler yapmanıza veya kamera gövdesinde daha fazla depolama alanı taşımanıza olanak tanıyan çift kart yuvası ile birlikte geliyor.

Şirket ayrıca RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x ve Extender RF 2x dahil olmak üzere bu yıl piyasaya sürülecek 9 RF lensinin geliştirildiğini duyuruyor. Bu üç lens ve R5, 27 Şubat’tan itibaren Japonya’daki CP + kamera şovunda daha ayrıntılı olarak gösterilecek.

Tüm bu iyileştirmeler Canon EOS R5’i performans olarak rakipleri ile benzer seviyeye çıkartıyor.