Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Yeni Canon imagePROGRAF GP ve PRO Serileri ile baskı sanatında devrim

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, geniş formatlı yazıcı alanında çığır açan iki seriyle pazardaki varlığını güçlendiriyor. 7 renkli imagePROGRAF GP serisi, kaliteli posterlerden fotoğraf baskılarına kadar geniş bir yelpazede kullanım için idealken, 12 renkli imagePROGRAF PRO serisi, özellikle fotoğrafçılık ve güzel sanatlar alanında en üst düzey baskı kalitesi arayışındaki profesyonellere hitap ediyor. 

Yeni Canon imagePROGRAF GP ve PRO Serileri ile baskı sanatında devrim

 

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, geniş formatlı yazıcı alanında çığır açan iki seriyle pazardaki varlığını güçlendiriyor. 7 renkli imagePROGRAF GP serisi, kaliteli posterlerden fotoğraf baskılarına kadar geniş bir yelpazede kullanım için idealken, 12 renkli imagePROGRAF PRO serisi, özellikle fotoğrafçılık ve güzel sanatlar alanında en üst düzey baskı kalitesi arayışındaki profesyonellere hitap ediyor.

Canon’un yeni imagePROGRAF GP serisi, LUCIA PRO II mürekkep setiyle daha canlı ve göz alıcı renkler üretiyor.  imagePROGRAF PRO serisi ise baskıların bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmesi için daha fazla görüntü dayanıklılığı ve ışık direncine yönelik pazar talebini karşılıyor. Yeniliklerle dolu bu iki seri, Drupa 2024 fuarında Canon standında sergilenecek.

Olağanüstü PANTONETM kapsamı

60”/1524mm imagePROGRAF GP-6600S, 44”/1118mm GP-4600S ve 24”/610mm GP-2600S olmak üzere üç modelden oluşan yeni imagePROGRAF GP serisi tarafından yeniden üretilebilen renk gamı; “PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated” numune kataloğunun yüzde 96’sına tam olarak uymasıyla seriyi kurumsal renklerin basılması için ideal hale getiriyor. Ayrıca seri, 7 renkli LUCIA PRO II mürekkep seti ile bir araya geldiğinde kaplamasız kağıda 48 saniye içinde A0 boyutunda poster baskıları alıyor.

60″/1524mm imagePROGRAF PRO-6600, 44″/1118mm PRO-4600 ve 24″/610mm PRO-2600’ü kapsayan ve performansını bir üst seviyeye yükselten 12 renkli imagePROGRAF PRO serisi, çarpıcı canlı renklerle benzersiz netlik ve detaylara sahip fotoğraf kalitesinde baskılar üretmesiyle adından söz ettiriyor. LUCIA PRO II  mürekkep setindeki mat siyah mürekkep ve yeni tasarlanan renk eşleştirme tablosu sayesinde daha koyu tonların üretimi ve güzel sanatlar baskısı kağıtlarındaki siyah yoğunluğu geliştirilen bu seri, aynı medya türlerinde renk gamının karanlık alanlarını da genişleterek detaylı gri tonlaması oluşturuyor.

Dayanıklılıkta önemli ölçüde artış

LUCIA PRO II mürekkep seti, fotoğraf kağıtlarında önemli ölçüde geliştirilmiş aşınma direnci sağladığından kullanıcıların çok daha dayanıklı çıktılar üretmesine de olanak tanıyor. Böylelikle, poster, fotoğraf ve diğer baskı çıktıları işlenirken, taşınırken ve yerine yerleştirilirken çizilme olasılığı azalıyor. Aynı zamanda mürekkep setindeki ışığa karşı oldukça dayanıklı pigment, renk kalıcılığını önemli ölçüde artırıyor. Böylece sanat eserleri potansiyel olarak 200 yıla kadar korunabiliyor.

Verimlilikte artış

Kullanıcının beceri veya deneyim düzeyi ne olursa olsun, yeni imagePROGRAF GP ve imagePROGRAF PRO serileri kullanım kolaylığı, mürekkep ejeksiyon durumu izleme sistemi, basitleştirilmiş ayarları ve daha kolay medya kullanımıyla verimliliği artırıyor. Çift rulo özelliği, aynı anda farklı bir medya türü ve boyutunda ikinci bir rulonun yüklenmesine de olanak tanıyor. Dolayısıyla kullanıcı, iş akışını kesintiye uğratmadan mat kâğıttan parlak kağıda baskıya otomatik olarak geçebiliyor. Otomatik medya besleme sürecinin hızlandırılmasıyla medya yükleme süresi de yaklaşık yüzde 40 oranında azaltılıyor.

Çevreyle ilgili konular

Canon, kaynakları sorumlu bir şekilde kullanarak verimliliği artıran ve inovasyonu destekleyen çalışmalarına devam ediyor. Ürünleri ve operasyonlarının çevresel ayak izini azaltma hedefi doğrultusunda yeni iki serisi için kullanılan genişletilmiş polistiren ambalaj malzemesi miktarını önceki modele kıyasla yüzde 89,5 oranında azalttı.

Ek olarak, düşük güç tüketimi ve koşulları karşılanan diğer kriterler, serinin ABD EPEAT (Elektronik Ürün Çevresel Değerlendirme Aracı) Tescili altında, görüntüleme ekipmanı ürünleri alanında en yüksek tescil seviyesi olan “Altın” ürün derecesini elde etmesini sağladı.

Canon Europe Geniş Formatlı Baskı Grubu, EMEA Pazarlama ve İnovasyon Müdürü Mathew Faulkner: “Yeni imagePROGRAF GP ve PRO serilerimiz, premium poster ve profesyonel fotoğrafçılık pazarlarında devrim yaratıyor. Her iki seri de geliştirilmiş medya işleme kapasitesi ve artırılmış otomasyon sayesinde kullanım kolaylığı ve verimliliği ön planda tutuyor. imagePROGRAF GP ve PRO serileri, yüksek kaliteli baskılar üretme konusunda tam kontrol ve ticari avantajlar sunarak, müşterilerimizin beklentilerini aşan bir deneyim vaat ediyor. Bu yenilikçi serilerimizle baskı teknolojisinde çıtayı yükseltip kullanıcıların eserlerini mükemmelliğe taşımasını hedefliyoruz” sözleriyle yeni iki seriyi değerlendirdi.

imagePROGRAF GP ve PRO serileri hakkında daha fazla bilgiye

https://www.canon.com.tr/business/products/wide-format-printers/announcing-new-imageprograf-pro-gp/

adresinden ulaşabilirsiniz.