Sosyal Medya

Otomobil

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS SUV TÜRKİYE’DE!

Son 3 yılda Türkiye’de de 16 binin üzerinde satış başarısı yakalayan C5 Aircross SUV, makyajlandırma sonrası yeni teknolojilere ve çok daha modern bir tasarıma kavuştu.


YENİ CITROËN C5 AIRCROSS SUV TÜRKİYE’DE!

Konfor ve modülerlik açısından referans noktası olan C5 Aircross SUV, yollara çıkmaya başladığı 2019 yılından bu yana segmentinin en çok tercih edilen modellerinden biri olmayı başardı. Son 3 yılda Türkiye’de de 16 binin üzerinde satış başarısı yakalayan C5 Aircross SUV, makyajlandırma sonrası yeni teknolojilere ve çok daha modern bir tasarıma kavuştu. Sınıfında standartları yeniden belirleyen yeni Citroën C5 Aircross SUV, Haziran ayından itibaren ülkemizde biri benzinli olmak üzere 2 ayrı motor seçeneği, 3ayrı donanım seçeneği ve 869 bin TL’den başlayan fiyatlarla tutkunlarıyla buluşuyor.

Citroën C5 Aircross SUV yollara çıktığı ilk günden bu yana 85 ülkede satışa sunulurken, 245 bini Avrupa’da olmak üzere 325 bin adedin üzerinde satış başarısı yakaladı. Ülkemizde de son 3 yılda 16 binin üzerinde kişinin tercih ettiği Citroën C5 Aircross SUV, gerçekleşen kapsamlı makyajlandırmadan sonra iddiasını daha da güçlendirdi. 130 HP gücündeki tutumluluk ustası 1.5 litrelik BlueHDi dizel ve performans ile düşük yakıt tüketimini bir arada sunan 180 HP’lik 1.6 litrelik PureTech motor seçenekleriyle satışa sunulan yeni Citroën C5 Aircross SUV’un her iki motor seçeneğinde de EAT8 8 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Benzersiz konfor özellikleri, daha güçlü, daha dikkat çekici görünümü ve 3 farklı donanım seçeneğiyle yeni Citroën C5 Aircross SUV lansmana özel 869 bin TL’den başlayan fiyatlarla ülkemiz yollarında yerini alıyor.

Daha Güçlü ve Modern Tasarım

Daha modern ve güçlü bir tasarıma kavuşan yeni C5 Aircross SUV, yuvarlatılmış hatların yerini daha keskin hatlara bırakan Citroën’in yeni tasarım dilini benimsiyor. Ön bölüm, daha dikey ve modern olacak şekilde yeniden yorumlanırken bu yaklaşım otomobilin karakterini daha da güçlendirdi. Keskin hatlar ve kademeli dikey yapı yeni C5 Aircross SUV’un yolda daha güçlübir duruş sergilemesini sağlamış.

Yeni C5 Aircross SUV, gündüz sürüş farlarından ayrılan yeni marka logosuyla da dikkat çekiyor. Yeni C5 Aircross SUV, logonun bir krom şerit aracılığıyla gündüz sürüş farlarına kadar uzandığı ürün gamındaki diğer modellerden ayrışıyor. Logo krom yerine siyah lake olarak ön cephede yer alırken, gerçekleştirilen titiz çalışma ile logo için ızgaranın ortasında daha fazla alan yaratılmış. Logo ve V şeklindeki ışık imzası, özenle tasarlanan kaliteli siyah lake şeritle ızgaranın alt kısmı boyunca vurgulanıyor. Logonun altında başlayan desen gündüz sürüş farlarının piyano tuşlarına paralel şekilde dikey olarak yukarıya doğru hareket ediyor.

Yeni Citroën kimliğinin karakteristik özelliği olan V şeklindeki LED gündüz sürüş farları piyano tuşu tasarımına sahip. Böylece ön farlara yüksek teknoloji ve daha derin görünümlü bir 3-Boyut efekti kazandırılıyor. Ayrıca, LED Vision farlar artık daha belirgin ve koyu arka planıyla aracın güçlü duruşuna katkı sağlıyor. Izgaranın altındaki hava girişinin yeni tasarımı, yeni C5 Aircross SUV’un ön cephesini görsel olarak genişletiyor ve ona daha güçlü bir duruş kazandırıyor. İşlevsel hava kanalları, aerodinamiğin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Parlak Siyah ve Koyu Krom gibi parlak veya sedefli tonlarla süslenen hava kanalları aracın premium imajına katkıda bulunuyor. Merkezi ana hava girişi de, yeni C4 modeline benzer keskin hatlarla daha dinamik ve şık bir görünüm sergiliyor.Ön tampon alt koruması ön cepheyi daha dinamik hale getirerek kalite algısını ve prestiji arttırıyor bunun yanında donanım seviyesine bağlı olarak Parlak Siyah veya Parlak Alüminyum olmak üzere son derece kaliteli farklı malzeme sunuluyor.

Daha Dinamik Bir Profil ile Arkada Yeni Görsel İmza

Yeni C5 Aircross SUV, yüksekte konumlandırılan yatay motor kaputu, yandaki krom C imzası, 360° cam alanların etkisiyle havada süzülüyor gibi görünen tavan ile kendine özgü bir duruş ortaya koyuyor. Yeni C5 Aircross SUV, 230 mm yerden yüksekliği, 720 mm’lik lastik çapları, tavan rayları ve Airbump® ile güven veren SUV özellikleri sergilerken yola hakim sürüş pozisyonu SUV sürüş hissini tamamlıyor.

Bunun dışında alüminyum ve siyah lake gibi farklı renk ve malzemelere sahip ayrıntılar yeni C5 Aircross SUV’un dinamizmini, şıklığını ve modernliğini daha da güçlendiriyor. Yeni 18 inç elmas kesimli Pulsar alaşım jantlar buna sadece bir örnek. Tüm versiyonlarda standart olan Parlak Siyah yan ayna kapakları dışında, yeni mat siyah eklentilere sahip parlak siyah tavan barları ve yeni tasarımlı Airbump® Renk Paketleri gibi detaylar görsel çekiciliği daha da arttırıyor. Yeni C5 Aircross SUV, aracın önü ile uyumlu yeni bir üç boyutlu LED ışık imzasına sahip stop lambalarıyla donatılırken, boyutu değişmeyen stop ünitesi ışık imzasını oluşturan üç LED aydınlatma modülünü vurgulayan koyu renkli camla dikkat çekiyor. Grafik öğeler şık ve ön ışık imzasıyla tutarlı bir görünüm sunuyor. Ön cephede olduğu gibi, piyano tuşu tasarımı, ışık imzasının 3-Boyut etkisini güçlendiriyor.

Zengin ve Şık Kişiselleştirme Seçenekleri

C-SUV segmenti müşterilerinin beklentilerini karşılamak ve aracın sınıf atlama stratejisini güçlendirmek için yeni C5 Aircross SUV için çok özel kişiselleştirme çözümleri sunuluyor. Yeni C5 Aircross SUV, dış ortam ışığına bağlı olarak koyu maviden siyaha dönen derin ve şık bir mavi olan yeni Gece Mavisi dışında Metalik Beyazı, Sedefli Beyaz, Siyah, Platin Gri, Çelik Gri olmak üzere farklı gövde renkleriyle sunuluyor.

Yeni renkler, ön hava girişlerinde ve Airbump®’ta da uygulanıyor. Parlak Siyah, Koyu Krom, ve Enerjik Mavi olmak üzere yeni C5 Aircross SUV’un SUV karakterini ve şıklığını vurgulayan üç yeni Renk Paketi bulunuyor. Ayrıca Feel Bolddonanım seviyesinden itibaren sunulan çift renkli siyah tavan ve siyah tavan rayları aracın şıklığını güçlendiriyor.

Daha Konforlu ve Modern Yolcu Kabini

Dış tasarımı daha lüks ve çekici hale getirme hamlesinin ardından, yeni C5 Aircross SUV’un iç tasarımına da daha dinamik ve rafine bir görünüm kazandırıldı. Yola hakim yüksek sürüş pozisyonu, kalite algısı iyileştirilen malzemeler kadar ergonomik ve pratik ara yüzler yeni Citroën C5 Aircross SUV’u rakiplerinden ayırıyor.

Yeni C5 Aircross SUV, ön konsol üzerinde süzülüyor gibi görünen ve daha modern bir yolcu kabini görünümü sağlayan 10 inçlik yeni bir dokunmatik ekranla donatılıyor. Bu yeni ve daha büyük ekran, iklimlendirme kumandalarına doğrudan erişim işlevi ve daha okunaklı yapısıyla kullanım kolaylığını iyileştiriyor. Havalandırma ızgaraları artık ekranın altında yer alırken, keskin ve yatay bir tasarımla modernize edildi.  Ayrıca tamamen kişiselleştirilebilir 12,3 inçlik dijital gösterge paneli; navigasyon haritası, aktif sürüş destek sistemleri gibi tüm temel ve kişiselleştirilebilir bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanına getirip, sürüş güvenliğini destekliyor.

Yüksek ve geniş orta konsol, otomatik vitesli versiyonlarda daha ergonomik bir kumanda düzeninin altını çizen ve krom detaylarla zenginleştirilen siyah deri efektli kumaşla modernize edildi. Bu bölümde; yeni e-Toggle vites seçici, Grip Control işlevini de kapsayan yeni bir sürüş modu seçim düğmesi yer alıyor. Orta konsol ayrıca 2 USB girişi ve kablosuz şarj özelliklerine sahip olan büyük bir depolama alanını da bünyesinde barındırıyor.

Yeni Citroën Advanced Comfort® Koltuklar

Yeni C5 Aircross SUV, yeni C4  ile kullanıma sunulan yeni nesil Citroën Advanced Comfort® koltuklarla donatıldı. Koltuğun merkezinde yüksek yoğunluklu köpük, ekstra 15 mm köpük tabakası ve özel bir konstrüksiyon ile Citroën Advanced Comfort® koltuklar, görsel konfor, oturma konforu ve sürüş konforu açısından, ayrıca zamanla sarkmaya karşı dirençli özel köpük yüzey sayesinde uzun vadede en iyi çözümü sunuyor. Sürücü ve ön yolcu için daha da gelişmiş bir konfor seviyesi sunmak üzere ısıtma ve masaj işlevleri de devreye giriyor.

Ayrıca, üstün konfor ve kalite seviyesini vurgulamak için çok özel renk ve malzeme seçenekleri sunuluyor. Koltuklar, orta donanım seviyesinde modern kumaş, Shine donanım seviyesinde yeni yumuşak yüzeyli Alcantara ve ayrıca üst seviye delikli deri seçenekleriyle sunuluyor. Kolçaklar ve orta konsol yeni siyah deri efektli kumaş ile ve ön konsol ise yeni siyah deri efektli malzemelerle kaplanıyor. Modernize edilen dört yeni Advanced Comfort ambiyansı daha zarif, dinamik ve kaliteli bir ortam sunuyor. Tüm ambiyanslarda; koltukları, kapı panellerini ve ön konsolu son derece zarif bir şekilde yeni mavi dikişler süslüyor.

Gelişmiş Araç İçi Konfor Özellikleri

Konfor özellikleriyle Citroën DNA’sının seçkin bir temsilcisi olan yeni C5 Aircross SUV, konfor, huzur ve kullanım kolaylığına odaklanan özel bir deneyim sunuyor. Citroën’e özel Progressive Hydraulic Cushions® süspansiyon, yol bozukluklarını özenle filtreliyor ve gerçek “uçan halı” etkisi ile yolcuların mutlak konfor içinde seyahat etmelerini sağlıyor.

Yeni C5 Aircross SUV, segmentte üç bağımsız kızaklı, katlanabilir ve geriye yatırılabilir arka koltuk sunan tek SUV olarak kullanıcılara gerçek bir SUV’da gelişmiş bir işlevsellik ve modülerlik seviyesi sunuyor. 580 litre ile 720 litre arasında arasında olan bagaj hacmi de bu segment için bir rekor olurken, geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor. Ayrıca araç içindeki koza etkisini güçlendiren akustik lamine ön cam gibi çözümlerle ses yalıtımına da ekstra özen gösterilmiş.

Standart Güvenlik Teknolojileriyle Stresten Uzak Yolculuklar

Yeni C5 Aircross SUV, yolcularının konfor ve güvenliğini iyileştirmek için birçok yeni nesil teknoloji sunuyor. Yeni C5 Aircross SUV kullanıcıları; Dur & Kalk işlevine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi ve Aktif Şerit Takip sistemini birleştiren 2. seviye otonom sürüş sistemi Otoyol Sürüş Destek Sistemi dahil olmak üzere öncü sürüş destek sisteminden yararlanıyor.