Sosyal Medya

Donanım

Yeni Dell XPS 13 (2020), Daha uzun ve geniş ekranlı

Dell XPS 13 (2020) ikisi bir arada modelindeki bazı özellikleri alıyor. Dell dizüstü modelini şimdi daha iyi özelliklerle donattı.

Yeni DELL XPS 13 (2020), ikisi bir arada modelindeki bazı stil ipuçları bu modelde…

DELL XPS 13 (2020) özellikleri ve fiyatı?

Yeni DELL XPS 13 inçlik model, Dell’in oldukça sevilen bir modeli ve geçtiğimiz yıl 2-in-1 modeli yani ikisi bir arada modeli ilginç bir şekilde, standart XPS 13 modelini bir çok bakımdan geride bırakmayı başardı.

Şirketin geçen yılki dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarı, daha şık bir modern tasarıma, daha büyük bir ekran en boy oranına ve hatta kapaklı kardeşinden daha ince ekran çerçevelerine sahipti. Bu yeni modelde ise şirket XPS 13 için aradaki adaleti sağlamaya yönelmiş. DELL XPS 13 (2020) modeli ikisi bir arada modelinde gördüğümüz (katlanma özelliği hariç) bir çok yeteneği bize sunuyor.

Öncelikle Dell, yeni XPS 13’ün ekran / gövde oranının şimdi yüzde 91,5’e kadar olduğunu ve HP’nin en yeni Spectre x360‘ından bile daha yüksek olduğunu söyledi. 13.4 inçlik ekranı ise onu daha fazla bir yıldız haline getiriyor. Bu arada dikkat dağıtacak çerçevelerinde olmadığını söyleyelim.

Her şeyden önemlisi yeni XPS 13 modelinde bir çok kişiyi rahatsız eden ekranın altındaki alt ekran çerçevesinin önemli ölçüde yok edildiği. Şimdi sanki klavye ve ekran birbirine bağlı görünüyor. Daha uzun 16:10 en boy oranı, standart geniş ekranlı bir dizüstü bilgisayardan biraz daha fazla çalışma alanı sağlıyor. 1080p ve 4K gibi ekran seçenekleri var. HDR ve Dolby Vision desteği de var.

Diğer özellikleri

XPS 13’ün klavyesi artık yüzde 9 daha büyük tuş kapakları ve yüzde 17 daha büyük dokunmatik yüzey ile makinenin her iki kenarına da ulaşıyor. İkisi bir arada MagLev klavyesine benzemekle birlikte, daha derin bir makas anahtarı tasarımıyla son XPS 13’e daha çok benziyor. Beklediğiniz gibi, XPS 13 ayrıca düşük Core i3’ten dört çekirdekli i7-1065G7’ye ve 32 GB’a kadar DDR4 RAM’e kadar; en yeni 10. nesil 10 nanometre işlemcileriyle güçlendirildi.

Dell’in 2’si 1 arada tasarım geliştirmelerini standart XPS 13’e getirmesi çok şaşırtıcı değil; ancak dizüstü bilgisayarı çok daha modern hale getiren çekici bir yükseltme. Makinenin yanlarında daha parlak bir metal var, bu da üst düzey bir ev aleti gibi hissettiriyor. Dolayısıyla daha büyük ekran ve klavye XPS 13’ü bu yıl tercih edilen bir dizüstü bilgisayar yapacaktır.

Yenilenen XPS 13 sürümü 7 Ocak’ta satışa sunulacak ve fiyat 1000 dolar. Geliştirici sürümü de olacak ve onunda fiyatı 1200 dolar ve 4 Şubat’ta satışa sunulacak.