Sosyal Medya

Eğitim

“Yeni Düzende Girişimcilik: “Girişim Savaşçılığı Perspektifi”

Berke Sarpaş’tan Girişimcilik Ekosistemine Yeni Bir Bakış Açısı Getirecek Özel Bir Kitap, “Yeni Düzende Girişimcilik: “Girişim Savaşçılığı Perspektifi”

Girişimciliğin Kitabı Yeniden Yazıldı!

Berke Sarpaş’tan Girişimcilik Ekosistemine Yeni Bir Bakış Açısı Getirecek Özel Bir Kitap, “Yeni Düzende Girişimcilik: “Girişim Savaşçılığı Perspektifi”

Sarpaş Danışmanlık ve Girişim Savaşçısı kurucusu Berke Sarpaş’ın kaleme aldığı, yeniçağın girişimcilik dinamiklerini disiplinlerarası bir modelle ortaya koyan “Yeni Düzende Girişimcilik, Girişim Savaşçılığı Perspektifi” kitabı, 1 Haziran’da tüm Türkiye, Avrupa, KKTC ve Azerbeycan’da raflarda yerini alacak.

Sarpaş Danışmanlık ve Girişim Savaşçısı kurucusu Berke Sarpaş’ın yaklaşık beş yıldır üzerinde çalıştığı, birçok uzman ismin destek verdiği ve Alfa Yayınları’ndan çıkan “Yeni Düzende Girişimcilik Girişim Savaşçılığı Perspektifi” kitabı, 1 Haziran günü okurlarıyla buluşacak. Kitapta büyük çaplı ve ses getirecek bir girişimcilik projesinin uluslararası toplumun desteği ile nasıl inşa edilebileceği ve bir şirketin sosyal sorunlarla mücadeleyi kâr etmekle nasıl harmanlayabileceği üzerine yeni ve çığır açıcı yol haritaları paylaşılıyor.

Girişimci yetiştirmekle ilgili 18 yıllık birikimini 200’den fazla nitelikli kaynakla birleştirerek girişimciliğin kitabını yeniden yazan Sarpaş Danışmanlık ve Girişim Savaşçısı kurucusu Berke Sarpaş, hedefinin yüz binlerce kişiye iş kurdurmaktan ziyade dünyanın gidişatına pozitif yönde önemli katkılarda bulunabilecek kapasiteli, devrimci girişimcileri yetiştirebilmek ve onları bu yolculuklarında üst düzeyde destekleyebilmek olduğunu ifade etti.

Berke Sarpaş

Kitabının uluslararası bir çağrı yaptığını da belirten Sarpaş,

“Sosyal problemler çığ gibi büyüyor. Dünyamız yüksek nitelikli, amaç odaklı ve azimli kahraman girişimcilere ihtiyaç duyuyor. Bu kitapta yeniçağın girişimcilik dinamiklerini disiplinlerarası bir modelle ortaya koymaya, kahraman girişimcilerin yetiştirilebilmesi maksadıyla da altını geliştirdiğimiz Girişim Savaşçısı modeliyle doldurmaya çalıştık. Kurulduğumuz 2013 yılından bugüne eğitimden sonraki örgütlenme modelimize en az eğitimin kendisi kadar önem vermeyi seçtik. Yapılması en gerekli olan işler genellikle en imkansız görünenler arasından çıkar. Sıkı bir girişimci yalnızca imkansız görevlere adanır, azmeder, bir yol bulur, imkan yaratır, çevresini gözetir ve gereğini yapar. CBInsights verilerine göre girişimcilerin yüzde doksanı başarısız oluyor ve buna yol açan başlıca etkenlerden birisi de çoğu girişimcinin kararlılık seviyesinin zayıf olması; yani kolay vazgeçmesi. Dolayısıyla bu noktada yaratıcılığımızı ve mental mukavemet seviyemizi artırmamız, duygusal olarak daha dayanıklı olabilmemiz, teknik bilgiyle donanmamız ve yaptığımız iş ile hayat amacımız arasında doğru bir denklem kurarak tutkuyla mücadele edebilmemiz çok büyük bir önem kazanıyor. Vizyonunuzu açın, büyük düşünün, sosyal fayda gözetin ve gereğini yapın. Bu kitap yeni nesil girişimciler için bir yol haritası niteliğinde” şeklinde konuştu.

Kitapta; Girişim savaşçılığı yaklaşımının özü, gerçek ihtiyacı sahiplenmek, devrimci girişimcilik, babalarımızın inançları, öz yönetim, devasa düzen, affetme sanatı, odak değiştiren kontrol, güç ve özgürlük, adanmış liderler ve değişim, yeni düzen ve girişimcilik, duygudaşlık, bütçelemede yenilikçi yaklaşımlar, yeni çağ ve şeffaflık, doğru amaç tespiti ve daha birçok önemli noktaya değiniliyor.

Berke Sarpaş Kimdir?

Berke Sarpaş, dünyanın ilk disiplinlerarası girişimcilik programı olan Girişim Savaşçısı Programı’nın yaratıcısı ve Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesidir. 2014 yılında ODTÜ Kristal Ağaç Ödülleri’nde “Yılın En İyi Genç Girişimcisi” seçilmiştir. Berke Sarpaş, 2000 yılında Bilkent Üniversitesi’ni, 2002 yılında Melbourne Kraliyet Üniversitesi’ni (Avustralya) bitirdi. 2005 yılında Organic Moods markası ile Türkiye’de üretilen organik tarım ürünlerini Uzak Doğu ve Hong Kong piyasalarına internet üzerindeki B2B kanalları kullanarak pazarlamaya başladı. 2007 yılında M.E.B.’e bağlı olarak Türkiye’nin ilk e-ticaret ve e-girişimcilik kursu olan Coproline’ı kurdu. Sonraki 7 yıllık süreçte ekibiyle birlikte yaklaşık 5.000 e-girişimci yetiştirerek, koçluk ve danışmanlık hizmeti verdi. 2011 yılında Türkiye’nin ilk Dijital Ekonomi Zirvesinin Hilton Convention Center’da gerçekleştirilmesinde yapımcı ve genel sekreter olarak görev aldı.  2013 yılında Sarpaş Danışmanlık A.Ş.’yi kuran, eski Google Regional Trainer ve CSA (Celebrity Speakers Agency) konuşmacısı olan Berke Sarpaş, evli ve bir çocuk babasıdır. Halen Girişim Savaşçısı kurucusu, mentoru ve eğitmeni olarak binlerce girişimci adayını birer Girişim Savaşçısı olarak eğitmeye devam etmektedir