Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Yeni FortiGate 3000F Firewall, Güvenliği Artırıp, Ağ ile Birleşimini Geliştiriyor!

Yeni Fortinet Firewall Güvenli ve Hızlı Dijital Dönüşüm için Güvenliği Artırıp, Ağ ile Birleşimini Geliştiriyor

FortiGate 3000F, Güvenlik Odaklı Ağ Oluşturmayı etkinleştirmek için ölçeklenebilir, yüksek performanslı ağ ve güvenlik yakınsaması sağlarken NP7 SPU tarafından da desteklenen en yeni FortiGate NGFW’yi sunuyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT), Fortinet’in amaca yönelik NP7 ve CP9 güvenlik işlem birimleri (SPU) tarafından desteklenen en yeni Yeni Nesil Güvenlik Duvarı (NGFW) FortiGate 3000F’yi duyurdu. FortiGate 3000F, kurumları, dijital inovasyonu ve iş büyümesini hızlandıran hibrit BT mimarileri oluşturma konusunda destekliyor. Yerleşik ağ ve güvenlik yakınsaması, dinamik ağ segmentasyonu, otomasyon ve yerel olarak entegre Sıfır Güven Ağ Erişimi (ZTNA) yetenekleri ile FortiGate 3000F, güvenlik performansından ödün vermeksizin ağ ve güvenliği sorunsuz bir şekilde birleştiren ultra ölçeklenebilir, güvenlik odaklı ağlar sağıyor. FortiGate 3000F ayrıca, rakiplerinin hizmetlerine kıyasla saniyede 6 kata kadar daha fazla bağlantıya sahip Güvenlik Performans Değerleri ile sektördeki en yüksek performans rakamlarını sunuyor.

Fortinet Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Genel Müdürü John Maddison konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Hibrit bilişim, öngörülebilir bir gelecekte hayatımızda olacak. Fortinet NP7 ve CP9 güvenlik süreci birimleri tarafından desteklenen FortiGate 3000F, performans çıtasını yükseltmeye devam ediyor ve aynı ölçüde önemli bir gelişme olarak, geleneksel ağ güvenlik duvarına daha fazla yakınsanmış ağ ve siber güvenlik uygulamaları ekliyor. Bu uygulamalar arasında SD-WAN merkezi şebeke, SSL denetimi ve sıfır güven ağ erişim proxy’si bulunuyor. Fortinet’in, Ağ Güvenlik Duvarları alanında Gartner® Kritik Yetenekler raporunda Kurumsal Veri Merkezi Kullanım Senaryoları’nda art arda üç yıl 1. sırada yer almasının bu yenilikler sayesinde olduğuna inanıyoruz.”

Günümüzde dijital inovasyonu hızlandırmak isteyen kurumların baskıyı dengelemesi ve kritik uygulamaların belirli uyumluluk, performans, kontrol ve stratejik iş ihtiyaçlarını karşılamasını sağlaması gerekiyor. Öte yandan, bu zorluklar nedeniyle “özelleştirilmiş ve eski uygulamaların (kurumsal uygulamaların yaklaşık yüzde 55’inin) bulut tabanlı seçeneklere geçişi çok yavaş gerçekleşiyor.”1 Kurumlar bunun yerine veri merkezleri, kampüsler, birbirine bağlı şubeler, ev ofisleri ve çoklu bulut dağıtımlarından oluşan hibrit BT mimarileri geliştiriyor. Bu durum, kötü aktörlerin siber güvenlik saldırıları başlatması için mükemmel bir ortam yaratarak, genişletilmiş bir saldırı yüzeyi sağlıyor. FortiGate 3000F, veri merkezini ve hibrit BT mimarilerini aşağıdaki şekillerde güvenceye almaya yardımcı oluyor:

  • Ölçeklenebilirlik: FortiGate 3000F, NP7 ve CP9 dahil amaca yönelik Fortinet SPU’ları aracılığıyla sektördeki en fazla ölçeklenebilirliği sunmaya devam ediyor. Bunlar, Fortinet çözümlerinin hızını, ölçeğini, performansını, verimliliğini ve değerini olağanüstü bir şekilde artırırken, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde iyileştiriyor, ayak izini azaltıyor ve güç gereksinimlerini azaltıyor. FortiGate 3000F, rakip hizmetlere kıyasla eşzamanlı güvenlik duvarı oturumları için 22 kat daha fazla Security Compute Rating (Güvenlik performans Değerleri) sunuyor.
  • Gelişmiş Ağ Oluşturma ve Açık Uygulama Kontrolü: FortiGate NGFW’ler, etkin uyumluluk ve güvenlik kontrolleri oluştururken, kullanıcıların uygulamalara ve kaynaklara her yerden, her zaman, sürekli kimlik doğrulama ile erişmesine izin vermek için yerel olarak entegre edilmiş ZTNA erişim proxy’si ile birlikte geliyor. FortiGate NGFW’ler ağ ve güvenliği sorunsuz bir şekilde birleştirip hızlandırıyor ve WAN (Geniş Alan Ağı) tarafında birden fazla sağlayıcı ile eşleşebilmek ve LAN (Yerel Alan Ağı) tarafında farklı tedarikçilerle ara bağlantı kurmak için endüstri lideri yönlendirme yetenekleri sunuyor. Birçok Fortinet ağı, yönlendiricileri hem ağ iletişimi hem de güvenlik sunan tek bir FortiGate cihazıyla değiştirerek operasyonlarını basitleştirmiş bulunuyor.
  • Kurumsal-Sınıf Güvenlik: 565.000’den fazla müşterisiyle sektör lideri Fortinet çözümleri, ağ oluşturma, güvenlik ve temel AI/ML destekli FortiGuard hizmetlerini tek bir platformda sorunsuz bir şekilde bir araya getirerek BT ​​ekiplerinin dahili ve harici tehditleri etkin bir şekilde yönetmesine, yanal yayılma ve fidye yazılımlarını, iş kesintilerini ve markaların uğrayabileceği zararı önlemesine olanak tanıyor. FortiGate, YouTube, Vimeo ve Dailymotion gibi genel hizmetlere video filtreleme gibi gelişmiş içerik politikaları sunan sektördeki tek NGFW. Kurumlar, bir veya daha fazla kategoriye izin vermek için esnek politikalar ve ayrıca kanal düzeyine kadar izin veren veya engelleyebilen sıkı ağ güvenlik kontrolleri oluşturabiliyor. Benzersiz SSL denetimi (TLS 1.3 dahil) performansıyla FortiGate NGFW, şifrelenmiş yollarda gizlenen tehditleri algılayan ve en az performans düşüşüyle ​​otomatik tehdit koruması sunan tek platform.
  • Otomatikleştirme ve Basitleştirme: Fortinet Fabric Management Center, kurumsal çapta iş akışlarını basitleştirmek için 470’in üzerinde ekosistem ortağı desteği de dahil olmak üzere Security Fabric genelinde tek bir pencereden yönetim, otomasyon ve düzenleme sağlıyor. Açık API yaklaşımı ve ortamlar arası bağlayıcıları, çoklu bulut ortamlarında tutarlı güvenlik ve sadeleştirme sağlamaya yardımcı oluyor.