Sosyal Medya

Genel

Yeni Galaxy Note9’un Görsel Zekâ ile Zenginleştirilmiş Kamera Özellikleri

Galaxy Note9'un yeni Görsel Zekâ özelliği, kamera ayarlarını otomatik olarak optimize ederek, gün batımı gibi nefes kesici anları fotoğraflamayı kolaylaştırıyor. Yeni Galaxy Note9’un Görsel Zekâ ile Zenginleştirilmiş Kamera Özellikleri.

Galaxy Note9’un Akıllı Kamerası ile Her Seferinde Göz Alıcı Fotoğraflar

Yeni Galaxy Note9’un görsel zekâ ile zenginleştirilmiş kamera özellikleri, Çift Diyaframı ve Hata Tespiti’nin de dâhil olduğu yepyeni yeteneklerin güçlü birlikteliği ile çarpıcı fotoğraflar çekmek çok kolay..

Tatildeyken gün batımını yakalamak için fotoğraf çektiğinizde o ânın büyüsünü yakalayamamış olduğunuzu görebilirsiniz. Galaxy Note9’un yeni Görsel Zekâ özelliği, kamera ayarlarını otomatik olarak optimize ederek, gün batımı gibi nefes kesici anları fotoğraflamayı kolaylaştırıyor.

Görsel Zekâ, fotoğraflamak üzere olduğunuz sahneyi olduğu gibi yakalamanız için etraftaki nesneleri, manzarayı ve zamanı analiz etmek için derin öğrenme teknolojisinden yararlanıyor. Bu özellik şu anda ‘yemek, ‘çiçekler’, ‘kapalı alan’ ve ‘manzaralar’ da dâhil olmak üzere 20 farklı sahneyi tanıyabiliyor ve sahnenin sınıflandırılmasına bağlı olarak renk tonunu otomatik olarak ayarlıyor.

Bu özellik, mümkün olan en iyi görüntüyü yakalamak için doygunluğu, beyaz dengesini, parlaklığı ve kontrastı düzeltiyor. Ağ bağlantısı gerektirmediği için fotoğraflarınızın her an her yerde mükemmel görünmesini sağlayabiliyorsunuz.

Kusursuz Fotoğraflar Çekin

En iyi fotoğraflar bile göz kırpma, bulanıklık, mercek üzerinde bir leke veya fazla ışık gibi nedenlerle kolayca bozulabiliyor. İşte burada, Galaxy Note9’un Hata Tespiti işlevi devreye giriyor. Fotoğraf çeker çekmez, bu özellik otomatik olarak hataları tarıyor ve hata bulursa sizi uyarıyor. Böylece daha akılda kalıcı anların yakalanmasına yardımcı oluyor.

Örneğin, arkadaşlarınızla özel bir akşam etkinliğindesiniz ve eğlenceli bir fotoğrafla bu anları ölümsüzleştirmeye karar verdiniz. Fotoğraflarda gözlerinizin kapalı çıktığını daha sonra fark etmek yerine; Hata Tespiti sizi hemen bu konuda uyarıyor ve ânı yakalamak için birden çok çekim yapmanıza gerek kalmıyor.

Her Işıkta Keskin Görüntüler

Birçok kullanıcı ay ışığı ile aydınlanan ortamlar gibi düşük ışıklı mekanlarda fotoğraf çekerken tatmin edici bir görselliği yakalama özlemi duyuyor. Samsung bu nedenle Galaxy Note9’un kamerasını, hem gündüz hem gece çarpıcı çekimler yapmasına imkân tanıyan bir dizi yenilikçi teknolojiyle donattı.

F2.4 diyafram lensini bir akıllı telefon üzerinde bulunan en parlak oran olan F1.5 ile birleştiren Çift Diyaframlı lens, insan gözü gibi otomatik olarak ışığa göre kendini adapte ediyor. Bu özellik, keskin ve net görüntüler elde etmek için ışığın yetersiz olduğu ortamlarda daha fazla ışığın işlenmesini sağlıyor.

Galaxy Note9 en iyi görüntüyü elde etmek için üst üste birden çok fotoğraf çekip bunları otomatik olarak bir araya getirerek kameranın geceleri daha iyi bir HDR özelliği sunmasına imkân tanıyor.

Mükemmel Detayları Daha İyi Yakalayın

Galaxy Note9’un kamerası, Samsung’un kısa süre önce tanıttığı Ultra Ağır Çekim özelliğine de sahip. Ultra Ağır Çekim özelliği, kameranın deklanşör hızını saniyede 960 kareye kadar yükselterek harika videolar kaydedilmesine olanak tanıyor.

Geleneksel ağır çekim videolarından dört kat daha yavaş olan Ultra Ağır Çekim; hareket algılama özelliği sayesinde otomatik olarak kayda girerek, anın doğru zamanda yakalanmasına imkan veriyor.

Galaxy Note9, bir Ultra Ağır Çekim videosu kaydedildiğinde; kaydedilen anı daha da özel yapmak üzere otomatik olarak uygun fon müziğini ekliyor, böylece görüntü sosyal medyada vakit kaybetmeden ve kolaylıkla paylaşılabiliyor.


Yeni Galaxy Note9’un Görsel Zekâ ile Zenginleştirilmiş Kamera Özellikleri