Sosyal Medya

Android

Yeni General Mobil Phoenix 5G Satın Alınır mı? – Bu Fiyata Kaçmaz!

Yeni GM Phoenix 5G, özelliklerine göre fazlasıyla bütçe dostu! Peki kim için doğru seçenek? Yeni General Mobil Phoenix 5G satın almak için bence fazla düşünmenize gerek yok, zira amiral gemisi özellikler hiç bu kadar uygun fiyatlı olmamıştı... İşte detaylar...

Yeni General Mobil Phoenix 5G Satın Alınır mı? – Bu Fiyata Kaçmaz!

 

Yeni GM Phoenix 5G, özelliklerine göre fazlasıyla bütçe dostu! Peki kim için doğru seçenek? Yeni General Mobil Phoenix 5G satın almak için bence fazla düşünmenize gerek yok, zira amiral gemisi özellikler hiç bu kadar uygun fiyatlı olmamıştı… İşte detaylar…

 

General Mobile’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu, Yeni GM Phoenix 5G General Mobile İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Cihaner‘in sunumuyla; bugüne kadar gözlemlediğim ve katıldığım en akıcı sunumlardan birini gerçekleştirerek akıllı telefon severlere tanıtılmıştı. Bu açıdan kendisini bu vesileyle kutluyorum…

Görünen o ki, General Mobile’ın bugüne kadar olan amiral gemisi özellikleri daha bütçe dostu bir fiyatlarla tüketiciye buluşturma çabası hala devam ediyor. Bunda da başarılı olduklarını düşünüyorum.

Peki Anka kuşundan esinlenen GM Phoenix 5G satın alma tercihlerinde neden ön sıralarda olmalı? GM Phoenix 5G Neden Tercih Edilmeli? Gelin bu soruların cevaplarını hep birlikte arayalım…

İşte başlıyoruz,

Öncelikle General Mobile’a inceleme için cihazı bize gönderdikleri için teşekkür ediyorum.

Kızımın ilk kullandığı Android telefon General Mobile Discovery modeliydi ve uzun süre sorunsuz kullandı. Hâl böyle olunca da bozulmayan telefonunu değiştirmek isterken mırın kırın edip çekindiğini hatırlıyorum. İşin ilginç yanı o dönemde ikinci el olarak bile discovery modelini satabilmiştim. Bence efsane bir modeldi o dönem için. Dolayısıyla General Mobile benim aklımda her zaman sağlam telefonlar üreten bir marka olarak konumlandı. Elbette aradan yıllar ve bir çok model geçti. Bu fikrim hala geçerli…

 

En son GM 23 SE’yi incelemiştim. Onun kesinlikle tam bir öğrenci telefonu olduğunu söyledim ve hala bu tespitimin arkasındayım. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarından sonra ise General Mobile’ın GM 23 ve GM 24 Serisinin çok tercih edileceğini düşünüyorum.

Elimdeki bu yeni model GM Phoenix 5G ise amiral gemisi özellikleri biraz daha fazla vererek almak isteyen kullanıcılar için mantıklı bir seçenek olacağını düşünüyorum. Özellikle Oyun ve Fotoğraf performansını bir arada arayan kullanıcılar için bu yeni modelin vaat ettikleri gerçekten inanılmaz.

Kısaca GM Phoenix 5G özellikleri nelerdir? Bize ne sunuyor?

#gücüserbestbırak mottosu ile tanıtılan bu yeni modelin özellikle karbon siyahı rengi gerçekten göz kamaştırıcı. GM Phoenix 5G’nin arka kapağındaki 3D kavisli cam kaplama yer alıyor ve kavisli ekranıyla geniş ve etkileyici bir ekran deneyimi sunuyor.

  • AMOLED teknolojisine sahip 3D kavisli ekranıyla yeni GM Phoenix 5G, yüksek renk doğruluğu sunan 6.78″ FHD+ geniş ekrana sahip. Özellikle mobil oyun severler için 120 Hz desteğinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve bu model onu sunuyor. Model de ekran gövde oranı yüzde 93.4. Kavisli ekranın getirdiği bir avantaj olarak 60°’lik görüş açısı sağladığını da eklemek isterim.
  • Üstüne üstlük bir çok markada görmediğimiz kendinden ekran koruma ile geliyor. Schott Xensation 0.55mm. Ekran performansına da kullanışlı Always ON Display özelliği de eşlik ediyor.
  • Kamera özellikleri ise bambaşka, 200MP AI Matrix sayesinde kendinizi bir fotoğraf sanatçısı gibi hissedebilirsiniz.
  • İşlemci tarafında ise 6nm teknolojiyle üretilen MediaTek Dimensity 7050 5G kullanıldı. 16 GB’a varan RAM (8GB Genişletilmiş) güçlü RAM kombinasyonu var ve bu haliyle hem oyun, hem de mobil fotoğrafçılık için ideal bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.
  • Yüksek Hız, Düşük Isı için sıvı soğutma kullanılan modelin en dikkat çekici bir başka özelliği ise 15 dakikalık şarj ile 4700 mAh’lik bir bataryasının yüzde 50’lilerine kadar şarj sağlayacak 66W’lık hızlı şarj adaptörü ile birlikte geliyor.
  •  Lansmana özel GM Phoenix 5G alanlara GM PODS 3 Pro’da Hediye veriliyordu, hala veriliyor mu emin değilim…

Yeni General Mobil Phoenix 5G Satın Alınır mı?

Yapılan araştırmalara göre akıllı telefon satın alma kararının en başında elbette fiyat geliyor diyeceğimi düşünüyorsanız, bir dakika durun aslında gelmiyor.

Bazı kullanıcılar için geçerli olsa da geneli için bu durum öyle değil. Aslında akıllı telefon almak isteyenlerin büyük bir çoğunlu satın alma kararını verdikten ve kafalarında bir bütçe oluşturduktan sonra, istedikleri özelliklerin en sonuna fiyatı koyuyor. Bir çoğumuz genelde kafamızdaki ilk bütçenin hep dışında hareket ediyoruz. Yani bu durum aslında size özel bir durum değil, insanlar almışken mümkün olanın en iyisini doğası gereği istiyor.

Öyle ki, bana göre şu anda alınabilir akıllı telefon, en az şu özelliklere sahip olmalı?

  • En az 256 GB saklama alanı olsun,
  • 8GB veya tercihen 16GB RAM’i olsun,
  • Mümkünse OLED değilse FHD+ AMOLED Ekran olsun,
  • Ben büyük ekran seviyorum, büyük ekran olsun,
  • Hızlı Şarj edilebilsin,
  • Uzun süre kullanılabilsin,
  • Tasarımı iyi olsun,
  • Selfi Kamerası ve Arka Kamerası Mobil Fotoğrafçılık için uygun yeterlilikte olsun,
  • Mobil Oyunlarda güçlü performans göstersin, Ekran Yenilemesi en az 120Hz olsun…
  • Elbette son olarak mümkünse bütçem dahilinde olsun..

Bu listeyi bir çırpıda yazdım…

Peki GM Phoenix 5G hangilerini sunuyor?

General Mobile GM Phoenix 5G Carbon Siyah, 16 GB RAM (8+8 GB RAM), 256 GB Akıllı Telefon

  • 16 GB RAM (8 GB RAM + 8 GB Arttırılabilir RAM), 256 GB Dahili Hafıza
  • 6.78″ inç FHD+ AMOLED 120 Hz Ekran
  • 50MP 4lü Arka Kamera (200 MP AI Matrix Kamera)
  • MediaTek Dimensity 7050 İşlemci – Android 13
  • 4700 mAh Pil, 66W Hızlı Şarj

Gördüğünüz gibi General Mobile Phoenix 5G tavsiye listemdeki büm maddeleri karşılamayı başarıyor. Fiyat olarak ise, şu an itibariyle fiyatı Amazon’da 15.299TL’den satın alınabiliyor. Bunun içerisinde elbette lansmandaki kulaklık hediyesi yok. Lansman fiyatı 16.499TL olmuştu ve kendi sitesinden satışta da bu fiyat geçerli hala..

Paketin İçeriğinde ne var derseniz, Ben video’da yine fazla konuştum,

  • Kılıf,
  • 66W şarj adaptörü,
  • USB-C şarj kablosu ve
  • Elbette GM Phoenix 5G’nin kendisi…

 

Sonuç olarak,

General Mobile Phoenix 5G, oyun oynamayı ve büyük ekranlı ve özellikle kavisli ekran kullanmayı sevenler için ideal bir akıllı telefon…

Yeni General Mobil Phoenix 5G Fiyat Performansın Amiral Gemisi olarak nitelendiriyorum ve kesinlikle satın alınabilir bir model olarak tavsiye ediyorum.