Sosyal Medya

Donanım

Yeni HP Z4 Rack G5, Dünyanın en güçlü 1U raf tipi iş istasyonu!

HP veri bilimcileri, içerik oluşturanlar ve mühendisler için esnek iş istasyonu deneyimini yeniden tanımlıyor.

Yeni HP Z4 Rack G5, Dünyanın en güçlü 1U raf tipi iş istasyonu!

HP veri bilimcileri, içerik oluşturanlar ve mühendisler için esnek iş istasyonu deneyimini yeniden tanımlıyor.

HP Z4 Rack G5’in öne çıkan özellikleri:

  • Intel® Xeon® W-2400 CPU içinde 24 adede kadar çekirdek, NVIDIA RTX™ 6000 Ada Nesli grafik desteği ve 256 GB’a kadar DDR5 bellek ile gelişmiş VFX, 3D modelleme ve işleme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatıldı.
  • Yenilikçi mühendislik, optimum termal performans sağlayarak iş istasyonunun üretkenlikten ödün vermeden yoğun iş yüklerinin üstesinden gelmesine olanak tanıyor.
  • Birinci sınıf bileşenlerle üretilen ve güvenilirlik ve dayanıklılık açısından titizlikle test edilen Z4 Rack G5, kritik görevler için kesintisiz performans sağlıyor.
  • HP Anyware seçeneği ile ekipler, Z4 Rack’in gücüne herhangi bir cihazdan erişebiliyor; değişken ağ bağlantıları altında bile hızlı yanıt verme ve görüntü kalitesi sunuyor.
  • Profesyonel uygulamalar için sertifikalı ve HP Wolf Security for Business ile işletim sisteminin her köşesi koruma altında.

HP, SIGGRAPH etkinliğinde dünyanın en güçlü 1U raf tipi iş istasyonu olan yeni HP Z4 Rack G5‘i duyurdu.  Z4 Rack G5, kompakt 1U form faktörü tasarımı ve en talepkar müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış performansıyla profesyonellerin uzaktan çalışma yöntemlerinde devrim yaratacak şekilde tasarlanıp üretildi. Veri bilimciler, içerik oluşturucular ve mühendisler uzaktan çalışma beklentisine uyum sağlarken, HP Z4 Rack G5 her yerden yüksek kaliteli, yüksek performanslı bilgi işlem yetenekleri sağlayarak gereken esnekliği sunuyor.

Ayrıca, Z by HP müşterilerinin (içerik oluşturucular, mühendisler ve veri bilimcileri) iş akışları gelişip arttıkça, grafik performansı başarıları için önemli hale geldi. Bu nedenle HP,  kendi platformlarında yeni Ada Nesli GPU’ları (NVIDIA RTX 5000NVIDIA RTX 4500 ve NVIDIA RTX 4000) desteklendiğini duyurdu. HP şu anda NVIDIA RTX 6000‘i de destekliyor. NVIDIA RTX Ada Nesli GPU’lar, işleme, veri bilimi ve mühendislik simülasyonu için hata düzeltme koduna (ECC) sahip çok miktarda grafik belleği sunuyor. Dördüncü nesil Tensor Çekirdekleri, daha hızlı üretken yapay zeka içeriği oluşturmak için önceki nesil NVIDIA Ampere mimarisinin 5 katına kadar model eğitim performansı ve 5 katına kadar çıkarım performansı sağlıyor.

Z by HP Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Nottingham

“HP mühendisliği, yapay zeka modeli oluşturma, veri bilimi çözümleri ve makine öğrenimi için mümkün olan en yüksek performanslı iş istasyonlarını sağlıyor. İş akışları değişip geliştikçe HP de günümüzün yaratıcılarının, mühendislerinin ve veri bilimcilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gelişiyor,” diyerek şöyle ekliyor: “Dünyanın en sürdürülebilir bilgisayar portföyüyle sorunsuz iş akışları, gelişmiş maliyet öngörülebilirliği ve sürdürülebilirlikte pazar liderliği sunmaya devam ediyoruz; ayrıca yapay zeka platformlarından daha geniş bir şekilde yararlanmak için NVIDIA Ada Generation GPU mimarisi aracılığıyla NVIDIA ile işbirliğimizi genişletiyoruz.”

HP, benzersiz üretkenlik için kusursuz bir deneyimle profesyonellerin çalışma biçiminde devrim yaratıyor ve veri bilimi, içerik oluşturma, mühendislik, tasarım ve sanallaştırma gibi sektörler için ideal bir çözüm haline getiriyor.

 


HP hakkında

HP Inc. iyi düşünülmüş bir fikrin dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğuna inanan bir teknoloji şirketidir.  Kişisel sistemler, yazıcılar ve 3D baskı çözümlerinden oluşan ürün ve hizmet portföyü bu fikirlerin hayata geçirilmesine yardımcı olmaktadır. http://www.hp.com