Sosyal Medya

Donanım

Yeni Intel Core Ultra İşlemcili Acer Predator Helios Neo 14

Acer, bilgisayar üzerindeki yapay zeka deneyimlerinin tüm potansiyelini ortaya koyan, en yeni Intel® Core™ Ultra işlemcilerle donatılmış taşınabilir gücün merkezi yeni Predator Helios Neo 14 ile oyun serisinin en yeni üyesini tanıttı.

Yeni Intel Core Ultra İşlemcili Acer Predator Helios Neo 14

 

  • Acer’dan Yeni Predator Helios Neo 14: Intel Core Ultra İşlemcilere Sahip Taşınabilir Yapay Zekalı Oyun Dizüstü Bilgisayarı…
  • Acer ayrıca Intel Core 14’üncü nesil işlemcilere ve yapay zeka destekli geliştirilmiş özelliklere sahip yeni Acer Nitro 16 oyun dizüstü bilgisayarını da duyurdu

 

Acer, bilgisayar üzerindeki yapay zeka deneyimlerinin tüm potansiyelini ortaya koyan, en yeni Intel® Core™ Ultra işlemcilerle donatılmış taşınabilir gücün merkezi yeni Predator Helios Neo 14 ile oyun serisinin en yeni üyesini tanıttı. Ayrıca Acer Nitro 16 oyun dizüstü bilgisayarı, Intel Core 14’üncü nesil işlemcilerle yenilenerek kullanıcıların oyun oynarken veya yaratıcı uygulamalarla çalışırken daha da fazlasını yapabilmesine olanak tanıyor. Her seviyeden oyuncu, cihazların, yaratıcı uygulamalarda en yeni AI destekli DLSS 3,5 teknolojisini ve diğer AI hızlandırmalarını destekleyen NVIDIA® GeForce RTX™ 40[1] Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’ları sayesinde oyun oynarken veya yayın yaparken gösterilen olağanüstü görsellere ve yapay zeka destekli grafiklere hayran kalacak. Dizüstü bilgisayarların WQXGA[1] ekran seçenekleri yüzde 100 sRGB renk gamı desteği ve NVIDIA G-SYNC® uyumluluğuyla bir araya geldiğinde ise parlak renkler ve pikseller göz alıcı şekilde öne çıkıyor.

Oyun dizüstü bilgisayarları üzerinde yaratıcılığı ve yetenekleri tamamlamak ve daha da ileri seviyeye taşımak için bu cihazlarda, günlük kullanıma yönelik yapay zeka asistanına ve Acer’ın yapay zekayla geliştirilmiş video konferans özelliklerine daha hızlı erişim için Windows’ta Microsoft Copilot[2] (özel bir Copilot tuşuyla birlikte) bulunuyor. Cihazla birlikte gelen bir aylık Xbox Game Pass Ultimate aboneliğiyle yüzlerce yüksek kaliteli bilgisayar oyununun keyfini çıkarabiliyor. Ayrıca CPU’lardaki çift fan, egzoz soğutma sistemleri ve sıvı metal termal, oyun dizüstü bilgisayarlarının iç kısımlarının en hararetli oyun seanslarında bile tam hızda çalışmasını sağlıyor.

Predator Helios Neo 14: Intel Core Ultra İşlemcilerle Güçlendirilmiş Taşınabilir Oyun Canavarı

Predator Helios Neo serisi, performanstan ödün vermeden, bugüne kadarki en kompakt modeliyle portföyünü genişletiyor. 16 ve 18 inçlik kardeşleriyle karşılaştırıldığında daha şık, daha taşınabilir bir yapıya sahip olan yeni Predator Helios Neo 14, özel yapay zeka hızlandırma özelliklerine sahip Intel Core Ultra 9 işlemci 185H’nin yanı sıra AI destekli DLSS 3,5’i destekleyen NVIDIA GeForce RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar GPU’suyla güçlendirildiği için muazzam bir performans gücü sunuyor. Kullanıcılar, hareket halinde çalışırken veya oyun oynarken aradıkları olağanüstü performans ve gerçekçi görselleri, gelişmiş termal çözümler, optimize edilmiş verimlilik ve yapay zeka destekli grafiklerin bir araya gelmesi sayesinde bulabilecek. 165 Hz’de[1] WQXGA+[1] (3072×1920)’ye kadar ekran seçeneği, sRGB renk gamı için yüzde 100 destek ve NVIDIA G-SYNC® uyumluluğu sayesinde kullanıcılar, yüksek efekt ayarlarında bile herhangi bir yaratıcı uygulamada veya oyunda gerçekçi ve keskin detaylarla şaşkına dönecekler.

Oyuncuların cihazı tam anlamıyla maksimum düzeye çıkarabilmesini ve en yüksek performansı koruyabilmesini sağlayan Predator Helios Neo 14, son teknoloji termal çözümlerle donatıldı: 5. Nesil AeroBlade™ 3D fan ve Vortex Flow teknolojisini içeren çift fanlı sistem, CPU üzerinde sıvı metal macun ve daha iyi ısı transferi ve termal kapasite için geniş vektör ısı boruları. Cihaz ayrıca Intel Killer Wi-Fi 6E bağlantısı, ThunderBolt™ 4 bağlantı noktasına sahip tam işlevli USB Type-C ve her zaman bağlantıda kalmanızı sağlayan bir MicroSD kart okuyucuyla birlikte geliyor.

Predator Helios Neo 14’teki görüntü ve ses iletişimleri de yapay zekayla ileri seviyeye taşındı: Üçlü mikrofon kurulumu sayesinde arka plandaki istenmeyen ve rahatsız edici paraziti ortadan kaldıran Acer PurifiedVoice™ 2.0 ile AI ile geliştirilmiş video ve görüntü kalitesi sunan Acer PurifiedView™ web kamerası çözümleri bu geliştirmeler arasında yer alıyor. Windows’ta Copilot üzerindeki yapay zeka destekli görev yardımına, Copilot tuşuyla tek bir düğmeye dokunarak erişmek mümkün. Yapay zeka özellikleri ve çok daha fazlası, kullanıcıların cihaz ayarlarının yanı sıra klavye aydınlatma efektlerini kişiselleştirebildiği ve dizüstü bilgisayarın sistem durumunu takip edebildiği PredatorSense™ uygulamasında bulunan yeni Experience Zone üzerinde keşfedilebilir.

Acer Nitro 16: Ödün Vermeden Oyun Oynayın, Yenilikçi Olun ve İçerik Üretin  

Acer, gelişmiş oyun deneyimi ve üretkenliği tek bir cihazda sunmak için Nitro 16’yı, hem eğlence hem de iş için uygun bir seçim haline getiren bir dizi özellikle en son teknolojiyi bir araya getiriyor. 16 inç oyun dizüstü bilgisayarı, kullanıcıların en zorlu oyunlara ve yazılımlara bütçeyi zorlamadan ayak uydurabilmesi için Intel Core i7 14700HX işlemciye[1] ve NVIDIA GeForce RTX 4060 Dizüstü Bilgisayar GPU’suna[1] kadar varan seçeneklerle güncellendi. Öyle ki hırslı oyuncular ve profesyoneller, cihazın performansını ve çoklu görev gücünü artırmaya yardımcı olan Intel işlemcilerin hibrit mimarisini ve ek E-çekirdeklerini yalnızca takdir edebilirler. NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’sunun Ada Lovelace mimarisi, hem performansta hem de yapay zeka destekli grafiklerde devrim niteliğinde bir sıçrama sunuyor. Oyuncular, gerçekçi sanal dünyalara dalabilir ve DLSS 3,5 ile büyük bir performans artışının keyfini çıkarabilir. NVIDIA’nın RTX AI platformuyla desteklenen Nitro 16, aynı zamanda 500’den fazla yapay zeka destekli oyun ve uygulamada rakipsiz performans ve benzersiz yetenekler sunuyor. Tüm bunların keyfini cihazın 165 Hz yenileme hızı ve yüzde 100 sRGB renk gamı desteği sunan 16 inç WQXGA (2560×1600) panelinde çıkarmak mümkün.

Windows 11 oyun dizüstü bilgisayarı Acer Nitro 16, Windows’ta Copilot[2] ve Acer’ın yapay zeka destekli konferans çözümleri entegre edildiği için yapay zekaya hazır bir cihaza dönüşerek, kullanıcılara daha sezgisel ve eğlenceli bir deneyim sunuyor. Özel NitroSense™ tuşuna tıklamak, Nitro 16’nın yapay zeka ile ilgili işlevlerine genel bakış sunan yeni Experience Zone alanına erişim sağlıyor. Böylece kullanıcılar daha fazla bilgi edinebiliyor ve en yeni özellikleri kolaylıkla kullanabiliyor. Kullanıcılar ayrıca NitroSense yazılımında cihazın performans modlarını ve 4 bölgeli RGB klavye aydınlatmasını kendi tarzlarına ve tercihlerine uyacak şekilde ayarlayabiliyor.

Nitro 16, ısınmayı en aza indirip CPU ve GPU performansını tamamen maksimuma çıkarmak için çift fanlı, dört girişli ve dört çıkışlı soğutma sistemleriyle son teknoloji ürünü bir termal tasarımdan yararlanıyor. CPU üzerine sıvı metal termal macun eklenmesiyle hayati bileşenler arasındaki koruma ve ısı transferi daha etkili hale geliyor. Gecikme ve bağlantı parazitlerinden kaynaklanan rahatsızlıkları en aza indirmek için Nitro 16, Intel Killer DoubleShot™ Pro, ThunderBolt 4 bağlantı noktalarına sahip çift USB Type-C ve bir MicroSD kart okuyucuyla birlikte geliyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik 

Predator Helios Neo 14 (PHN14-51), haziran ayı itibariyle EMEA bölgesinde 1.999 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Acer Nitro 16 (AN16-73), haziran ayı itibariyle EMEA bölgesinde 1.599 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Kesin özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen www.acer.com adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin.

 

Teknik Özellikler 

Ad Predator Helios Neo 14
Model  PHN14-51
İşletim Sistemi Windows 11 Home
Ekran  14,5 inç IPS + WQXGA+ (3072×1920), %100 sRGB, 165 Hz, NVIDIA Advanced Optimus Capable

14,5 inç IPS + WQXGA (2560×1600), %100 sRGB, 120 Hz, NVIDIA Advanced Optimus Capable

14,5 inç IPS + WUXGA (1920×1200), %100 sRGB, 120 Hz, NVIDIA Advanced Optimus Capable

İşlemci Intel® Core Ultra 9 işlemci 185H

Intel® Core Ultra 7 işlemci 155H

Intel® Core Ultra 5 işlemci 125H

Grafik Kartı  NVIDIA® GeForce RTX 4070 ile 8 GB’ye kadar atanmış GDDR6 VRAM bellek

NVIDIA® GeForce RTX 4060 ile 8 GB’ye kadar atanmış GDDR6 VRAM bellek

NVIDIA® GeForce RTX 4050 ile 6 GB’ye kadar atanmış GDDR6 VRAM bellek

Bellek Kapasitesi  32 GB’ye kadar yerleşik LPDDR5X SDRAM sistem belleği
Depolama Kapasitesi  1 TB’ye kadar PCIe Gen 4, 16 Gb/s, NVMe
Boyutlar (mm ve inç)  324,12 x 255,35 x 19,52/20,90 mm/ 12,76 x 10,05 x 0,77/0,82 inç
Ağırlık 1,9 kg
Pil 76 Whr
AC adaptörü vat değeri 230W
Wi-Fi Intel® Killer Wireless Wi-Fi 6E 1675i
Özellikler  Predator Sense, Acer PurifiedView, Acer PurifiedVoice 2.0 üç mikrofonlu tasarımlı AI Gürültü Azaltma Teknolojisi, Acer QuickPanel, Windows’ta Copilot, Xbox Game Pass
Kamera 1080p’ye kadar HD kamera
Güvenlik  Firmware Trusted Platform Module (TPM) çözümü
Sorumluluk Reddi  Teknik özellikler modele ve/veya bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Tüm modeller stok durumuna bağlıdır.
Ad Acer Nitro 16
Model  AN16-73
İşletim Sistemi Windows 11 Home
Ekran  16 inç IPS + WQXGA (2560×1600), %100 sRGB, 165 Hz, NVIDIA Advanced Optimus Capable

16 inç IPS + WUXGA (1920×1200), %100 sRGB, 165 Hz, NVIDIA Advanced Optimus Capable

16 inç IPS + WUXGA (1920×1200),%100 sRGB, 165 Hz

İşlemci  Intel® Core i7-14700HX işlemci

Intel® Core™ i7-14650HX işlemci

Intel® Core i7-14400HX işlemci

Grafik Kartı  NVIDIA® GeForce RTX 4060 ile 8 GB’ye kadar atanmış GDDR6 VRAM bellek

NVIDIA® GeForce RTX 4050 ile 6 GB’ye kadar atanmış GDDR6 VRAM bellek

NVIDIA® GeForce RTX 3050 ile 6 GB’ye kadar atanmış GDDR6 VRAM bellek

Bellek Kapasitesi 32 GB’ye kadar DDR5 SDRAM sistem belleği
Depolama Kapasitesi  1 TB’ye kadar PCIe Gen 4, 16 Gb/s, NVMe
Boyutlar (mm ve inç) 357,78 x 277,5 x 22,7/22,4 mm/ 14,09 x 10,93 x 0,89/0,88 inç
Ağırlık 2,45 kg
Pil 76 Whr
AC adaptörü vat değeri 230W
Wi-Fi Intel® Killer™ Wireless Wi-Fi 6E 1675i, Intel Killer DoubleShot Pro Enabled
Özellikler  Nitro Sense, Acer PurifiedView, Acer PurifiedVoice 2.0 üç mikrofonlu tasarımlı AI Gürültü Azaltma Teknolojisi, Acer QuickPanel, Windows’ta Copilot, Xbox Game Pass
Kamera 720p HD kamera
Güvenlik Firmware Trusted Platform Module (TPM) çözümü
Sorumluluk Reddi   Teknik özellikler modele ve/veya bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Tüm modeller stok durumuna bağlıdır.