TeknoTalk

Yeni Kimlik Başvuru Takibi Nasıl Yapılır? Vatandaş Temsilcisine Nasıl Ulaşılır?

Yeni Kimlik Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

Yeni Kimlik Sorgulama, Yeni Kimlik Başvurusu Yaptınız? Ancak Ne gelen var ne giden Ne yapacaksınız? 

ÇAĞRI MERKEZİ VATANDAŞ TEMSİLCİSİNE ULAŞMA? VATANDAŞ TEMSİLCİSİ ÜZERİNDEN KİMLİK BAŞVURUSU SORGULAMA!

Yeni Kimlik Başvurusu yaptınız normal şartlar maksimum 15 gün içerisinde teslim edilmesi beklenen kimlik kartınız henüz gelmedi. Ne yapacaksınız? Yeni Kimlik Başvurunuzu Nasıl Takip Edebilirsiniz?

Özellikle YGS sınavının yaklaştığı şu günlerde yeni kimlik başvurularının başladığı 2 Ocak’tan bu yana aşırı bir yoğunluk var.

Yeni Kimlik Kartım Neden Gelmedi? Neden Bu Kadar Gecikti?

Öncelikle 15 gün içinde gelmeyen kimlik kartlarının gecikmesinin en önemli sebeplerinden birisi hali hazırda YGS sınavına girecek 2.5 Milyon öğrenci ile birlikte kendini bu furyaya kaptırmış anne ve babalar nüfus müdürlüklerinde ciddi yoğunluk oluşturdu.

Nüfus müdürlüklerinde özellikle YGS sınavına girecek öğrencilerin kimlik başvurularında Başvurularına ACİL! notu ekleniyor. Acil notu eklenen öğrencilerin Ankara’da basılan Yeni Kimlik Kartları değil 15 gün yaklaşık bir hafta içinde gönderilmeye başlanıyor. Benim kızımın yeni kimlik kartı 7 günde geldi örneğin.

Gecikmelerin büyük bir çoğunluğu öğrenci adaylarına sınava girerken kullanabilmeleri için KART BASIMLARINDA ÖNCELİK VERİLMESİNDEN kaynaklanıyor.

YGS Adaylarının Sınava girerken Yeni Kimlik Kartını Kullanmak Zorunda mı?  Geçerli kimlik kartı sahipleri için değil tabi. Bu konudaki tüm detayları bu haberimizde yazdık zaten. Buradaki linkten bulabilirsiniz.

Başvuruyu yaptınız bekliyorsunuz. Gelmedi. Başvurunuzu Nasıl Takip Edebilirsiniz?

Burada ilk takip edebileceğiniz yer olarak

Ekimlikrandevu.nvi.gob.tr adresin de başvurum Hangi Aşamada Bölümü var.

Buradan kimlik bilgileriniz ve size özel soruları yanıtlayarak, Yeni Kart Başvurunuzun Durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. DENİYOR FAKAT! 

 

KART BAŞVURU YAPTIKTAN SONRA TÜM SORGULAMALARDA “ Başvuru Alınmıştır ”  Yazıyor.

 

 

Tamam da başvuru yaptık kart ne aşamada sorusunun mantıklı cevapı bu olmasa gerek. Basım Aşamasında Falan dense yine iyi.

Bu konuda çok araştırdım. Öğrendiğim şu ki başvuru yaptıktan sonra ki süreçte;

Emniyet Müdürlüğü tarafında Ankara’da Basılmış  yeni çipli kimlik kartı PTT KARGO’ya teslim edene kadar olan süreç ile ilgili daha fazla bilgi alınamıyor.

 

Takip Etmeye Başlayacağınız Süreç;  Yeni Çipli Kimlik Kartınız PTT Kargoya teslim edildiği An başlıyor. PTT Kargo bu belgeyi teslim aldığına dair telefon numaranıza SMS mesajı ile bilgilendirme ve takip kodu gönderiyor.

Bu noktandan sonraki süreci ise PTT KARGO Takip Ekranından adım adım takip edebiliyorsunuz.

Yeni Kimlik Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

Kimlik başvurusunun ardından yeni kimlikleriniz adresinize gönderilecektir. Tabi bu adres sizin müracaatta belirteceğiniz bir adrestir. Yani evde bulunmayanlar vs. iş adreslerini de belirtebilir. Ancak sadece kendileri teslim alabilir. Sadece şahsın kendisi teslim alacaktır.

Peki PTT Görevlisi sizi adreste bulamadı. Ne Olacak?

Bu durumda yine başvuru aşamasında belirteceğiniz nüfus müdürlüğüne gönderilerek oradan almanız istenecektir. Yine buradan da 20 gün içinde almazsanız imhaya gönderilecek. Takip işlemini Alo 199 hattı üzerinden yada randevu aldığınız aynı web sitesindeki Başvurum Hangi Aşamada bölümünden yapacaksınız.

Güncelleme 7 Nisan 2017!

internet sitesi üzerinden başvuru sorgulamada girilen kimlik bilgilerinizi doğrulamada sıkıntılar çıkıyor, bende çıktı. Bu yüzden ALO 199 Üzerinden Vatandaş Temsilcisine başvurunuzun Durumunu Sorabilirsiniz. Ben Sordum!

Yeni Kimlik Başvurusunu 199 Üzerinden Sorgulama! Yeni Kimlik Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

199 ÇAĞRI MERKEZİ VATANDAŞ TEMSİLCİSİNE ULAŞMA? VATANDAŞ TEMSİLCİSİ ÜZERİNDEN KİMLİK BAŞVURUSU SORGULAMA!

ALO 199 YENİ KİMLİK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

 

ADIM ADIM 199 NOLU TELEFONDAN VATANDAŞ TEMSİLCİSİ ÜZERİNDEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ

Tebrikler 2 Aydır Gelmeyen Kimlik Kartınızın durumunu öğrenmeyi başarabildiniz.

 

Yeni Kimlik Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır? SSS Yanıtları!

 

 

Exit mobile version