Sosyal Medya

Otomobil

Yeni Mercedes-AMG SL’in dünya lansmanı yapıldı

Yeni SL, Mercedes-AMG tarafından geliştirilen tamamen yeni 2+2 kişilik araç mimarisine dayanıyor. Sürüş destek sistemleri ve MBUX: Arka planda akıllı yardımcılar...

 

Yeni Mercedes-AMG SL’in dünya lansmanı yapıldı

  • Yeni SL, Mercedes-AMG tarafından geliştirilen tamamen yeni 2+2 kişilik araç mimarisine dayanıyor.
  • Yaklaşık 70 yıllık tarihinde ilk kez dört tekerlekten çekişle sunulan SL’de ayrıca, ilk kez standart olarak aktif arka aks yönlendirmesi sunulurken, ilk kez seri üretim bir Mercedes-AMG modelinde, jant içinde düzenlenen beş kollu bir ön aks kullanılıyor.
  • Metal tavanlı öncüsüne göre 21 kg ağırlık tasarrufu ve daha düşük ağırlık merkezine imkan veren tente tavanın açılıp-kapanma süresi sadece 15 saniye ve 60 km/s hıza kadar devreye alınabiliyor.
  • Kusursuz aerodinamik unsurlar gövde tasarımına sorunsuz bir şekilde entegre edilirken, sürtünme katsayısı, üstü açık spor otomobiller için müthiş bir değer olan 0.31 cd’ye düşürüldü.
  • Minimalist iç mekan, “Hiperanalog” olarak adlandırılan analog ve dijital dünyanın heyecan verici kombinasyonunda, üç boyutlu bir vizöre entegre edilen tamamen dijital gösterge paneli ile vurgulanıyor.
  • Sırtlığa entegre koltuk başlıklarında AIRSCARF standart olarak sunuluyor.
  • Metalik Hyper Blue ve MANUFAKTUR Monza Gray Magno olmak üzere ikisi SL’e özel, on iki gövde rengi, üç tente rengi ve çok sayıda yeni jant tasarımı ile geniş kişiselleştirme imkanları sağlanıyor.
  • Yeni SL, ilk aşamada 476 HP ve 585 HP’lik iki güç seviyesine sahip, “Tek Adam, Tek Motor” ilkesine göre üretilen AMG 4.0 litre V8 biturbo motorlarla sunulurken, ilerleyen dönemlerde, AMG E PERFORMANCE stratejisi kapsamında, SL’in performanslı bir hibrit versiyon da olacak.

Yeni Mercedes-AMG SL, bir ikonun yeni versiyonu olarak klasik kumaş tente tavan ve sportif karakterle köklerine geri dönüyor. Günlük kullanıma uygun bir yapı sunan 2+2 kişilik lüks roadster, ilk kez dört tekerlekten çekişle gücünü yola aktarıyor. Aktif salınım önleyiciye sahip AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon, arka aks yönlendirmesi, isteğe bağlı olarak sunulan AMG yüksek performanslı seramik kompozit fren sistemi ve standart olarak sunulan DIGITAL LIGHT far gibi ileri teknolojiler sportif profili güçlendirirken, AMG 4.0 litre V8 biturbo motor üst düzey sürüş deneyimi sunuyor. Mercedes-AMG, SL’i Affalterbach’ta bağımsız olarak geliştirdi. Satış başlangıcıyla birlikte iki farklı güç versiyonuyla AMG V8 motor seçeneği sunulacak.

Yaklaşık 70 yıl önce Stuttgart’ta ilk defa tanıtılan SL, kısa sürede efsane haline geldi. Mercedes-Benz markasının motorsporları yarışlarında elde ettiği başarılarla potansiyelini geliştirme vizyonu, bir yarış otomobilinin yol versiyonu ile sonuçlandı ve böylece ilk SL ortaya çıktı. 1952’de sahneye çıkan 300 SL (Şirket içinde W 194 olarak anılıyor), çok kısa bir sürede dünyanın önemli yarış pistlerinde başarı üstüne başarı elde etti. Diğer birçok başarının yanı sıra efsanevi 24 Saat Le Mans’ta birinci ve ikinci oldu, ayrıca Nürburgring Grand Jubilee Ödülü’nde ilk dört sırayı aldı. Bu başarılar SL’i hızla bir efsane haline getirdi.

Yeni Mercedes-AMG SL, safkan yarış otomobilinden üstü açık lüks spor otomobile uzanan onlarca yıllık gelişim tarihinde bir kilometre taşına daha imza atıyor. Yeni SL, orijinal SL’in sportifliğini, modern Mercedes modellerini karakterize eden benzersiz lüks ve teknolojik muhteşemlik ile birleştiriyor.

Heyecan verici tasarımı, bünyesinde barındırdığı ileri teknolojiler ve üstün sürüş özellikleri ile yeni Mercedes-AMG SL, lüks spor otomobil segmentinde standartları belirlemeye devam ediyor. Yeni SL, modern Mercedes-Benz tasarım felsefesi duyusal saflık, AMG’ye özgü sportiflik ve modele özgü karakteristik ayrıntıları birleştiriyor. Motor kaputundaki iki adet güçlü çıkıntı, ilk SL neslinin sayısız hatırasından sadece biri. Gövde üzerindeki ışık ve gölge oyunları heyecan uyandırıcı bir görünümü beraberinde getiriyor. Yeni SL, tasarım detaylarıyla da sportif köklerine geri dönüyor.

Dış tasarım: Sportif genlere sahip dengeli tasarım

Uzun dingil mesafesi, kısa ön ve arka çıkıntılar, uzun motor kaputu, eğimli ön cam, arkaya yakın konumlandırılan kabin ve güçlü arka kısım, gövde tasarımının karakteristik özellikleri olarak öne çıkıyor. Tüm bunlar karakteristik SL gövde orantılarını oluşturuyor. Güçlü çamurluk kemerleri ve gövde hizasında büyük alaşım jantlarla roadster’a güçlü ve dinamik bir görünüm kazandırıyor. Kapalıyken gövdeye kusursuz bir şekilde entegre olan tente tavan, SL’in sportif yönünü güçlendiriyor.

AMG’ye özgü radyatör ızgarası, ön cephenin genişlik algısını güçlendiriyor ve 14 dikey çıta tüm SL modellerinin atası olan 1952’nin efsanevi 300 SL yarış spor otomobiline gönderme yapıyor. İnce, keskin hatlara sahip DIGITAL LIGHT LED farlar ve yine ince LED stop lambaları modern ve dinamik bir görünümü tamamlıyor.

İç tasarım: “Hiperanalog” kokpitli lüks performans

Yeni Mercedes-AMG SL’in iç tasarımı, ilk 300 SL Roadster geleneğini modern çağa uyarlıyor. Yeni nesil, sportifliği ve lüksü muhteşem bir şekilde birleştiriyor. Kaliteli malzemeler ve kusursuz işçilik yüksek konfor standardına vurgu yapıyor. Ayarlanabilir merkezi ekranıyla orta konsol sürücü odaklı bir tasarım ortaya koyuyor. 2+2 kişilik yeni iç mekan, eskisinden daha fazla alan ve işlevsellik sunuyor. Arka koltuklar günlük kullanım pratikliğini artırıyor ve 1,50 metreye kadar yolculara rahat bir yaşama alanı sunuyor.

300 SL Roadster’ın kaliteli malzemelerle bezenen minimalist iç mekanı, yeni modelin iç tasarımına ilham veriyor. Ortaya “Hiperanalog” olarak adlandırılan analog ve dijital dünyanın heyecan verici bir kombinasyonu çıkıyor. Üç boyutlu bir vizöre entegre edilen tamamen dijital gösterge paneli buna bir örnek. Standart olarak sunulan MBUX bilgi-eğlence sistemi, özel ekran temaları ve farklı mod seçenekleri sunuyor.

Standart olarak sunulan elektrikli ayarlanabilir AMG spor koltuklar, yeni SL’in iç mekanında öne çıkan birçok özellikten sadece biri. Sırtlığa entegre koltuk başlıkları sportif karakteri güçlendiriyor. Standart olarak sunulan AIRSCARF sayesinde sıcak hava, koltuk başlıklarındaki hava çıkışlarından yolcu bölmesine akıyor ve sürücü ile ön yolcunun baş ve boyun bölgesini bir eşarp gibi sarıyor. Müthiş ergonomi ve çeşitli dikiş ve kapitone desenleri, yüksek teknoloji, performans ve lüksün birlikteliğini tamamlıyor. AMG Performance koltuklar isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Yeni nesil MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) sezgisel bir kullanım sunuyor ve öğrenme yeteneğine sahip. Yeni Mercedes-Benz S-Serisi ile pazara sunulan ikinci nesil MBUX sisteminin çok sayıda işlevsel içeriğini ve çalışma yapısını bünyesinde barındırıyor. SL’de, AMG’ye özel, kapsamlı içerik, beş ekran temasıyla sunuluyor. “AMG Performans” veya “AMG TRACK PACE” gibi özel menü öğeleri de sportif karakteri vurguluyor.

Gövde: Kompozit alüminyumdan yeni roadster mimarisi

Yeni SL, Mercedes-AMG tarafından geliştirilen tamamen yeni 2+2 kişilik araç mimarisine dayanıyor. Şasi, hafif kompozit alüminyum olarak tasarlanırken bağımsız alüminyum uzay iskeletinden oluşuyor. Rijit bir yapı ortaya koyan tasarım üstün sürüş dinamikleri, yüksek konfor ve sportif gövde oranları için ideal bir temel oluşturuyor. Yeni gövde, 1952’deki ilk SL gibi, tamamen boş bir sayfa üzerinde oluşturuldu. Ne önceki SL’den ne de AMG GT Roadster gibi bir başka modelden tek bir bileşen barındırmıyor.

Gövde mimarisi; yanal ve dikey dinamiklere odaklanarak AMG’ye özgü sürüş performansını sunarken, aynı zamanda konfor ve güvenlik konusundaki yüksek standartları karşılamayı amaçlıyor. Zekice uygulanan malzeme karışımı, ağırlığı düşük tutarken, mümkün olan en yüksek rijitliği sağlıyor. Kullanılan malzeme ve uygulanan teknik çözümler, tente tavanın yanı sıra kapsamlı konfor ve güvenlik özellikleri için alan kazandırıyor. Ön cam çerçevesi örneğinde olduğu gibi alüminyum, magnezyum, fiber kompozit ve çelik gibi malzemeler kullanılıyor. Kullanılan malzeme ve üretim teknikleri gerektiğinde ışık hızıyla açılan takla barlarıyla birlikte gelişmiş güvenlik düzeyi sunuluyor.

Önceki nesille kıyaslandığında gövde iskeletinin burulma rijitliği yüzde 18 iyileştirildi. Enine rijitlik AMG GT Roadster’dan yüzde 50 daha iyi. Dikey rijitlik ise yüzde 40 daha iyi. Gövde iskeletinin ağırlığı 270 kilogram civarında. Hafif yapı, düşük ağırlık merkezi ile birlikte üstün sürüş dinamikleri sağlıyor.

Aktif aerodinami: İdeal denge ve yüksek verimlilik

Yeni SL geliştirilirken özellikle düşük sürtünme ve azaltılmış kaldırma kuvveti arasında ideal bir denge sağlayan yüksek aerodinamik verimlilik en önemli öncelik olarak ele alındı. Lüks roadster bu noktada Mercedes-AMG’nin motorsporları uzmanlığından ve ön ve arkadaki kapsamlı aktif aerodinamik unsurlardan yararlanıyor. Tüm aerodinamik unsurlar gövde tasarımına sorunsuz bir şekilde entegre edilirken, alınan önlemler sürtünme katsayısını 0.31 Cd’ye düşürüyor. Üstü açık spor otomobiller için müthiş bir değer.

SL’nin aerodinamik gövdesi; yol tutuş stabilitesi, sürtünme, soğutma ve rüzgar gürültüsü gibi karmaşık gereksinimleri karşılıyor. İster üstü açık, isterse de kapalı olsun, otomobilin sürüş karakteri değişmiyor. Dengeli aerobalance, yüksek hızlardaki ani manevralarda kritik sürüş koşullarının oluşmasını önlüyor.

Aktif hava kontrol sistemi AIRPANEL: İlk kez iki parça

İki parçalı aktif hava kontrol sistemi AIRPANEL verimliliğe önemli katkılar sağlıyor. İlk parça, ön bölümdeki alt hava girişinin arkasına gizlenen dikey panjurlarla çalışırken, ikinci parça, üst hava girişinin arkasında bulunuyor ve yatay panjurlara sahip. Normalde tüm panjurlar kapalı. Bu, sürtünmeyi azaltıyor ve havanın alt gövdeye yönlendirilmesini sağlıyor, ayrıca öndeki kaldırma kuvvetini daha da azaltıyor. Panjurlar sadece belirli sıcaklıklara ulaşıldığında ve soğutma havası talebi yüksek olduğunda açılıyor ve maksimum soğutma havasının ısı eşanjörlerine akmasına izin veriyor. İkinci sistem sadece 180 km/s’den itibaren açılıyor.

Bir diğer aktif bileşen olarak bagaj kapağına entegre edilen ve sürüş koşullarına bağlı olarak açılan arka spoyler devreye giriyor. Yazılım, spoyleri etkinleştirmek üzere; sürüş hızı, dikey ve yanal ivme ve direksiyon hızı olmak üzere birçok parametreyi dikkate alıyor. Spoyler, yol tutuşu iyileştirmek veya sürtünmeyi azaltmak için 80 km/s’den itibaren beş farklı konum açısı alıyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan ve motorun önündeki alt gövdede gizlenen aktif aerodinamik eleman da yol tutuşa katkı sağlıyor. Yaklaşık iki kilogram ağırlığa sahip karbon ek, AMG sürüş modlarına kendini uyarlıyor ve 80 km/s hızda yaklaşık 40 milimetre otomatik olarak aşağıya doğru uzuyor. AMG sürüş modlarının etkinleşmesiyle aracı yol yüzeyine çeken ve ön aks kaldırma kuvvetini azaltan “Venturi Etkisi” oluşuyor.

Daha az türbülans ile sürtünmeyi azaltan 19, 20 veya 21 inç çapında aerodinamik olarak optimize edilmiş alaşım jantlar sunuluyor. Ağırlıktan tasarruf sağlayan plastik aero halkalı 20 inç jantlar özellikle öne çıkıyor.

Tente tavan: Daha az ağırlık ve düşük ağırlık merkezi

Daha sportif konumlandırılan yeni SL’de açılabilir metal tavan yerine bir tente tavan tercih ediliyor. 21 kg ağırlık tasarrufu ve daha düşük ağırlık merkezi, sürüş dinamiklerine ve yol tutuşa olumlu etki ediyor. Yerden ve ağırlıktan tasarruf sağlayan Z formundaki katlanma, geleneksel tente tavan üst kapağını gereksiz kılıyor. Ön tavan kapağı, açık tentenin son konumunda yüzeyle aynı hizada olmasını sağlıyor. Mühendisler, günlük kullanım rahatlığı ve gelişmiş ses yalıtımı için etkin çözümleri devreye aldı. Üç katmanlı tasarım; gergin dış kabuk, özenle uygulanan tavan döşemesi ve aralarına yerleştirilen kaliteli 450 gr/m² akustik dolgudan oluşuyor.

Açma ve kapama sadece 15 saniye sürüyor ve 60 km/s hıza kadar açılıp-kapanabiliyor. Tente tavan, orta konsoldaki kumanda paneli veya bir animasyonla süreci gösteren dokunmatik ekranı üzerinden çalıştırılıyor.

Motor, şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi: Daha fazla çeşitlilik ve daha fazla seçenek

Yeni SL satışa iki farklı güç seviyesine sahip AMG 4.0 litre V8 biturbo motorla sunulacak. Motorlar, şirketin Affalterbach tesisinde, “Tek Adam, Tek Motor” ilkesine göre elle monte ediliyor. Üst versiyon olan SL 63 4MATIC+’da (karma yakıt tüketimi 12,7-11,8 lt/100 km, karma CO2 emisyonu 288-268 gr/km) motor 585 HP (430 kW) güç üretiyor ve 2.500 ile 4.500 d/d aralığında 800 Nm tork sunuyor. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanması sadece 3,6 saniyede tamamlanıyor ve 315 km/s maksimum hıza ulaşıyor. SL 55 4MATIC+ (karma yakıt tüketimi 12,7-11,8 lt/100 km, karma CO2 emisyonu 288-268 gr/km) versiyonunda V8 motor, 476 HP (350 kW) güç ve 700 Nm tork üretiyor. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanması ise sadece 3,9 saniyede tamamlanıyor ve 295 km/s maksimum hıza ulaşıyor.

Motor, SL’de kullanılmak üzere; yeni bir yağ karteri, yeniden konumlandırılan ara soğutucular ve aktif karter havalandırması ile geliştirildi. Emme ve egzoz kanalları gaz akışını rahatlatmak üzere optimize edildi ve katalitik konvertör ve benzin partikül filtresi için egzoz gazı yönlendirmesi genişletildi. Mühendisler, SL 63 4MATIC+’ın güç artışını; daha yüksek turbo basıncı, daha yüksek hava akışı ve ayrıca optimize edilen yazılımla elde etti. Motor; düşük tüketim ve emisyon değerleriyle birlikte geniş bir devir aralığında yüksek güç üretimi ve yüksek çekiş gücü sunuyor.

Performanslı hibrit versiyon geliştirme aşamasında

İlerleyen dönemlerde SL, performanslı bir hibrit versiyon olarak da sunulacak. AMG E PERFORMANCE stratejisi, sürüş dinamiklerini daha da iyileştiren ama aynı zamanda oldukça verimli olan elektrikli sistemlere dayanıyor.

Şanzıman için ıslak kalkış kavraması

Yeni SL için özel olarak uyarlanan AMG SPEEDSHIFT MCT 9G şanzıman, heyecan uyandıran vites geçiş deneyimini son derece kısa vites değiştirme süreleri ile birleştiriyor. Tork konvertörünün yerini ıslak kalkış kavraması alıyor. Bu sayede ağırlık azaltılıyor ve daha düşük atalet sayesinde gaz pedalı tepkileri optimize ediliyor.

Daha fazla çekiş ve yol tutuş: Tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş

SL, yaklaşık 70 yıllık tarihinde ilk kez dört tekerlekten çekişle sunuluyor. Her iki V8 versiyonu da standart olarak AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılıyor. Bu gelişmiş sistem, ön ve arka akslara tamamen değişken tork dağılımı ve fiziksel sınıra kadar optimum çekiş sunuyor.

Süspansiyon ve frenler: Çok kollu ön aks, aktif salınım önleyici ve optimum fren

SL 55 4MATIC+, standart olarak alüminyum amortisörlere ve hafif helezon yaylara sahip yeni AMG RIDE CONTROL çelik süspansiyonla donatılıyor. İlk kez, seri üretim bir Mercedes-AMG modelinde, jant içinde düzenlenen beş kollu bir ön aks kullanılıyor. Arka aksta da yine 5 kollu bir yapı kullanıyor.

Aktif, hidrolik salınım önleyici stabilizatörlere sahip yenilikçi AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon, SL 63 4MATIC+ ile ilk kez sahneye çıkıyor. Aktif hidrolik elemanlar, geleneksel mekanik viraj denge kollarının yerini alıyor ve yeni SL’in salınım hareketlerini kontrol altına alıyor. Sistem, üstün sürüş dinamikleri ve yüksek geri bildirim, AMG’ye özgü sürüş özellikleri ve optimum direksiyon ile ağırlık transferi hakimiyeti sağlıyor. Aynı zamanda düz bir çizgide ve tümseklerde sürüş konforunu artırıyor.

Yeni geliştirilen yüksek performanslı AMG kompozit fren sistemi, üst düzey fren değerleri ve kontrolü bir fren karakteristiği sağlıyor. Fren sistemi, yoğun baskı altında bile kısa fren mesafeleri, hassas tepki ve yüksek stabilite sunuyor. Yeni kompozit fren diskleri eskisinden daha hafif ve daha az yer kaplıyor, ki bu kazanılan alan daha etkin fren soğutması için kullanılıyor. Yönlü delik uygulaması; ek ağırlık tasarrufu ve daha iyi ısı dağılımına ek olarak, ıslak yol koşullarında daha hızlı tepki vermenin yanı sıra fren manevralarından sonra daha iyi balata temizliği gibi avantajlar sağlıyor.

Aktif arka aks yönlendirmesi: Çeviklik ve dengeyi birleştiriyor

Köklü bir geçmişe sahip olan SL ilk kez standart olarak aktif arka aks yönlendirmesi ile donatılıyor. Arka tekerlekler, hıza bağlı olarak ya ön tekerleklerle ters yönde (100 km/s’ye kadar) ya da aynı yönde (100 km/s’den daha hızlı) yön değiştiriyor. Böylece sistem, arka aks yönlendirmesi olmadan birbirine zıt özellikler olan hem çevik hem de dengeli bir yol tutuşu bir arada sağlıyor. Sistem ayrıca; limitlerde daha kontrollü bir sürüş kontrolü ve daha az direksiyon eforu olmak üzere avantajlar sunuyor.

Altı sürüş modu ve AMG DYNAMICS: Konfordan dinamiğe

Altı AMG DYNAMIC SELECT sürüş modu, “Kaygan”, “Konfor”, “Spor”, “Spor+”, “Kişisel” ve “YARIŞ” (SL 63 4MATIC+ için standart, SL 55 4MATIC+ için isteğe bağlı AMG DYNAMIC PLUS paketine dahil), konfordan dinamiğe kadar geniş bir ayar yelpazesi sunuyor. Kişisel sürüş modları, farklı sürüş koşullarına uyarlanmış kişisel bir sürüş deneyimi yaşatıyor. AMG DYNAMIC SELECT sürüş modlarının bir özelliği olarak SL ile ayrıca AMG DYNAMICS özelliği de sunuluyor. Bu entegre araç dinamiği kontrolü, otomobilin sürüş özelliklerini iyileştirmek için; dört tekerlekten çekiş, direksiyon özellikleri ve ek ESP® işlevleriyle ESP®’nin işlevlerini genişletiyor. Yelpaze, son derece stabilden, son derece dinamiğe değişiyor.

SL donanım yelpazesi: Zengin kişiselleştirme çeşitliliği

Donanım detayları ve çok sayıda opsiyon, sportif-dinamikten lüks-zarife kadar farklı müşteri beklentilerini karşılayan bir kişiselleştirme çeşitliliği sunuyor. Metalik Hyper Blue ve MANUFAKTUR Monza Gray Magno olmak üzere ikisi SL’e özel, on iki gövde rengi, üç tente rengi ve çok sayıda yeni jant tasarımı olmak üzere zengin bir çeşitlilik sunuluyor. Daha keskin, daha zarif veya daha dinamik bir görünüm için üç dış tasarım paketi bulunuyor. SL 55 4MATIC+ standart olarak 19 inç AMG çok kollu alaşım jantlarla donatılıyor. İsteğe bağlı olarak gümüş veya mat siyah renkte seçenekleri devreye giriyor. SL 63 4MATIC+, 20 inçlik AMG 5 çift kollu alaşım jantlara donatılıyor. Aerodinamik olarak optimize edilen 5 çift kollu veya çok kollu iki model dahil olmak üzere jant çeşitliliği dokuz farklı seçenekten oluşuyor. Jant çeşitliliği; her ikisi de iki renk seçeneğine sahip 10 kollu 21 inç AMG alaşım ve 5 çift kollu 21 inç AMG dövme jantlarla tamamlanıyor.

Sürüş destek sistemleri ve MBUX: Arka planda akıllı yardımcılar

Sürüş destek sistemleri, çok sayıda sensör, kamera ve radar yardımıyla çevreyi gözlemliyor. Güncel C-Serisi ve S-Serisi nesillerinde olduğu gibi, sürücü, hız uyarlama, mesafe kontrolü, direksiyon ve şerit değiştirme gibi günlük sürüş koşullarında yeni veya geliştirilmiş sistemlerle destekleniyor. Sürüş destek sistemleri, bir tehlike söz konusu olduğunda sürüş koşullarının gereği olarak reaksiyon gösterebiliyor. Sistemlerin işleyişi, gösterge panelindeki yeni ekran konseptiyle görselleştiriliyor.

Gösterge panelindeki yeni yardım ekranı, tam ekran görünümünde sürüş destek sistemlerinin nasıl çalıştığını anlaşılır ve şeffaf bir şekilde gösteriyor. Sürücü; kendi otomobilini, şeritleri, şerit işaretlerini ve otomobil, kamyon ve iki tekerlekli araçlar dahil trafikteki diğer paydaşları 3-Boyutlu olarak görebiliyor. Destek sistemlerinin durumu ve çalışma şekilleri de yine bu ekranda görselleştiriliyor. Yeni animasyonlu destek ekranı, gerçek zamanlı 3 boyutlu bir sahneye dayanıyor. Bu dinamik ve kaliteli canlandırma, sürüş destek sistemlerinin çalışması şeklini daha anlaşılır ve şeffaf hale getiriyor.