Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni Nesil Bilişim Teknolojilerine Adapte Olan Mühendislere Talep Artıyor

Gençlerin kariyer platformu Youthall; otomasyon ve yapay zeka ile her gün evrim geçiren mühendislik alanında sektörün en etkileşimli zirvesi olan “Engineering Career Summit”i 5’inci kez düzenlemeye hazırlanıyor.

Yeni Nesil Bilişim Teknolojilerine Adapte Olan Mühendislere Talep Artıyor

 

Youthall, “Engineering Career Summit” ile geleceğin mühendislik kavramına ışık tutacak

 

Gençlerin kariyer platformu Youthall; otomasyon ve yapay zeka ile her gün evrim geçiren mühendislik alanında sektörün en etkileşimli zirvesi olan “Engineering Career Summit”i 5’inci kez düzenlemeye hazırlanıyor. Hem gençlere hem de işverenlere rehberlik etmek için 5-6-7 Aralık’ta online, 8 Aralık’ta ise Kolektif House Maslak’ta fiziksel olarak gerçekleştirecek zirvede, sektörlerinin lideri 40 firmadan 50’nin üzerinde konuşmacı gençlerle bir araya gelecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe, 4 Aralık tarihine kadar youthall.com web sitesi üzerinden başvurulabilecek.

 

Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşümle birlikte mühendislik kavramı da sürekli evrim geçiriyor. Bugün; siber güvenlik, veri bilimi ve yapay zekâ alanlarında uzmanlaşmış mühendislik profesyonellerine olan talep artarken, rekabetçi iş dünyasında avantaj sağlamak için genç mühendislerin teknik bilgilerini güncel tutmaları gerekiyor.

 

İş dünyasında; bilişim teknolojileri, yapay zeka, veri bilimi ve siber güvenlik gibi alanlarda artık mühendislik mezunu gençlere daha fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Youthall Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Aykan; “Mühendislik alanındaki yetenekler iş dünyasındaki taleplerle uyum içerisinde. Özellikle otomasyon, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi alanlarda uzmanlaşmış mühendisler büyük bir değer taşıyor. Teknik bilgiye ek olarak, problem çözme yetenekleri, iletişim becerileri ve takım çalışması da önemli hale gelmiş durumda” diye konuştu.

 

“Engineering Career Summit” geleceğin mühendislik kavramına ışık tutacak

Teknolojinin hızla gelişmesinin, mühendislerin rolünün de evrim geçirmesine ön ayak olduğunu belirten Aykan, “Talep gören mühendislik yetenekleri ve mesleğin kavramsal çerçevesi sürekli olarak değişiyor. Genç mühendislerin bu noktada gündemi çok yakından takip etmesi ve kendilerini sürekli güncel tutması gerekiyor. Youthall olarak; hem gençlere hem de işverenlere rehberlik etmek için 5-6-7 Aralık’ta online, 8 Aralık’ta ise Kolektif House Maslak’ta fiziksel olarak ‘Engineering Career Summit’i gerçekleştireceğiz. Bu sene 5. kez düzenleyeceğimiz zirvede; genç mühendisler ile iş dünyası profesyonellerini bir araya getirerek, hem geleceğin mühendislik kavramına ışık tutacak hem de şirketlerin genç mühendis adaylarına ulaşmasına ve işe alım imkanlarını paylaşmasına aracı olacağız” açıklamasında bulundu.

 

40 şirketten 50’den fazla üst düzey yönetici gençlerle buluşacak

Zirvenin ilk gününde Siemens, Boyner, Brisa, Akenerji, Mercedes-Benz Türk, Çimentaş, Migros, Aksa Akrilik, Nestle; ikinci gününde ETİ, Norm Holding, Ak Gıda, Socar, NTT Data, Aygaz, Mey Diageo, WAT Motor, Atasun Optik, Petrol Ofisi; üçüncü gününde Anadolu Efes, Çalık Enerji, CarrefourSA, Unilever, JTI, Henkel, Aydem Enerji, Allianz, Şişecam, Loreal firmalarının önde gelen isimleri, gençlere tecrübelerini ve tavsiyelerini aktaracak. Zirvenin fiziksel olarak Kolektif House Maslak’ta gerçekleşecek ve açılışını Youthall’un yapacağı son gününde ise; Enerjisa Üretim, P&G, Doğuş Otomotiv, Bulut Makina, Vestel, Prometeon, BAT, Kale, Coştunöz Holding, BilgeAdam Teknoloji, Metro Türkiye firmalarının yetkilileri geleceğin mühendisleriyle deneyim ve bilgilerini paylaşacak.

 

“Türkiye’nin etkileşimi en yüksek mühendislik zirvesini düzenliyoruz”

Zirveye her sene katılımın katlanarak arttığına dikkat çeken Aykan, “Her sene ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz Engineering Career Summit gençler tarafından yoğun bir talep görüyor. Gençler; mühendislik alanında öncü şirketlerin mühendislik yöneticileri ile bir araya gelerek mühendislik kariyerleri hakkında şirketlerden detaylı bilgiler alabiliyor. Liderler de deneyimlerini paylaşırken gençlerin beklenti ve yetenekleri hakkında gözlem yaparak detaylı bilgi sahibi olabiliyorlar. Yarattığımız bu sinerjinin her yıl daha çok insana ulaştığını görmek bizim için gurur verici” diye konuştu.

 

Başvurular 4 Aralık’ta sona eriyor

Üniversitelerin endüstri, bilgisayar, elektrik-elektronik, yazılım, makine, kimya gibi mühendislik bölümlerinde okuyan lisans & yüksek lisans öğrencileri ile yeni mezunların başvurabileceği Engineering Career Summit’e youthall.com web sitesi üzerinden 4 Aralık tarihine kadar kayıt yapılabilecek. Zirve sonrasında tüm katılımcılara platform tarafından e-sertifika ve çekiliş ile çeşitli hediyeler gönderilecek.