TeknoTalk

Yeni Nesil LG Gram Dizüstü Bilgisayar Serisi CES 2018’de Tanıtılacak

Yeni nesil LG Gram, Çok Yönlü ve Üst Düzey Performans Sunuyor

Yeni Nesil LG Gram Dizüstü Bilgisayar Serisi CES 2018’de Tanıtılacak.

2018 model dizüstü LG gram, kullanıcılarına daha uzun pil ömrü, daha güçlü performans ve çok daha sağlam bir kasa sunuyor.

LG CES 2018’de, üstün taşınabilirlik, gelişmiş güçlü performans ve rahat kullanılabilirlik özellikleri sunan yeni nesil LG gram dizüstü bilgisayarlarını tanıtacak. 2014 yılında son derece hafif olan dizüstü bilgisayar serisini pazara sunan LG; o dönemden beri tüketicileri, performanstan ödün vermeden sağladığı maksimum taşınabilirlik ile şaşırtıyor.

LG 2018 gram dizüstü bilgisayarlar, önceki seride yakalanan başarının sınırlarını, geliştirilmiş taşınabilirlik ve dayanıklılığın yanı sıra bir üst seviyeye yükseltilmiş işlemciler ve çok yönlü işlevsellik ile zorluyor. LG gram serisi, çalışanlara daha etkin iş yapma fırsatı sunarken aynı zamanda tüm medya içeriklerinin keyfini çıkarma imkanı da tanıyor.

Tek bir şarj ile tüm güne yayılan performans

Yeni geliştirilen modeller, piyasadaki en kolay taşınabilir dizüstü bilgisayar olma geleneğini devam ettiriyor. Oldukça verimli bir performans sunan 72Wh pil ile donatılan cihazın ultra inceliğe sahip gövdesi kullanıcılarına; tek bir şarj ile neredeyse bütün güne yayılan kullanım imkanı tanıyor.2 Cihaz, ufak boyutuna karşın kompakt tasarımı sayesinde daha geniş ekran kullanımına olanak sağlıyor. 14 inçlik model 14Z980, geleneksel 13 inçlik bir dizüstü bilgisayarla aynı boyutlara sahip olmasına karşın minimize edilmiş çerçeveli geniş ekran sunuyor.

8. nesil Intel Core i7 ve i5 işlemcilerinin yanı sıra SSD depolama özelliği ile donatılan LG’nin yeni gram ailesi, çok daha verimli ve fark yaratacak derecede hızlı bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. 10 saniyenin altına inen yükleme/başlatma süresiyle kullanıcılar, iş verimliliğini yüzde 40 oranında artırabiliyorlar. Daha hafif ve ufak ebatlarda olmasına karşın, daha düşük iç alana sahip kompakt dizüstü bilgisayarların aksine, LG gram ailesi kullanıcılarına ikinci bir SSD disk entegre etme imkanı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, büyük boyutlu video dosyalarını depolayabiliyorlar.

LG’nin yeni nesil gram modelleri, ABD Ordusu’na ait “MIL-STD 810G” adlı ısı, basınç ve darbeye dayalı yedi adet sıkı testlerinden başarıyla geçerek, en zorlu doğa ve çevre şartlarında da sorunsuz şekilde çalışabileceğini ortaya koyuyor. Cihaz, bu dayanıklı ve gelişmiş yapısını, genellikle uzay endüstrisinde tercih edilen, yüksek kuvvet ve düşük ağırlığa ihtiyaç duyulduğunda kullanılan nano karbon magnezyum metal alaşım yapısına borçlu. Bu sayede, yapısında geleneksel magnezyum kullanan cihazlara kıyasla yüzde 20 oranında daha fazla dayanıklılık sağlıyor.

Yeni Nesil LG gram Ailesi Kullanım Kolaylığını Ön Plana Çıkartıyor

LG gram serisi, kullanım kolaylığını artıran özelliklerle birlikte sunuluyor. Kullanıcılar, gece geç saatlere kadar arkadan aydınlatmalı klavye ile çalışabiliyorlar. Minimalist çizgisiyle dikkat çeken cihaz, aydınlatmasıyla kullanıcıların bulundukları ortama ambiyans katıyor. Hassas dokunmatik yüzey, parmak ucu kontrolünü daha pürüzsüz ve daha doğru bir işaretçi sistemi ile geliştiriyor. Web kamerası ekranın üst kısmında; görüntülü görüşmeleri mümkün kılarken, DTS Headphone X; zengin 1,5W Hi-Fi surround ses için 11,1 kanala kadar çok kanallı ses sağlıyor. Geliştirilmiş fan ise daha sessiz ve daha önce hiç olmadığı kadar az ısı yayıyor.

2018 model gram dizüstü bilgisayarlar; LG’nin Touch Screen, Parmak İzi Okuyucu ve Thunderbolt 3 gibi bilgi-işlem ürünlerine isteğe bağlı gelişmiş özellikler de ekleyebiliyor. LG’nin yeni IPS In-cell Touch teknolojisi ile gram; kompakt boyutunu koruyabildiği gibi geliştirilmiş dokunmatik ekran, dokunurken renk kayması olmadan daha narin, hassas bir kontrol sağlıyor. Parmak İzi Okuyucu, kullanıcıların tek bir düğmeye basarak aynı anda oturum açmalarına ve cihazı çalıştırmalarına olanak sağlıyor. Bunun yanı sıra ThunderboltTM 3, Mac ürünleriyle sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor ve veri aktarımını; USB Type-C’e göre sekiz kat daha hızlı desteklerken, 4K / 5K içeriğini, harici görüntülere kesintisiz aktarmayı mümkün kılıyor.

“Tüketicilere, maksimum taşınabilirlik; çok yönlülük ve yüksek performans sunan yeni nesil gram PC’leri tanıtmaktan gurur duyuyoruz.” diyen LG Electronics IT Bölüm Başkanı Chang Ik-hwan sözlerine şöyle devam ediyor;

“LG, en hafif dizüstü bilgisayarları üretme misyonunu sürdürürken, bu yeni nesil cihazları daha fazla çalışma verimliliği ve dayanıklılığı ile zenginleştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda, 2018 LG gram serisi, daha hızlı işlem kapasitesine sahip, çok yönlü ve hafif dizüstü bilgisayar isteyen kullanıcılar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.”

LG’nin en son gram dizüstü bilgisayarları gelecek aydan itibaren ABD pazarında, ilerleyen günlerde de diğer pazarlarda satışa sunulacak. CES süresince LG standını ziyaret edecek olan katılımcılar, LG gram’ın yeni özelliklerini deneyimleyebilecekler.

Exit mobile version