Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni nesil yatırım uygulaması Foneria yatırım turunda

Foneria, paya dayalı kitle fonlama turunu başlattı. 41,6 milyon dolar değerlemeye sahip Gri Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından geliştirilen Foneria, ön talep toplama sürecinde 3 bin 709 yatırımcıdan yaklaşık 38 milyon TL talep bildirimi almıştı.

Yeni nesil yatırım uygulaması Foneria yatırım turunda

 

Mobil uygulama üzerinden yeni nesil yatırım hizmeti sunan Foneria, paya dayalı kitle fonlama turunu başlattı. 41,6 milyon dolar değerlemeye sahip Gri Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından geliştirilen Foneria, ön talep toplama sürecinde 3 bin 709 yatırımcıdan yaklaşık 38 milyon TL talep bildirimi almıştı. Gri Finansal Teknolojiler A.Ş., fonbulucu platformunda devam eden turda Foneria projesiyle 25 milyon TL finansmana erişmeyi hedefliyor. Şirket, hedeflediği fon karşılığı paylarının yüzde 2.91’ini yatırımcılara arz edecek. Girişimin öngörüsü, 2024-2029 yılları arasındaki ilk beş yılda toplam 1,6 milyar TL ciro ile 1,4 milyar TL brüt kar elde etmek.

 

Tasarruf sahiplerinin yatırım tutarından bağımsız ve eşit şartlarla yararlanabileceği yeni nesil  yatırım uygulaması Foneria, fonbulucu platformunda yatırım turuna çıktı. Gelişen teknoloji ve dijitalizasyonun doğru kullanımıyla herkesin bilinçli yatırımcı olarak en iyi getiriyi elde edebileceği bir model kurma hayali ile Gri Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından projelendirilen Foneria, iki yıllık bir teknoloji yatırımı neticesinde 2023’ün ikinci çeyreğinde hayata geçti. Sade ve finansal jargondan uzak, perakende tüketicisinin satın alma ve kullanım alışkanlıklarına uygun olarak tasarlanan Foneria, yüksek kaliteli profesyonel yatırım hizmetini herkes için erişilebilir kılıyor.

Foneria, 31 Ocak Çarşamba günü başlayan yatırım turu öncesindeki ön talep toplama sürecinde büyük ilgi görerek 3 bin 709 yatırımcıdan yaklaşık 38 milyon TL talep bildirimi almıştı. fonbulucu kitle fonlama yatırımcılarına özel olarak 28,3 milyon dolar ön değerlemeden yatırım turunu başlatan şirket,  25 milyon TL finansmana erişmeyi hedefliyor ve tur sonucunda başarılı olduğu taktirde 2024-2029 yılları arasındaki ilk beş yılda toplam 1,6 milyar TL ciro ile 1,4 milyar TL brüt kar elde edeceğini öngörüyor.

Hedeflediği fon karşılığı paylarının yüzde 2.91’ini yatırımcılara arz edecek olan girişim, kampanyanın ilk beş günüde yatırım turuna en az bildirdiği ön talep tutarında iştirak eden yatırımcılara yatırım tutarlarına ilave olarak yüzde 12 bedelsiz pay verecek. Ayrıca yatırım turunun ilk 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan tüm yatırımcılar yatırım tutarlarına ilave olarak yüzde 8 bedelsiz pay sahibi olacak. Bu kampanyada asgari yatırım tutarı 1.000 TL olarak belirlenmiş.

“Yatırım fonlarına yönelik kişisel yatırım iştahını artırdık”

Foneria Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer İsfendiyaroğlu,

“Foneria olarak, çoğunluğu yüksek varlığa sahip olmayan Türk toplumunda yatırım kültürünü geliştirmek ve yatırımda fırsat eşitliğini sağlamak üzere yola çıktık. Fırsat eşitliği yanında, şeffaflığı, tarafsızlığı ve akılcılığı ilke edindik. 42 fon kurucusundan 560 adetten fazla fon alternatifi sunan Foneria, yatırımcı için Türkiye’nin en kapsamlı fon pazarı konumunda. Şeffaflık ve tarafsızlık anlayışıyla fon bazında sağladığı doğru ve rafine bilgi ile fonları inceleme, alternatifler arasında getiri karşılaştırma ve fonlara yatırım yapma imkânı sunarak sadece 8 ayda 12 bin üzerinde kayıtlı kullanıcı ve 700 milyon TL işlem hacmine ulaştık. Teknoloji ve müşteri hizmetleri alanında büyüme potansiyelini kanıtladık ve ülkemizde yatırım fonlarına olan kişisel yatırım iştahını da tetiklemiş olduk. Kısa vadede 40 bin kayıtlı kullanıcı ile 1 milyar TL yatırım büyüklüğünü, orta vadede ise 100 bin kayıtlı kullanıcı ile 5 milyar TL yatırım büyüklüğünü yakalayacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

Bu kampanya ile yatırımcıların giriş bariyeri ve yatırım maliyeti yüksek olan fintech alanında faaliyet gösteren ilk ‘invest-tech’ girişimine piyasanın farklı bir koşulunda avantajlı yatırım yapma imkanı bulacaklarını dile getiren Arif Özer İsfendiyaroğlu, yatırım teknolojileri alanında girişim sayısının az olmasından dolayı Foneria’nın yüksek büyüme ve güçlü bir exit potansiyelinde olduğunu da ifade etti.

Kampanya adresihttps://fnb.lc/foneria

Kampanya videosuhttps://fnb.lc/foneria-video