Sosyal Medya

Otomobil

Yeni ÖTV Matrağı Düzenlemesi TOGG’a Zam Sinyali Olarak Yorumlandı!

Yeni ÖTV matrah düzenlemesi özellikle 160 kW ve altı motor gücüne sahip elektrikli otomobilleri ilgilendiren bir düzenleme olarak karşımıza çıkınca bu konunun uzmanlarının TOGG'a zam sinyali olarak ifade ettikleri tweetleri peşi sıra gelmeye başladı.

Yeni ÖTV Matrağı Düzenlemesi TOGG’a Zam Sinyali Olarak Yorumlandı!

Elektrikli otomobiller satışlarının artığı bir dönemde yüzde 10’luk dilim biraz daha yükseltildi. Bu dilime girecek araç sayısı ne kadar artacak bilinmez ama 1 milyon 250 bin TL olarak yüzde 10’luk dilim 1 milyon 450 bin TL’ye çıkarıldı.

Ancak yeni ÖTV matrah düzenlemesi özellikle 160 kW ve altı motor gücüne sahip elektrikli otomobilleri ilgilendiren bir düzenleme olarak karşımıza çıkınca bu konunun uzmanlarının TOGG’a zam sinyali olarak ifade ettikleri tweetleri peşi sıra gelmeye başladı.

Bu yeni ÖTV Matrağ düzenlemesiyle,

Halihazırda 1.650.000 lira bandındaki Togg T10X, Skywell ET5, Renault Megane E-Tech, Hyundai Ioniq 6 gibi modeller 1.914.000 liraya kadar aynı ÖTV ile satın alınabilecek. Özellikle Togg’un fiyatının 2024’te 1,9 milyon liraya kadar çıkması mümkün olacak.

“Halihazırda 1.650.000 lira bandındaki Togg T10X, Skywell ET5, Renault Megane E-Tech, Hyundai Ioniq 6 gibi modeller 1.914.000 liraya kadar aynı ÖTV ile satın alınabilecek.”

 

 

YÜZDE 10’LUK DİLİME GEÇEN MODELLER

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, Resmi Gazete’de yayımlanan elektrikli araç ÖTV matrah güncellemesi sonrasında yüzde 10’luk dilime giren otomobillerin listesini paylaştı. İşte herkesin merak ettiği matrahı değişen marka ve modellerin tam listesi..