Sosyal Medya

Samsung

Yeni Samsung Galaxy S23 Serisi Karşımızda!

Samsung, premium akıllı telefon deneyiminde yeni bir dönemi başlatıyor. Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 cihazlarının yer aldığı bugüne kadar geliştirilmiş en güçlü Galaxy S Serisi, yapay zeka teknolojisiyle fark yaratan kamerası, şık ve etkileyici tasarımının yanı sıra ileri teknolojik özellikleriyle standartları yeniden belirliyor.

Samsung, bugüne kadarki en güçlü Samsung Galaxy S Serisi’ni tanıttı

Premium akıllı telefon deneyiminde yeni bir çağ başlıyor…

Samsung, premium akıllı telefon deneyiminde yeni bir dönemi başlatıyor. Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 cihazlarının yer aldığı bugüne kadar geliştirilmiş en güçlü Galaxy S Serisi, yapay zeka teknolojisiyle fark yaratan kamerası, şık ve etkileyici tasarımının yanı sıra ileri teknolojik özellikleriyle standartları yeniden belirliyor.

 

Samsung, yeni Galaxy S23 Serisi’nin bugüne kadarki en güçlü kamerası ile herkese kendi yaratıcılığını keşfetme özgürlüğü sunuyor. Kullanıcılar artık yapay zeka (AI) desteğiyle, gerçek film karelerini aratmayan Nightography özellikli videolar da çekebilecek.

Galaxy S23 Serisi için özel geliştirilmiş Snapdragon® 8 Gen 2 Mobil Platformu’  ise geleceğin oyun deneyiminin kapılarını aralıyor, oyunseverlerin güç ve performans beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Galaxy S23 Serisi’nin ezber bozan inovasyonları ise bu kez daha çarpıcı bir tasarım diliyle sunuluyor. Seri’nin tasarımında, Samsung’un sürdürülebilirlik çalışmalarıyla paralel olarak, bir önceki tüm Samsung Galaxy akıllı telefonlarla kıyaslandığında daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanılıyor. Samsung Galaxy kullanıcılarının uzun süredir severek kullandığı yerleşik S Pen ise üretkenlik, not alma, hobiler ve daha fazlası için yeni seçenekler sunuyor.

 

Samsung Electronics Mobil Dünya Başkanı ve CEO’su TM Roh, yeni Galaxy S23 Serisi ile ilgili şunları söyledi:

“Teknolojinin dönüştürücü etkisi, insanlara sunduğu yeniliklerin ötesinde, daha iyi bir geleceğe yaptığı katkıyla da ölçülmeli. Galaxy S23 Ultra ve Galaxy S Serisi cihazlarımızın tamamı, güvenli ve premium akıllı telefon deneyimi için yeni standartları belirliyor. Güçlü performansla kalıcı inovasyonu birleştiriyor, yüksek performans kavramına yeni bir boyut kazandırıyoruz.”

Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi ise,

“Samsung olarak, yeni Galaxy S Serisi ile inovasyon mirasımızı daha da ileri taşıyoruz. Profesyonel düzeydeki kamera sisteminin daha akıllı hale geldiği Galaxy S23 Serisi, Galaxy akıllı telefonların sunduğu en iyi fotoğraf ve video performansını vadediyor. Ayrıca, Galaxy ekosisteminde sunduğumuz bağlantılı özellikler artık kullanıcılara hiç olmadığı kadar kolay ve kusursuz bir deneyim yaşatacak. Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü Galaxy cihazları, Türkiye’deki kullanıcılarımızla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.”

Samsung, bugüne kadarki en gelişmiş kamera sistemini Galaxy S23 Serisi ile sunuyor

Yeni Galaxy S23 Ultra, hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçılara en çarpıcı kareleri daha kolay yakalama olanağı sunuyor. Samsung Galaxy’nin gelişmiş kamera sistemi, neredeyse tüm ışık koşullarına uygun olarak, en ince detayları dahi yakalayabilecek şekilde geliştirildi. İyileştirilmiş Nightography özellikleri, Galaxy S Serisi’nin fotoğrafları ve videoları her ortamda en iyi hale getirebilmesini sağlıyor. Yapay zeka destekli görüntü sinyali işleme (ISP) algoritması sayesinde, ışığın yetersiz olduğu ortamlarda çekilen görüntüleri bozabilen görsel gürültü otomatik olarak düzeltiliyor. Yeni Galaxy S23 Serisi’nde Nightography özelliği video kamerasına da gelirken, Galaxy S23 Ultra’da videonun yanı sıra yenilenen selfie kamerası (ön kamera) için de Nightography özelliği sunuluyor.

 

Samsung Galaxy cihazlarında bir ilk olarak, Galaxy S23 Ultra’nın yeni 200MP Adaptive Pixel Sensörü, unutulmaz anları olağanüstü ayrıntılarla yakalıyor. Bunların yanı sıra, aynı anda birden fazla yüksek çözünürlüklü görseli işleyebilen piksel gruplama teknolojisi de kullanılıyor. Galaxy S23 Serisi, hızlı otomatik odaklanma özelliğinin yanı sıra Galaxy telefonlarda ilk defa sunulan Galaxy Süper HDR selfie kamerası da yer alıyor. Ön kamera, 30fps hızdan 60fps hıza geçebiliyor ve bu sayede, fark edilebilir bir biçimde daha iyi fotoğraflar ve videolar çekebiliyor.

Yeni Galaxy S23 Serisi ile yaratıcılığı artıran birçok uygulama geliyor

Yaratıcılığın denetimini tamamen kendi eline almak isteyen ve kişiselleştirilmiş bir kamera arayan kullanıcılar için, Galaxy S Serisi fotoğrafçılık deneyimini bir üst seviyeye taşıyan araçlar sunuyor. Yalnızca Samsung Galaxy cihazlarında kullanılabilen Expert RAW uygulaması, RAW ve JPEG formatlarına DSLR stilinde görüntü çekme ve düzenleme olanağı sunuyor. Böylelikle kullanıcılar yanlarında ağır kamera ekipmanları taşımak zorunda kalmıyor. Bu uygulama sayesinde Çoklu-Pozlama özelliğiyle deneysel ve sanatsal fotoğraflar elde edilebiliyor. Buna ek olarak kullanıcılar, Samsung Kamera uygulamasında veya Expert RAW uygulamasında bulunan Astrophoto ayarlarını kullanarak Samanyolu’nun en net görüntülerini yakalayabiliyor. Ayrıca, Galaxy Watch5 Serisi’ndeki ‘Camera Controller’ uygulamasının yeni yakınlaştırma özellikleri sayesinde, kullanıcılar en mükemmel kareleri doğrudan akıllı saatlerini kullanarak da çekebiliyor.

Samsung’un yeni Galaxy S23 Serisi’nin kamerasında kullanıcılara sunduğu diğer yenilikler ise şunlar:

Düşük ışık gibi normalde görüntüde bulanıklık yaratacak durumlarda, çift optik görüntü sabitleme (OIS), Galaxy S23 Ultra’da tüm açılarda net görüntüleme sunuyor. Gelişmiş 8K video ile videolar artık daha geniş açı ve saniyede 30 kare hızla sinemayı andıran bir atmosfer sunuyor. Gelişmiş nesne-tabanlı Yapay Zeka ise saçlar ve gözler gibi en ince yüz hatlarına kadar her bir detayı analiz ediyor. Bu sayede görüntüsü çekilen kişinin dinamik özellikleri görüntüye tam anlamıyla yansıyor. Daha da gelişmiş bir video deneyimi sunmak üzere, Galaxy Buds2 Pro kulaklıkların yeni 360 Derece Ses Kayıt özelliği ise kullanıcıların çok boyutlu ses kaydı almasını sağlıyor.

Mobil oyunun deneyiminde önemli bir eşik daha aşıldı

Hem içerik üreticileri hem de oyun tutkunları için sınırları zorlayan inovasyonlar üreten Samsung, yeni Galaxy S23 Serisi’nde de bu geleneği sürdürüyor. Samsung ve Qualcomm, Samsung Galaxy deneyimini yepyeni Qualcomm Snapdragon® 8 Gen 2 Mobil Platformu’yla optimize etti. Böylece bir Samsung Galaxy akıllı telefon için bugüne kadar geliştirilen en güçlü ve verimli platformla beraber en hızlı Snapdragon da kullanıma sunulacak. Tüm bunların yanı sıra Galaxy S23 Ultra, 5000mAh güce sahip piliyle kendi boyutunu büyütmeden cihazın güçlü kamerasını destekliyor.

Yeni tasarlanan CPU mikro mimarisi, Galaxy S23 Serisi’nin işlemci kabiliyetini Galaxy S22 Serisi’ne göre yüzde 30 oranında arttırıyor. Samsung Galaxy’nin yüksek verimliliğe sahip NPU mimarisi, performans-güç dengesinin sağlanması için yüzde 49 oranında optimize edildi. Diğer yandan, yapay zeka algoritması da kullanıcıların efsanevi fotoğraflar ve videolar çekebilmesini sağlıyor. Galaxy S23 Serisi’ndeki en önemli iyileştirmelerden biri GPU optimizasyonu. Seri’de kullanılan GPU (grafik işlemcisi), Galaxy S22 Serisi ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 41 daha hızlı. Böylece, bir akıllı telefondan yüksek performans bekleyen kullanıcılara da hitap ediyor.

 

Galaxy S23 Ultra, geleceğin dijital realizm dünyasına giriş yaptığımız bu dönemde, oyun dünyasında yaygınlaşmaya başlayan gerçek zamanlı ışın izlemeyi mümkün kılıyor. Kullanıcılar, her bir ışını takip edebilen bu teknoloji sayesinde, her sahneyi daha gerçekçi bir biçimde görüntüleyebiliyor. Tüm Galaxy S23 Serisi modellerinde yer alan ve boyutu genişleyen Samsung Galaxy Cihaz Soğutma özelliğiyse oyunseverlerin heyecanını hiçbir zaman yarıda bırakmıyor.

 

Tüm bu güçlü özelliklere uygun olarak Galaxy S23 Ultra, daha keskin köşelere sahip 6,8-inç kavisli ekranıyla daha geniş ve düz bir yüzey alanı sunuyor. Böylece bir Samsung Galaxy akıllı telefonda mümkün olan en iyi görsel deneyimi vadediyor. Samsung Galaxy’nin yeni ‘Artırılmış Konfor’ özelliği, kullanıcıların renk tonlarını ve kontrast seviyelerini uyarlamasına olanak veriyor. Bu özellikle birlikte, gece kullanımında telefon ekranının neden olabileceği göz rahatsızlıkları azalıyor. Görüntü İyileştirme özelliğiyse artık iki değil üç ışık seviyesine göre kendini uyarlayarak gündüz kullanımında da parlamayı azaltıyor.

Yeni Galaxy S23 Serisi, gelecek nesiller düşünerek tasarlandı

Galaxy S23 Serisi, insan yaşamını zenginleştiren ve gezegenimizin geleceği düşünülerek tasarlanan premium teknolojilerde çıtayı yükseltiyor. Galaxy S22 Serisi’nde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemelerin oranı Galaxy S23 Serisi cihazlarda daha da artıyor. Galaxy S22 Serisi’nde geri dönüştürülmüş malzemelerle üretilen bileşenlerin sayısı 6 iken, bu sayı Galaxy S23 Serisi’nde 12’ye yükseldi. Bu malzemeler arasında geri dönüştürülmüş alüminyum ve geri dönüştürülmüş cam malzeme kullanılıyor. Bunlara ek olarak atık balıkçı ağlarından , su bidonu ve pet şişe atıklarından elde edilen geri dönüştürülmüş plastik malzemeler de telefon bileşenleri arasında yer alıyor.

 

Yeni Galaxy S23 Serisi, aynı zamanda uzun süreler boyunca kullanım için daha fazla dayanıklılık sunan Corning® Gorilla® Glass Victus® 2’nin kullanıldığı ilk cihaz Serisi. Bu malzeme, yüzde 22 oranında daha fazla geri dönüştürülmüş içeriğe sahip . Ayrıca, Galaxy S23 cihazlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş kağıt malzemeden yeniden tasarlanan kutu ambalajlar kullanılıyor. Yeni Galaxy S23 Serisi, daha düşük çevresel etkiye sahip olduğu için UL ECOLOGO® sertifikasına da layık görüldü.

 

Galaxy S23 Serisi’nin sunduğu premium deneyim, dört nesil boyunca işletim sistemi ve beş yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak. Uzun dönem kullanım için kullanıcılar ayrıca kaza kaynaklı hasarlar ve onarım gereksinimleri için sunulan Samsung Care+ gibi birçok hizmeti kullanabilecek.

Kullanıcı dostu güvenlik ve gizlilik özellikleriyle şeffaf bir cihaz deneyimi

Galaxy S23 Serisi’ndeki akıllı telefonların her biri, Samsung’un uçtan uca Samsung Knox korumasına sahip. Samsung Knox, şu anda piyasada bulunan diğer tüm mobil cihaz, platform veya çözümden daha fazla resmi ve sektörel sertifikaya sahip. Samsung Galaxy’nin Güvenlik ve Gizlilik Gösterge Panosu, kullanıcı verilerine kimlerin erişebildiği ve ne şekilde kullanıldığına dair eksiksiz bir denetim sunuyor. Kullanıcılar, tek bakışta kişisel verilerinin risk altında olup olmadığını kolayca görebiliyor ve daha güvenli bir deneyim öneriler alabiliyor. Kullanıcılar, daha fazla güvenliğe ihtiyacı olduğunda, Knox Vault güvenlik platformu, güvenlik açıklarına karşı Galaxy S23 Serisi’nde önemli verileri cihazın kalan kısmından ve işletim sisteminden ayırabiliyor.

Bağlantılı yaşam tarzlarıyla daha fazla özgürlük ve esneklik 

Yeni Samsung Galaxy S Serisi’nin tüm modellerinde, bağlantılı deneyimlerin yeni özellikleri göze çarpıyor. Samsung Galaxy bilgisayarlarla tabletler arasında fare ve klavye bağlantısı kuran Samsung Çoklu Denetim özelliği artık Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ ve Galaxy S23’te de kullanılıyor. Bu sayede cihazlar arası geçişte mükemmel bir esneklik sunuluyor. Ayrıca, gelişmiş metin kullanımı URL gibi metinleri cihazlar arasında kopyalama ve yapıştırmayı daha kolay hale getiriyor.   Böylece kullanıcılar bir cihazda başladıkları işe bir diğer cihazda devam edebiliyor. Galaxy S23 Ultra’da Google Meet ile birlikte Samsung Notes ve S Pen kullanılabiliyor ve görüntülü konuşmalar artık daha işlevsel hale geliyor. Google Meet’in Canlı Paylaşım özelliği ise bir görüşmedeki katılımcılar kendi cihazlarından belge üzerinde değişiklik yapabiliyor. Bu sayede belgeleri paylaşımlı tek ekrandan görüntüleme ihtiyacı ortadan kalkıyor.

 

Galaxy S23 Serisi ilhamını doğadan alan Phantom Black, Cream, Green ve Lavender olmak üzere dört farklı mat renk seçeneğiyle satışa sunulacak.

 

Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 akıllı telefonlar 17 Şubat 2023 tarihinden itibaren çevrimiçi satış kanalları, operatörler ve https://shop.samsung.com/tr/ üzerinden ön satışa sunulacak.