Sosyal Medya

Donanım

Yeni Samsung Gear VR Satışa Sunuldu

Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR'ın yeni versiyonu Innovator Edition dikkat çekici fiyatıyla satışa sunuldu.

Samsung’un sanal gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR’ın yeni versiyonu Innovator Edition dikkat çekici fiyatıyla satışa sunuldu.

Samsung’un sanal gerçeklik cihazı Samsung Gear VR bildiğiniz gibi geçtiğimiz Eylül ayında Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge modelleri ile birlikte tanıtılmış ve tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarmıştı. Cihaz Note 4’ten gücünü alırken, bambaşka bir deneyim sunacağı iddia edilmişti.

Mart ayında Samsung’un tanıttığı yeni amiral gemileri Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile birlikteyse başka bir Gear VR modelinin geleceği belirtilmişti. S6 modellerine özel bir Gear VR üzerinde çalışıldığı bildirilmiş ancak ürünün ne zaman satın alınabileceği ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmamıştı.

Samsung bugün itibariyle yeni nesil sanal gerçeklik cihazı Gear VR Innovator Edition’ı satışa sundu. Yeni modelin ABD satış fiyatı ise 199.99 dolar gibi makul sayılabilecek bir miktar.

Gear VR Innovator Edition modeli Samsung’un resmi web sitesinden alınabileceği gibi, ABD vatandaşları için Best Buy üzerinden de satışa sunuldu. Galaxy Note 4 versiyonuna göre daha hafif, daha küçük, yenilenmiş şeritler ve havalandırmayı güçlendiren yeni dahili fan sistemiyle gelen Gear VR Innovator Edition, S6’lardaki sekiz çekirdekli Exynos 7420 ile birlikte daha güçlü bir performans sunuyor.

gear-vr

Şimdilik piyasadaki en güçlü sanal gerçeklik cihazı olarak görülen Gear VR Innovator Edition her ne kadar son kullanıcı tarafından satın alınabilinecek olsa da, satıştaki tüm versiyonların “tamamlanmış” halleri olmadığını hatırlatmamız gerekiyor. Bir başka deyişle cihazlar şimdilik daha çok geliştiricilere hitap ediyor.