Sosyal Medya

Mobil

Yeni Snapdragon 632, 439 ve 429, Dual Kamera Orta Sınıfa Geliyor

Yeni Snapdragon 632, 439 ve 429, Dual Kamera Orta Sınıfa Geliyor. Bütçe Dostu olarak gösterilen Orta Kademe Telefonlara daha fazla güç verecek yeni Snapdragon Mobil İşlemciler duyuruldu.

Yeni Snapdragon 632, 439 ve 429 Bütçe Dostu Telefonlara Daha Fazla Güç Vaat Ediyor

Qualcomm’un Yeni Snapdragon Mobil Çipleri, Çift Kamerayı Orta Sınıfa Getiriyor.

Bazı istisnalara dışında bütçe dostu orta kademe akıllı telefonlar, üst seviye akıllı telefonların özelliklerine pek ayak uydurmuyor. Bunlarda birisi de çift kamera…

Hala fiyatları aşağıya çekmek isteyen üreticiler ilk olarak çift kamera kullanmamayı tercih ediyor. Neyseki şimdi Qualcomm çıkardığı yeni mobil işlemci alternatifleri ile üreticilerin işini kolaylaştırıyor.

Çinli mobil işlemci devi yeni Snapdragon 632, 439 ve 429 işlemcilerini piyasaya sürüyor. Bu üç modelin hepsi dual-camera / çift kamera özelliklerini daha sıradan telefonlara getirmeyi vaat ediyor.

Yeni Snapdragon 632 Özellikleri!

8 çekirdekli yeni Snapdragon 632 şaşırtıcı derecede portre ve telefoto çekimlerinde kullanılabilecek iki 13 Megapiksellik arka kameraları destekliyor. Bir önceki Snapdragon 626 modeline göre yüzde 40 daha hızlı ve 4K görüntü yakalama becerisine ve FHD + çözünürlüklü ekranlar için yeterli güç üretebilecek.

Hücresel Modemi gelişmiş LTE desteği sunuyor. İçerisindeki Adreno 506 Grafik işlemcisi yaklaşık yüzde 10 daha hızlı performans sergileyecek; modern 3D oyunları destekleyebilecek bir çip olarak görülüyor.

AI işleme, yüz kilidi ve nesne algılama ve neural network görevleri için de önemli destekler sağlayabilecek güçte.

8 Çekirdekli Snapdragon 439 ve Snapdragon 429

8 çekirdekli Snapdragon 439 ve dört çekirdekli 429, daha düşük maliyetli cihazlar için taban çizgisi kalitesinin artırılmasına daha fazla odaklanıyor. Dual Kamera Desteğini minumum 8 Megapiksel seviyesine çıkaracak ancak 4K desteği sunmayacak. Ancak AI – Yapay Zeka işlemlerinden performansı (Snapdragon 430 ve 425’e göre) yüzde 25 daha yukarılara çıkaracak.

Esas sıçramalar aslında Grafik işlemcisi tarafında geliyor. 439 içindeki Adreno 505 yüzde 2o daha hızlı iken; 429 içindeki Adreno 504 yüzde 50 daha fazla hız getiriyor.

Oyun tarafında çok iyi şeyler vaat ettiğini söyleyemeyiz. 429 sadece HD + ekranları idare edebilir gibi görünüyor. normal LTE desteği ile telefonunuzun genel performansını makul seviyelerde tuttuğunu söyleyebiliriz.

Qualcomm’un bu yeni işlemcilerini kullanan cihazları bu yılın ikinci yarısından itibaren görmeye başlayabiliriz. Çift kameralı fotoğrafçılığın artık heryerde olacağını, düşük bütçeli telefonlarda bile makul sonuçlar verecek çift kamera desteğini görmeye başlayabiliriz.

Qualcomm