TeknoTalk

Yeni Sony Master 4K TV Serisi Netflix’i Mükemmel Gösterecek

Sony Yeni Master 4K TV Serisini Duyurdu

“En iyinin en iyisi”.  Netflix Kalibre Edilmiş Mod Eklendi. İşte Detaylar!

Yeni Sony Master 4K TV Serisi Netflix’i Mükemmel Gösteriyor. Yeni Sony Master 4K TV Serisi hem OLED hemde LCD modelleri ile satışa sunuluyor.

Sony yaz ortasında yeni TV serisi duyurarak aslında alışılmadık bir adım atıyor. Şirket, OLED ve LCD 4K HDR TV’leri CES’te güncellediğini duyurdu, ancak bu yıl için pek bir şey yapmadı.

New York City’de bugün “bir başyapıt ortaya çıktı” sloganına sahip olan bir etkinlikte, Sony Electronics başkanı ve COO Mike Fasulo, şirketin yeni amiral gemisi setlerini (Master Serileri olarak adlandırdı) duyurdu.

Netflix gibi kaliteli içerik oluşturucuların emeklerinin boşa gitmemesi için objektiften oturma odasına kadar kaliteyi yansıtmak için tasarlanmış yeni modeller geliyor.

Sony’nin TV işini yöneten Kazuo Kii;

“Master Serileri, bir üretim stüdyosunda profesyonel bir monitöre yaklaşan görüntü kalitesi sağlıyor” diyor ve ekliyor:“En iyinin en iyisi”.

Yeni Sony Master 4K TV Serisinin iki modeli var; A9F (OLED) ve Z9F (LED).

Yeni X1 Ultimate görüntü işlemcisini içeriyor – Sony’nin televizyona verdiği en güçlü yonga – şirketin ilk olarak CES’te prototip olarak gösterdiğini hatırlatalım.

Master Serisi önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacak ve fiyatlandır çıkışına yakın açıklanacak.

Merak edenler için hemen söyleyeyim; Sony’nin diğer TV’leri gibi, en yeni modeller Android TV‘yi çalıştırıyor ve ses kontrolleri için Google Asistan ve Alexa’yı destekliyor.

Netflix için Özel Mod- Netflix Kalibre Edilmiş Mod 

Sony’nin en uygun kalibrasyon ve resim performansı için Portrait Displays ve SpectraCal ile çalıştığını söylendi. Ayrıca şirket, Netflix ile yeni bir “Netflix Kalibre Edilmiş Mod” da işbirliği yaptı. Bu, görüntüyü tam olarak amaçlandığı gibi görmeniz anlamına geliyor. Bu, derecelendirme ve işleme sonrası bir görüntüde olduğu gibi.

Resim düzeltmelerinin yanı sıra, A9F OLED modeli ses ve Sony’nin Akustik Yüzey hoparlör sistemini bir merkez aktüatör ve bir subwoofer kanalı ekleyerek geliştirir; bu da TV’nin kendi başına 3.1 ses üretebilmesini sağlar.

Yeni Sony Master 4K TV Serisi

The Verge

Exit mobile version