Sosyal Medya

Android

Yeni Sony Xperia 5 III Compact ABD’de satışa sunuldu!

Sony'nin amiral gemisi yeni telefonu üçlü kamera seti, Snapdragon 888 çip ve 6.1 inç 120Hz ekran özellikleriyle satışa sunuldu. Merak edilen fiyatı ise 1000 dolar olarak açıklandı.

Sony’nin 1.000 $ ‘lık Xperia 5 III Compact ABD’de satışa sunuldu!

Sony’nin amiral gemisi yeni telefonu üçlü kamera seti, Snapdragon 888 çip ve 6.1 inç 120Hz ekran özellikleriyle satışa sunuldu. Merak edilen fiyatı ise 1000 dolar olarak açıklandı.

Sony aslında özellikle ABD’de çok fazla akıllı telefon satmıyor, bu nedenle yenisi, özellikle de üst düzey bir modelin gelmesi her zaman büyük bir haber olarak değerlendiriliyor… Ars Technica‘nın bildirdiğine göre, geçen yıl diğer bölgelerde piyasaya sürüldükten sonra, Xperia 5 III artık 1.000 $ karşılığında Amerika Birleşik Devletleri’nde de mevcut.

Hemen özelliklerine bir bakalım, Xperia 5 III, şirketin tüketici amiral gemisi Xperia 1 III’ten biraz daha küçük ancak oldukça benzer özelliklere sahip.

Snapdragon 888 SoC, 6.1 inç 2.520 x 1.080 (21:9) 120Hz ekran, 8GB RAM (1 III için 12GB ile karşılaştırıldığında) ve 128GB depolama ile birlikte 12 megapiksel üçlü kamera kurulumu ile birlikte geliyor. Bu kameralar ise bir ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş ve 12 megapiksel 3x telefoto’dan oluşuyor. Gorilla Glass 6 ekran ve IP65/68 su geçirmezlik  standardını sunuyor ve Sony’nin tipik kare tasarım şekillerine pek aldırmazsanız çok kaliteli görünüyor.

Ekran tarafında, 10 bit renk derinliği sunar ve “CineAlta tarafından destekleniyor” (üst düzey sinema kameralarının adı), bu nedenle doğru renkleri ve ten tonlarını göstermede oldukça başarılı olduğu kanıtlanıyor.

Sony, kameraların özellikle yüksek çözünürlüklü olmasa da, “özellikle Xperia için kalibre edilmiş” Zeiss lenslerine sahip olduklarını söyleniyor. Ana kamerası, AF ve AE izleme ile 20 fps seri çekim hızları sunarken, yığılmış bir arka aydınlatmalı Exmor RS görüntü sensörü de var.

Video tarafında, 120 fps’ye kadar 4K HDR ile CineAlta tarafından desteklenen Cinematography Pro’yu kullanıcısına sunuyor.

Özetle, bu model kesinlikle, fotoğraf veya video ile ilgilenen kişiler için tasarlanmış, kamera öncelikli bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. ABD pazarına göre amiral gemisi telefonlar civarında fiyatlanmış ve 1.000 dolara satışa sunuldu.