Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni USB 4 standardı mevcut USB-C kablosuyla bile hızı iki katına çıkarıyor!

Ufukta USB 4'ün yeni, süper hızlı bir sürümü var ve bundan yararlanmak için yepyeni bir kablo satın almanız gerekmeyecek. USB Promoter Group, yeni nesil USB Sürüm 2.0 standardının "yayınlanmayı beklediğini - pending release" ve mevcut USB 4 konektörlerinin bant genişliğini 40 Gbps'den 80 Gbps'ye kadar yani mevcudun iki katına çıkaracağını duyurdu.

Bir sonraki USB standardı USB 4 Version 2.0, eski USB-C kablosuyla bile mevcut hızları ikiye katlayacak

Yeni USB 4 standardı mevcut USB-C kablolarıyla hızı iki katına çıkarıyor! 40 Gbps’lik USB-C kablo kabloları, yeni USB 4 Version 2.0 standardı ile 80 Gbps’ye kadar hızlara ulaşabilecek.

Ufukta USB 4’ün yeni, süper hızlı bir sürümü var ve bundan yararlanmak için yepyeni bir kablo satın almanız gerekmeyecek. USB Promoter Group, yeni nesil USB Sürüm 2.0 standardının “yayınlanmayı beklediğini – pending release” ve mevcut USB 4 konektörlerinin bant genişliğini 40 Gbps’den 80 Gbps’ye kadar yani mevcudun iki katına çıkaracağını duyurdu.

Şaşırtıcı bir şekilde, yeni standart önceki USB 4 kablolarıyla da geriye dönük olarak uyumlu olacak.

Yapılan açıklamada güncellenmiş USB4 standardının temel özelliğinin ise, “Mevcut 40 Gbps USB Type-C pasif kablolar ve yeni tanımlanmış 80 Gbps USB Type-C aktif kablolar kullanılarak yeni bir fiziksel katman mimarisine dayanan 80 Gbps’ye kadar hızlarda çalışmak mümkün olması” gösterildi.

USB promotör Grubu, bunun nasıl mümkün olabileceğine ilişkin ayrıntıları ise henüz açıklamadı.

Yeni USB 4 ver 2.0 standardının tüketicilere gerçekten ne zaman ulaşacağı henüz belli değil. USB Promoter Group, basın açıklamasında, “güncellemenin şu anda özellikle geliştiricileri hedef aldığını da” söyledi, bu nedenle son tüketici olarak bu yeni süper hızlı konektöre sahip bilgisayarları veya cihazları bizim görmemiz biraz zaman alabilir.