Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni Yandex Çözüm Portföyü Türkiye’deki uygulama geliştiricilerinin gelirlerini artıracak

Web ve mobil uygulamalar konusunda hızlı bir gelişme kaydeden Türk uygulama geliştiricileri, Yandex'in sunduğu araçlarla hem gelirlerini artırabilecek hem de yeni uygulamalar için yeni fırsatlar yakalayacak.

Yeni Yandex Çözüm Portföyü Türkiye’deki uygulama geliştiricilerinin gelirlerini artıracak

 

Web ve mobil uygulamalar konusunda hızlı bir gelişme kaydeden Türk uygulama geliştiricileri, Yandex’in sunduğu araçlarla hem gelirlerini artırabilecek hem de yeni uygulamalar için yeni fırsatlar yakalayacak.

 

Uluslararası teknoloji şirketi Yandex, Türkiye’deki uygulama sektörü için yeniden tasarladığı araç ve hizmet portföyünü pazara sundu. Yandex, bu araç ve hizmet portföyünde uygulama sahiplerinin reklamlardan daha fazla kazanç sağlamasına yardımcı olan Yandex Reklam Ağı’nı (Yandex Advertising Network), yeni ve hızla gelişen uygulamalara gelir artırma hizmeti veren Easy Monetization’ı (Kazanç Sağlama) ve hepsinin bir arada toplandığı analiz platformu AppMetrica’yı sunarak sektöre katkı sağlıyor.

 

Türkiye’nin uygulama sektörü hızla büyümeye devam ediyor. 2022 yılında yaklaşık 1,39 milyar ABD doları olan uygulama gelirlerinin 2027 yılında 2,18 milyar ABD dolarına yükseleceği tahmin ediliyor. Türkiye her yıl uygulama indirmelerinde ilk 10’da yer alıyor; bu da pazardaki uygulama geliştiricileri için büyük bir potansiyel olduğunu gösteriyor.

 

Uygulama sektörünün hızla gelişmesinden faydalanmak isteyen uygulama sahiplerinin büyüme stratejilerini ilerletebilecekleri fırsatları keşfetmeleri gerekiyor. Yandex Ads çatı markası altında sunduğu araç ve hizmetlerle, Türk uygulama sektöründeki uygulama geliştiricilerini etkili araçlarla donatarak gelirlerini artırabilmesini ve geliştiricilerin uygulama performanslarını kapsamlı bir şekilde takip etmeyi amaçlıyor.

 

Yandex Reklam Ağı, uygulamaları ve reklam verenleri buluşturuyor

 

Dünyanın önde gelen reklam platformlarından biri olan Yandex Reklam Ağı, Doğu Avrupa, BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu), Asya ve Orta Doğu’nun dört bir yanından milyonlarca reklam vereni binlerce uygulamayla bir araya getiriyor. Yandex’in sunduğu yapay zeka temelli akıllı teknolojiler ve çeşitli reklam formatları, uygulamaların reklamdan kazanç sağlayarak kullanıcıların gelirlerini artırmalarına olanak sağlıyor. Ağ içinde sağlanan sıkı reklam denetimi hem yerel yasal gerekliliklerle uyumluluğu hem de olumlu kullanıcı deneyimini garanti altına alıyor.

Yandex Reklam Ağı, yalnızca Apple’ın App Store’u ve Google Play’den değil, aynı zamanda çeşitli mobil mağazaların uygulamalarından da gelir elde etme fırsatı sunuyor. Android, iOS, Flutter, Unity gibi başlıca geliştirme platformlarını da destekleyen bu çözüm paketi, üstelik, müşterilerine uygulamalarındaki kazanç sağlama kurulumuna da esnek entegrasyon seçenekleri sunuyor: Üçüncü taraf bir mobil arabulucuya entegrasyon sağlayabiliyor, diğer önde gelen reklam ağlarından en iyi reklam fırsatlarını almak için Yandex’in mobil aracılığını kullanabiliyor veya sadece Yandex Mobile Ads SDK’yı ekleyebiliyor.

 

Yandex araçlarıyla maksimum kullanıcı deneyimi ve kolay erişim konforu

 

Yükselen ve hızla gelişen uygulamalar, Easy Monetization hizmetiyle uygulamadan elde ettikleri geliri Yandex uzmanlarına emanet edebilirler. Şirketin özel bir ekibi, en başından itibaren bu hizmetle ilgileniyor. Bu ekip, hem tüm reklam ağlarından reklam envanteri topluyor hem de birleşik bir arabuluculuk sistemi oluşturarak tüm ödemeleri tek bir programda bir araya getiriyor. Buna ek olarak gelir elde etmeyle ilgili tüm verilere erişebileceğiniz bir hesap da sağlıyor.

Yandex’in sunduğu hepsi bir arada uygulama analiz platformu AppMetrica aracılığıyla kazanç sağlama ile ilgili verilerin yanı sıra tüm uygulama verilerine de kolayca erişilebiliyor. Bu platform hataları anında tespit edip düzeltebilirken, reklam yapılandırmalarını da optimize edebiliyor. Ayrıca, AppMetrica uygulama içi kullanıcı etkinliğine dayalı pazarlama stratejileri oluşturabiliyor; hatta geliştiriciler için daha yüksek bir kullanıcı deneyimi ve nihayetinde daha fazla gelir elde edilmesine katkıda bulunabiliyor.

50 ülkeden 11.000’den fazla kullanıcının güvenini kazanan AppMetrica, ayrıca analizlere erişmesi gereken tüm ekiplere çeşitli raporlama ve veri görselleştirme araçları sunuyor.


Yandex Ads Hakkında

Uluslararası teknoloji şirketi Yandex’in bir parçası olan Yandex Ads, Doğu Avrupa ve BDT’nin lider reklam platformu olarak kabul ediliyor. Yandex Ads, etkili pazarlama, ürün ve hizmetlerin tanıtımı, web siteleri ve uygulamalardan reklamlar üzerinden gelir elde etmeye olanak tanıyor. Ayrıca uygulama analizi ve yeniden hedefleme çözümleri için de eksiksiz bir hizmet paketi sunuyor. Yandex ürünleri veriye dayalı pazarlama kararları alınmasını sağlıyor ve reklamcılıkta yapay zeka teknolojilerine öncülük ediyor. ads.yandex.com/welcome_tr

Yandex Hakkında

Makine öğrenimi ile desteklenen akıllı ürünler ve hizmetler geliştiren bir teknoloji şirketi olan Yandex, tüketicilerin/ kullanıcıların ve işletmelerin çevrimiçi ve çevrimdışı dünyada daha iyi gezinmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Firma 1997’den bu yana, dünya çapında milyonlarca tüketiciye yardımcı olmak için mobilite, e-ticaret, çevrimiçi eğlence, bulut bilişim ve diğer pazarlara da açılarak dünya standartlarında yerele dayalı arama ve navigasyon ürünleri sunmaktadır.