Sosyal Medya

Yazılım

Yeniyıl alışverişlerinin Yüzde 58’i taksitle yapıldı

Yeniyıl alışverişlerinin Yüzde 58’i taksitle yapıldı

İnternetten Yapılan Yılbaşı Alışverişlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir ilk Üç’te

Bu yıl yılbaşı ağacı satışlarında 3 kat, dekorasyon ürünlerinde 2 kat artış görülürken, en çok yılbaşı alışverişi yapan iller İstanbul, Ankara ve İzmir oldu.

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara,

“Yılbaşı alışverişini internetten gerçekleştiren iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli olurken bu yıl sıralamada öne çıkan iller ise Antalya, Adana, Balıkesir ve Gaziantep oldu. Bu yılki internet alışverişlerinde ise yılbaşı ağaçlarında 3 kat, dekorasyon ürünleri satışında ise 2 kat artış yaşandı. Bu alanda hizmet veren mağaza kategorileri bu ay cirosal olarak en çok büyümeye sahip olan sektörler olacak.” dedi.

Yılbaşı alışverişlerinin %58’inin taksitle yapıldığını belirten Özkara; “Bu dönemde diğer öne çıkan sektörler gıda, atıştırmalıklar, kuruyemişler, hediyelik eşya, aksesuar, çorap ve iç çamaşırı oldu. Teknoloji tarafında ise akıllı bileklik, kulaklık gibi teknolojik ürünler ön planda yerini aldı.” dedi.

Özkara son olarak; “2021, e-ticaretin yıllık perakende içerisinden aldığı payı yüzde 20’nin üzerinde bitirdiğimiz ilk yıl olacak ve 2022’de büyüme hızla devam edecek.” şeklinde konuştu.


IdeaSoft: 2005 yılında kurulan IdeaSoft, web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunmayı ilke edinmiş Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısıdır. IdeaSoft Libadiye Genel Merkez ve BÜDOTEK Teknopark AR-GE ekipleriyle internetten satış yapmak isteyenler için tüm gücümüzle çalışırken, müşterilerine sağladığı ücretsiz panel eğitimleriyle de 2016’dan bu yana 30000+ katılımcıya ulaştı. IdeaSoft ekibi, her yıl Deloitte tarafından resmi mali   raporlara göre düzenlenen ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği yarışmada 6 sene üst üste ödüle layık görüldü. Ayrıca; TEPAV Türkiye 100, Bilişim 500 ve birçok etkinlikte başarılarını ödülle taçlandırdı.