Sosyal Medya

Donanım

Yepyeni ASUS Vivobook S Serisi Tanıtıldı

ASUS, 2024 yılı için şık ve hafif yepyeni ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlarını tanıttı.

Yepyeni ASUS Vivobook S Serisi Tanıtıldı



Yapay
Zeka Destekli Intel Core Ultra İşlemcilerle Güçlendirilmiş Yepyeni ASUS Vivobook S Serisi Tanıtıldı

ASUS, 2024 yılı için şık ve hafif yepyeni ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. TümüASUS Lumina OLED ekran seçeneklerine sahip olanbu dizüstü bilgisayarlar, yapay zeka destekli en yeni Intel® Core™ Ultra işlemcilerle çalışıyor ve olağanüstüperformans sunuyor. Seri, 14.0 inç ASUS Vivobook S 14 OLED (S5406), 15.6 inç ASUS Vivobook S 15 OLED (S5506) ve 16.0 inç ASUS Vivobook S16 OLED’den(S5606) oluşuyor.

Bu şık, güçlü ve hafif Intel Evo™ sertifikalı ASUS Vivobookdizüstü bilgisayarlar, modern renk seçenekleri veminimalist, üst düzey estetiğiyle hareket halindeykenüretkenlik ve anlık eğlence arayanlar için mükemmel birdeneyim sunuyor ve onları dengeli mobilite ve performansiçin mükemmel bir seçim haline getiriyor.

ASUS Vivobook S 14/15/16 OLED, 50 watt’a kadarTDP’ye sahip Intel Core Ultra işlemciler ve modern yapayzeka uygulamaları için güç tasarruflu hızlandırmasağlayan dahili Sinir İşleme Birimi (NPU) ile güçlendirildi. Ayrıca, ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlarıntümünde bulunan özel Copilot tuşu, tek bir dokunuşlaWindows 11 yapay zeka destekli araçlara zahmetsizceerişmenizi sağlıyor. Gerçekçi görseller, 120 Hz yenilemehızları, %100 DCI-P3 gamutu ve DisplayHDR™ True Black 600 sertifikası ile birlikte 3.2K’ya (S5606) kadarçözünürlüklere sahip dünya lideri ASUS Lumina OLED ekranlar tarafından sağlanıyor.

Şık ve rahat ASUS ErgoSense klavye artık özelleştirilebilirtek bölgeli RGB arka aydınlatmaya sahip ve ekstra büyükbir ErgoSense dokunmatik yüzey var. Tüm ASUS Vivobook modellerinde olduğu gibi kullanıcı deneyimi önplanda tutuluyor: 180° düz menteşe, fiziksel deklanşörlü IR kamera, eksiksiz I/O portları ve güçlü Harman Kardon sertifikalı stereo hoparlörlerden gelen etkileyici Dolby Atmos® ses.

İnce, hafif ve güçlü

Yeni Intel Evo onaylı ASUS Vivobook S serisi dizüstübilgisayarlar, sadece 1,39 cm inceliğinde ve 1,3 kg ağırlığındaki şık, tamamen metal kasasıyla her zamankinden daha ince ve daha hafif. Üstün taşınabilirlikve minimalist bir estetik sunmanın yanı sıra, en yeni Intel Core Ultra 9 işlemci, Intel Arc™ grafikler, 32 GB’a kadarLPDDR5X 7467 GHz RAM ve 1 TB PCIe® 4.0 SSD ileperformanstan ödün vermiyor. ASUS IceCool soğutmasistemi, iki adet geliştirilmiş ısı borusu, iki adet 97 kanatlıIceBlade fan ve iki adet hava çıkışı kullanarak dizüstübilgisayarların maksimum 50 W TDP değerine ulaşmasınayardımcı oluyor.

Intel Core Ultra işlemciler, Intel’in ilk entegre Nöral İşlemBirimi’ne (NPU) sahip ve düşük güç tüketen, yüksek kalitelibilgisayar deneyimleri sağlıyor. İş yüklerini CPU’dankaydırmak, daha iyi kalite ve verimlilik sağlamak veyagenellikle bulut bilişime dayanan görevler için mükemmel. NPU, veri gizliliğini ve maliyet etkinliğini sağlamayayardımcı olabilecek düşük gecikmeli yapay zeka bilişimisunuyor.

Yeni ASUS Vivobook S serisi ayrıca, kullanıcıların iGPUiçin bellek kapasitesini özelleştirebilmelerini sağlayanASUS Bellek Tahsis Yönetimi işlevine sahip, bu da oyun, oluşturma ve yapay zeka uygulamalarının performansınıartırabiliyor.

Hareket halindeyken uzun süreli kullanım için güçlü 75 Whpil, hızlı şarj ve ASUS USB-C® Easy Charge desteği ile 16 saate kadar adaptörsüz kullanım sağlıyor.

Gerçeğe yakın görseller

ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlar, hayaledilebilecek en sürükleyici ve gerçekçi görsel deneyim içinince çerçeveli üç taraflı NanoEdge tasarıma sahip, doğruve güvenilir ASUS Lumina OLED ekranlarla donatıl. ASUS Vivobook S 14 OLED ve S 16 OLED, 3K (S5406) veya 3.2K (S5606) çözünürlüğe sahip 16:10 120 Hz’ekadar ekranlara sahipken, ASUS Vivobook S 15 OLED ise16:9 3K 120 Hz’e kadar ekrana sahip. Tüm bu ekranlarsinema sınıfı %100 DCI-P3 renk gamı sunuyor, VESA DisplayHDR True Black 600 sertifikasına sahip ve TÜV Rheinland tarafından göz bakımı özellikleriyle tanınıyor.

Benzersiz havanızı gösterin

Kullanıcılar ASUS Vivobook S serisi dizüstübilgisayarlarında yeni ASUS ErgoSense tek bölgeli RGB arka aydınlatmalı klavye ile bireyselliklerinisergileyebilecekler. Windows Dinamik Aydınlatma ilebirlikte kullanıcılar, aydınlatma renklerini ve efektlerinidoğrudan Windows ayarlarından ruh hallerine vekişiliklerine uyacak şekilde zahmetsizce özelleştirebilirler. Tam boyutlu klavye, rakipsiz bir giriş deneyimi için 19,05 mm tuş aralığına, 0,2 mm’lik rahat bir tuş kapağı çukurunave 1,7 mm’lik genişletilmiş tuş hareketine sahip. Ayrıca, hem kullanıcının kişisel alanına hem de çevresine faydasağlayan yeni optimize edilmiş makas tuş mekanizmasısayesinde son derece sessiz. Genişletilmiş ErgoSensedokunmatik yüzey, projeler veya web’de gezinme içingelişmiş bir akışı sunmaya yardımcı olarak her etkileşimin hassas ve sorunsuz olmasını sağlıyor.

Rakipsiz kullanıcı deneyimi

Kullanıcının konforu ön planda tutularak üretilen ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlar, ister işle ilgili istereğlence amaçlı olsun, görevleri kolaylaştırıyor.

ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarların tümündeklavyede özel bir Copilot tuşu bulunuyor. Bu tuş, anındaetkinleştirme için tasarlan ve kullanıcıların Windows 11’in yapay zeka destekli uygulamalarına tek bir basışlazahmetsizce erişmelerini sağlıyor. Copilot tuşu, Copilot’ungücünü kullanıcının parmaklarının ucuna getirerek akışlarınıbasitleştiriyor.

Kullanıcılar düşünülerek tasarlanan ASUS Vivobook S serisidizüstü bilgisayarlar, ister ister eğlence için olsun her türlügörevi kolaylaştırıyor. Harici bir ekranı, fareyi, klavyeyi, hoparlörü, kulaklığı veya daha fazlasını zahmetsizcebağlamak için iki Thunderbolt™ 4 bağlantı noktası, iki USB 3.2 Gen 1 Tip A bağlantı noktası, bir HDMI® 2.1 (TMDS) bağlantı noktası, bir MicroSD kart okuyucu ve bir 3,5 mm sesjakı bulunuyor. 180° düz menteşe, arkadaşlarınızla vedostlarınızla işbirliği yapmanızı kolaylaştırıyor.

Kullanıcıların her zaman en iyi şekilde görünmelerini sağlayanyenilikçi ASUS AiSense kamera ile görüntülü görüşmelerdaha verimli hale gelirken, yapay zeka gürültü engellemeteknolojisi mikrofon ve ses için arka plan gürültüsünüazaltıyor. Harman Kardon sertifikalı hoparlör sistemi, eğlenceve kristal netliğinde diyaloglar için üstün Dolby Atmos® çokboyutlu ses sunuyor.

ASUS Vivobook S serisi, birinci sınıf zevki zahmetsizce ifadeetmek için ideal seçim. Zarif yeni logo, sadelik ve tasarımınözünü örneklendiriyor ve dizüstü bilgisayarlar iki modern renkte sunuluyor: Nötr Siyah ve Sis Mavisi.

ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlar, performans vetasarımlarının yanı sıra askeri sınıf MIL-STD 810H dayanıklılık standardını karşılamak için zorlu testlerdengeçiyor.