Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yerli ve Milli Teknoloji Birleşik Arap Emirlikleri’nde Zirvede!

Tarım ve teknoloji alanında faaliyetlerini sürdüren Agrotech, yüzde 90 bağlı ortaklığı olan Grid Teknoloji tarafından, yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Bychat yazılımıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nde, 20 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Turkish Business Council (TBC) tarafından açılan ihaleyi kazandı.

Yerli ve Milli Teknoloji Birleşik Arap Emirlikleri’nde Zirvede!

 

 

Tarım ve teknoloji alanında faaliyetlerini sürdüren Agrotech, yüzde 90 bağlı ortaklığı olan Grid Teknoloji tarafından, yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Bychat yazılımıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nde, 20 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Turkish Business Council (TBC) tarafından açılan ihaleyi kazandı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Bychat ile 2 binden fazla üye ve şirkete hizmet sunulacağı belirtilirken; sözleşme kapsamında imzaların 22 Şubat’ta Dubai’de atılacağı belirtildi. Agrotech Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz, ihaleye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Birleşik Arap Emirlikleri’nin prestijli organizasyonlarından Turkish Business Council tarafından açılan ihalede, Bychat yazılımımızla kazanan olmamız, bizim için son derece önemli bir başarı. Bu başarı, sadece şirketimizin değil; aynı zamanda ülkemizin teknoloji alanındaki potansiyelini de göstermesi açısından son derece kıymetli.” diye konuştu.

 

Tarımsal üretimde Türkiye’nin önde gelen şirketi Agrotech, yüzde 90 bağlı ortaklığı olan Grid Teknoloji tarafından geliştirilen Bychat yazılımıyla, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 20 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren prestijli organizasyonlardan Turkish Business Council (TBC) tarafından açılan ihalenin kazananı oldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Bychat ile 2 binden fazla üye ve şirkete hizmet sunulacağı belirtilirken, sözleşme kapsamında imzaların 22 Şubat’ta Dubai’de atılacağı belirtildi.

Agrotech geçtiğimiz günlerde Bychat yazılımı özelinde Ares Technology Limited’la yıllık white-label iş ortaklığı sözleşmesi imzaladığını duyurmuştu. Yapılan açıklamada, yazılımın iki ayı aşkın süredir devam eden yeterlilik testlerinin başarıyla sonuçlandığı belirtilirek,

“Bychat ürünümüzün kullanımı için merkezi Hong Kong’ta bulunan Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu’da 63 ülkede hizmet veren Ares Technology Limited’la bu ülkeleri kapsayan yıllık white-label iş ortaklığı sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme ile birlikte ilgili firmanın yaklaşık yıllık 1,2 milyar dolar hacme sahip tüm e-ticaret ve dijital dönüşüm süreçleri yüzde 90 bağlı ortaklığımız olan Grid Teknoloji tarafından yapay zekâ ürünümüz Bychat ile sağlanacak olup; bu ticaret hacminin yüzde 2’lik kısmına gelen, yıllık yaklaşık 720 milyon TL, bağlı ortaklığımız Grid Teknoloji’ye ödenecektir. Buradan elde edilecek tutar tam konsolidasyon olarak raporlanan bilançomuza da yansıyacaktır.” denilmişti.

 

Teknoloji Üssü Olma Adımlarımızı Daha da İleri Taşıyacağız

 

Agrotech Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz, ihaleye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Birleşik Arap Emirlikleri’nin prestijli organizasyonlarından Turkish Business Council tarafından açılan ihalede, Bychat yazılımımızla kazanan olmamız, bizim için son derece önemli bir başarı. Bu başarı, sadece şirketimizin değil; aynı zamanda ülkemizin teknoloji alanındaki potansiyelini de göstermesi açısından son derece kıymetli. Yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiğimiz Bychat yazılımı, Türk mühendislerinin ve teknoloji uzmanlarının yeteneklerini ve yaratıcılığını yansıtıyor. Ülkemizin teknoloji alanında ne kadar ileri gidebileceğinin bir göstergesi olan Bychat’in anlaşma kapsamında 2 binden fazla üye ve şirkete hizmet sunacak olması, uluslararası alanda rekabet edebilir bir konumda olduğumuzu bir kez daha kanıtlıyor. Bu projeyle, Türkiye’nin teknoloji üssü olma yolundaki adımlarımızı daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz.” dedi.